traker Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ja łowię głównie pstrągi - również na wahadła - ale jeśli chodzi o wahadła na trocie to na podobne do opisanych w artykule (zdjęcie na drzewie) łowił mój tato (oczywiście na Inie)- kilka ładnych trotek wyciągnął, zazwyczaj jednak łowi(łowił, bo ostatnio zerwał ostatniego z kolekcji) na duże, łamane woblery własnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Witaj @traker.Oj łamańce są bardzo skuteczne , ja też na nie miałem niezłe wyniki. Jeśli chodzi o wahadła, to łowienie nimi pstrągów niewiele różni się od łowienia troci, w zasadzaie to jedynie wielkość łowiska i masa i rozmiar przynęty, ogólne zasady całkiem takie same.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Pewnie jachu masz racje bo pstrag i troc to dwa bratanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Właśnie chodzi o sprzęt - na trotkę musi być ciut mocniejszy, dlatego raczej nastawiam sie na pstrągi. W zeszłym roku kolega wyciągnął potoka ponad 1,5 kg (na kopyto), było też kilka tęczaków. Oczywiście na Inie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 @LanioTu nawet nie chodzi o to, że to dwa bratanki, ale sposób prowadzenia wahadła w wodach pstrągowych i trociowych w zasadziesię nie różni, jedyne różnice to wielkość łowiska i rozmiarprzynęty.Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Właśnie chodzi o sprzęt - na trotkę musi być ciut mocniejszy, dlatego raczej nastawiam sie na pstrągi. W zeszłym roku kolega wyciągnął potoka ponad 1,5 kg (na kopyto), było też kilka tęczaków. Oczywiście na Inie. traker te tęczaki to gdzieś w Twojej okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 To ja wiem jachu ze caly zestaw na potoki jest troszke delikatniejszy od trociowego pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 tak @mifek wszystko się dzieje w mojej okolicy, mógłbyś wpaść kiedyś to byśmy wyskoczyli do mnie na Inę - odcinek górski od Recza do Stargardu, bardzo malownicza okolica. Są potoki, są tęczaki, są trotki i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 No właśnie traker, też jestem ciekawy jak z tymi tęczakami, jaknie chcesz na ogólnym to wal na priv.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 tak @mifek wszystko się dzieje w mojej okolicy, mógłbyś wpaść kiedyś to byśmy wyskoczyli do mnie na Inę - odcinek górski od Recza do Stargardu, bardzo malownicza okolica. Są potoki, są tęczaki, są trotki i inne. hymmmm w zasadzie to jest taka opcja, ale na razie poki jeszcze wolno razem z milo26 - choc ostatnio milo raczej sam, meczymy drawe jak już jesteśmy w tamtym kierunku. ale jak się zacznie zakaz od polowy marca to bedziemy sie przenosic na inne rzeczki - wtedy ... czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Mogę na ogólnym. Dużo tych tęczaków nie było, ze trzy mi się trafiły, ale i za dużo razy to nie byłem na Inie. W zeszłym sezonie głównie łowiłem na małych jeziorkach dokoła. Mój tato też kiedyś złowił parę sztuk - on głównie poluje na trocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jeśli chodzi o kłusowników to też chodziły wieści o ładnych tęczakach. A oni nad wodą byli pewnie duuuuużo częściej niż ja. Iną na poważnie to się zainteresowałem w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 No to jak się zainteresowałeś w tym roku to już jesteś zarażonyna jeziorka tak szybko nie wrócisz Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Może nie , ale mam jeszcze kilka bajorek i starorzeczy do sprawdzenia. Jest jedno takie gdzie w zeszłym roku połowiłem dużo szczupaczków (do 50 mcm), a wiem że są większe, tylko ciężko je wydobyć spod trzęsawy. Dlatego między innymi teraz zakupiłem cięższy zestaw castingowy, specjalnie na te (i nie tylko te)szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 @traker.Spoko, to taki trochę żart był, łowisz gdzie chcesz, ale jak jużzasmakowałeś spinningu na Inie to już wsiąkłeś i to nie wstd.Jakby co.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witaj @Daro.Trochę późno, ale jak to mówią lepiej ...., w odpowiedzi na Twoje pytanie, fotka najczęściej stosowanych przeze mnie wahadełnie trociowychPozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Fajna kolekcja wahadełek ,rozumiem że wszystkie łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Hej.@Biosteron, to tylko niewielka część kolekcji, jedno pudełko A łowne faktycznie wszystkie, nie ma tu morsów i starych oryginałów Czapli. Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Hej.@Biosteron, to tylko niewielka część kolekcji, jedno pudełko A łowne faktycznie wszystkie, nie ma tu morsów i starych oryginałów Czapli. Pozdro Jachu Domyślam sie @Janusz ze to tylko cząstka z Twojej kolekcji,uzbierało sie zapewne bardzo dużo wahadełek przez taki długi staż wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Az milo oko zawiesic na takich wachadlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Hej.Chłopaki, w wątku Wierzyca-petycja pokazują miejscówki tej pięknej rzeki, na której uczyłem się pstrągowania przy użyciu,jakżeby inaczej WAHADEŁ. Kto jeszcze nie podpisał petycji toserdecznie zapraszam.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam @Janusz chciałem się zapytać czy może już zacząłeś pisać nowy artykuł na temat stosowanie wahadłówek na dużych rzekach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witaj @Biosteron, mam już pewien ogólny szkic, ale będę potrzebował trochę fotek, z dużych rzek dla zobrazowania miejscówek, taksię składa, że nie mam takowych u siebie, ale myślę że chłopakiz forum coś podeślą i pozwolą wykorzystać. Muszę tylko sprecuzować o co by mi chodziło.Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witaj @Biosteron, mam już pewien ogólny szkic, ale będę potrzebował trochę fotek, z dużych rzek dla zobrazowania miejscówek, taksię składa, że nie mam takowych u siebie, ale myślę że chłopakiz forum coś podeślą i pozwolą wykorzystać. Muszę tylko sprecuzować o co by mi chodziło.Pozdro Janusz no to precyzuj wasc precyzuj... moze znajde coś u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Rafał, sprecyzuję spoko, jak tekst będzie w miarę gotowy to Cigo podeślę i wtedy będzie wiadomo jakie fotki będą potrzebne.Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi