jakub_kolo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam,Noszę się z zamiarem zakupu SPRO Nova ale chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś go posiada i może powiedzieć coś na jego temat. Chciałbym go używać do średnio ciężkiego spinningu.Mam Red Arc'a i jestem z niego bardzo zadowolony tyle, że jest on za lekki do posiadanego przeze mnie wędziska. Teoretycznie mógłbym kupić większego Arc'a ale mam okazję w tej samej cenie kupić Nova. Czy te kołowrotki są podobne, czy nie? Może ktoś ma porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 są podobne lecz nie do końca RED ARC TUFF-BODY ma 9 łożyskNOVA ma 6 łożyskRED ARC jest FDNOVA RD moim zdaniem pomimo że NOVA ma 6 łożysk kręci się o wiele lepiej mam wrażenie że jest bardziej spasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dzięki za info Niewiele jest o tym kołowrotku w sieci (chodzi mi o opinie użytkowników). Jak kupowałem RedArc'a to wypracowania na jego temat czytałem . Jedyne opinie na temat Spro Nova słyszałem od ludzi łowiących na feedera. Zdecydowałem, że go kupię. Najwyżej też będę go miał do okazjonalnego feedera, czy spławika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Miałeś rację spigot! Właśnie pokręciłem sobie Arc-iem i kupioną dzisiaj Novą 730. Nova kręci się lepiej. Dodatkowo lepiej wyważyła mi kijek(takie było jej dodatkowe zadanie). Mam nadzieję, że będzie się ładnie sprawowała.Odnoszę jednak wrażenie, że hamulec w Arc-u jest lepszy ale może jest to kwestia wyrobienia. Wszystko okaże się za tydzień jak w końcu rozpocznę sezon po zakończeniu tej piep... sesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 hmm... i jak opinia po uzytkowaniu kołowrotka??? Jest wart swojej ceny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Myślę, że wart swojej ceny (ja dałem za niego 315zł).Przed zakupem lepiej żebyś go miał w ręku, sprawdź działanie hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Odnoszę jednak wrażenie, że hamulec w Arc-u jest lepszy ale może jest to kwestia wyrobienia. Wszystko okaże się za tydzień jak w końcu rozpocznę sezon po zakończeniu tej piep... sesji Witam To normalne, zawsze hamulec w kołowrotkach typu FD jest lepszy (precyzyjniejszy) niż w kołowrotkach typu RD. Zauważ że wszystkie kołowrotki z górnej półki mają przedni hamulec i chyba nie ma od tego wyjątku, przynajmniej jeśli chodzi o spinning. Jedyny kołowrotek jaki znam z dość precyzyjnym tylnim hamucem to był stary baitrunner (ale to inna beczka). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam ja kupiłem na allegro SPRO NOVA 730 za 150 zł kręci jak masełko bardzo plynna praca tylko hamulec ma mało regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi