Michumm Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 http://www.tackletour.com/images/picsquid12.jpga moze by takie cos upolowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Kolejny monster pike: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Ten chyba 127...bylem tam u nich w weekend na stronie Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Tak 127 cm!Piękna ryba i super zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Tym razem piękne zdjęcie dużego Garbusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 jak na razie ryby z tych zdjęć pozostają w strefie moich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 adasio, to okonisko jest to złapania i to juz w nadchodzącym sezonie, musze tylko je rozpracować, poniewaz wiem że tam siedzą, takie a może i nawet wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 I kolejne dobre zdjęcie. Tym razem sandacz i zrobione w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Mam proste pytanie ; z jakiej odleglosci jest zrobione to zdiecie . Kiedys sobie obiecywalem ze zrobie kilka zdiec tej samej rybki , tak zeby wyczuc dobra odleglosc ...aby ukazac jej powiekszenie , wtedy widac jej piekno . Oczywiscie zrobic tez zdiecie z normalnej odleglosci jako standart . Mysle ze trzeba przelamac te bariere ktora w nas tkwi - a mianowicie ze zblizone zdiecia powiekszaja rybe i wstyd takie zdiecia robic zeby nie byc posadzany o powiekszenie zdobyczy . Mysle ze jezeli sa dobre warunki to trzeba natrzaskac zdiec z roznych pozycji i wtedy mozna kilka zrobic naprawde dobrych . Zawsze sobie to obiecuje i jeszcze nigdy nie udalo mi sie takiego planu tak naprawde wykonac . A trzeba do takich sytuacji sie naprawde przylozyc , wychodza piekne zdiecia i ciesza oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Też kiedyś wstydziłem się takich zdjęć więc większość mam taką, że trzymam rybę blisko siebie, a robiący zdjęcie jest niestety za daleko od ryby.Teraz trochę zmieniłem upodobania i staram sie robić zdjęcia aby ukazać jak najbardziej piękno ryby. Wolę aby ryba była powiększona i żeby zdjęcie było jak najlepsze.W zrobieniu takiego zdjęcia jak to powyżej też trzeba mieć trochę doświadczenia. Dla mnie to zdjęcie jest wspaniałe.Warto czasem nieco wyciągnąć ręce z rybą, a nawet bardzo przybliżyć się z obiektywem aparatu. Kadrując warto zwrócić uwagę na to aby cały obiektyw wypełniała ryba. Reszta tła ma mniejsze znaczenie.O tym musi pamiętać fotografujący bo często jest tak, że ten co trzyma rybę jest pod wpływem dużych emocji i nie pamięta co ma robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgadzam sie Rognis . Zadza emocje wedkarskie a w tym konkretnym czasie potrzeba emocji fotagrafa ...a potem znowu wedkarza i tak w kolo macieju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 bez komentarza.... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 czemu? sumik prawie lykna pilke, moze glodny byl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 chcialbym sie zmierzyc z takim koszykarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jeśli chodzi o zdjecie tego sandacza, to wystarczyło mieć dobry obiektyw, kupisz taki obiektyw i wiekszosc zdjec czegobys nie zrobił to wyjda Ci podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Michumm, to tak jak z wszystkim:- subaru, evo lancer VIII -> stajesz się kierowcą rajdowym- wędka megabass z DC -> stajesz się mistrzem wędkarstwa- obiektyw Nikon z dziurą 2.6 + D1 -> nagroda Pulitzera w kieszeni Nie, nie ... do tego trzeba talnetu, zmysłu i umiejętności. Sam sprzęt jest tylko bezdusznym sprzętem, którym naszczęście my, ludzie, jeszcze kierujemy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Remas, źle mnie zrozumiałeś, niechodziło mi że jak kupisz obiektyw tego typu to bedziesz robił dobre zdjecia, tylko podobniy obraz jak jest ukazany na tym zdjeciu, tam juz oczywiscie wchodzi wszystko kąty widzenia i tak dalej, ale mozna by było o tym długo pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Skoro juz watek zostal odswiezony...Zgoda co do tego, ze zwykla idiot kamera nie da sie zrobic naprawde dobrego zdjecia.Zgoda co do tego, ze najlepszy z mozliwych sprzet to jeszcze ciut przy malo.Mnie naszla inna refleksja, co do tego wyciagania rak z ryba do zdjecia...Otoz chcialbym, zeby powtorzyla mi sie sytuacja troche inna, mianowicie z potrzeba oddalania obiektu od aparatu, zeby zmiescila sie cala scena... <_< Jeszczio raz, jeszczio mnoga, mnoga raz... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 17 grudnia na Bodden złowiono szczupaka 139 cm !!! To jego zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Fantastyczna sprawa. Ekipa Swinki zdajecie sobie sprawe ze w Waszych wodach, tez takie mieszkaja ? W koncu to ten sam akwen... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Piękny, nawet o takim nie marzę ale jestem ciekawy ile ważył. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 @Remas,w porównaniu do wielkości to ważył stosunkowo mało bo tylko 18 kg. Zdunowa 125 ważyła tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 WOW!!! przepiekny drapieznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Gumo, ja o takiej rybie to nawet nie myślę, nie marze. Jak spotkam się z takim potworem to chyba dostanę zawału, a życie jeszcze mi miłe, ha, ha, ha ...A tak powaznie, to ja wam powiem prawdę : te nasze ryby ze Świny to pic ... nie ma tam nawet 90-tek ... wyprodukowaliśmy silikonowe szczupaczki i ot robimy sobie z nimi zdjęcia w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi