tomfish6 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) ... Edytowane 9 Października 2013 przez tomfish6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Jak nie chce Ci się szukać to zapewne nikomu nie będzie się chciało pisać z takim podejściem do tematu...ode mnie krótko,szybki,czuły,sandaczojebny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Przynajmniej kolega szczery jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 PS. Wiem ze na 100% juz było pisane o nim , ale nie chce mi sie szukac Chętnie, jak ktoś da linka poczytam.Posiadam takowy pod zedy. Super kijek. P.S. Napisałbym więcej, ale nie chce mi się pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Dobry jest.Tak jak napisał @patu. Na sandałka do gumek będzie gitara. Blank dedykowany do metody drop-shot. Edytowane 9 Września 2013 przez kotwitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Jak nie chce Ci się szukać to zapewne nikomu nie będzie się chciało pisać z takim podejściem do tematu...ode mnie krótko,szybki,czuły,sandaczojebnyMówie chociaż szczerze , bo cieżko coś znaleźć na ten temat wogole , jak masz taki temat to bardzo bym Ci podzieckowal jak bys mi go podeslał. A i dzięki za szybka i treściwą odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 mam go ale w caście , nie w spinie. Kijek dobrze ładuje od 7 gram. Górny ciężar jest zaniżony, spokojnie załaduje nawet 20-25 gram . Czuły i cięty. Perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 ..co tu dużo pisać...jak pod zedy to tylko brać i łowić...przy spokojnych rzutach jego górne c.w mozna przemnozyć przez dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Własnie szukam takiej perelki, a tak jak opisane jest dolne Cw 5 gram to slabo sie laduje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Własnie szukam takiej perelki, a tak jak opisane jest dolne Cw 5 gram to slabo sie laduje ? A przynętami o jakiej masie chcesz łowić tym Tournament'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Miałem 5S68MXF i sprzedałem bez żalu. Pod opad dla mnie min 15gr główka do max 25g, więcej można ale uważam, że nie ma siły do zacięcia. Okonie, nawet spore z sandaczowo ustawionym hamulcem w znacznej mierze spadały. Pod rybą średniej wielkości pracuje dość ładnie, pod małą ledwo co się ugina.Mnie kij nie powalił. Zastąpiłem go seryjną wklejką made in PRC i różnicy poza wagą nie widzę.Dużo bardziej przypadł mi do gustu Phenix UMBX jeżeli chodzi o właściwości użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ogólnie wiekszymi , ale przy np żerowaniu okonia i założeniu gumki malej i głowki 5 gram czy nadal bedzie fajnie ladowal sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Tomek, masz kij 12lb i plecionkę 10lb zapewne, ja nie widzę gdzie tu mowa o ładowaniu się przynętą 10g... Mam 70MLF-2 do 3/8 i on przy główce 5g i gumie 2-3" z linką 6lb się owszem ładuje, ale kijek 5/8 dla mnie nie. Nie znaczy to, że nie da się łowić, ale ani czuć ani widzieć na kiju przynęty nie będziesz. Ale to moje zdanie, osoby, która miała zaledwie kilka customów i żaden na kolana nie powalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Główki 5g i okonie to nie bajka dla tego Tourmanenta. Ja głównie łowie na niego sandacze a okonie jako przyłowy - główki od min. 10g -15g do nawet 30g. Ale przyznaje koledze mdziam_78, ze powyżej 25g zwłaszcza na Odrze z długości rzutu zacięcie już nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ogólnie wiekszymi , ale przy np żerowaniu okonia i założeniu gumki malej i głowki 5 gram czy nadal bedzie fajnie ladowal sie?To nie jest kij na okonie, mi z niego pasiaki spadały, kilka doholowanych pod łódź miało porozrywane pyski, takie 35cm również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Bartek miałem kiedyś tak, że w odległości 30m na jakiś 6m brały sandaczyki, łowiłem plecionką 15lb PP i główką właśnie 25g. Nic nie mogłem zaciąć, zmieniłem ciężar główki i linkę i 100% skuteczności.Dlatego uważam, że to świetny kij, ale w bardzo wąskim zakresie. Edytowane 9 Września 2013 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ja na Odrze najczęściej łowie na główki 20-25g pletka 15lb, rzadziej kogutek 25-30g i dokładnie w tym zakresie przynęt spadów nie notuje więcej niż z innych wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Marcin a tą legend elite 5s68mxf to zieloną wersję miałeś czy jeszcze tą brązową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Miałem zielony blank, seria G, czyli chyba 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Marcin, strasznie ciężko sprostać Twoim wymaganiom Miałem dziś okazje pomachać różnymi St.Croix w Art Rodzie. Te nowe Legend Extreme są obłędne. Widziałem mxf'a i mlxf'a, gdybym miał te 1500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Bo machanie ma się tak do łowienia jak patrzenie na jedzenie do konsumpcji... Mnie na sucho blank rozwalał i myślałem, że to jest kij jakiego szukam. Po uzbrojeniu i kilku wypadach na ryby wyszło szydło z worka. Po prostu potrafię się przyznać, iż wyrzuciłem kilka stów w błoto, a nie bronię za wszelką cenę swoich racji i kija za tysiąc plnów. Miałem w rękach jakieś Fenwicki, Phenixa, St.Croix, MHX'y, Batsony i żaden mnie nie powalił na kolana. Nie znaczy to, że zaprzestałem poszukiwań, zweryfikowałem swoje oczekiwania i ostudziłem zapał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi