Skocz do zawartości

duze ryby - ladne zdjecia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

@Rocky,

to kawał pięknej ryby. Nie miałem okazji widzieć tak ogromnego tęczaka!

Piszesz, że były na Piasecznie... A teraz ich tam nie ma?

Co w ogóle dzieje się z tamtejszymi rybami? Wędkarze je wyławiają, czy co?

Bo jak na razie to słyszę tylko, że tam jest coraz gorzej... a wyniki z Wygonina też to potwierdzają... :wacko:

Kazda ryba szczupaczego rodu w granicach ~100cm to osiagniecie. Natomiast nie bardzo wyobrazam sobie teczaka podobnych rozmiarow i co on musi wyprawiac na wedce kiedy jest w dobrej kondycji? :huh:

Na Żelechowie bylo kilka ladnych (sadzac po halasie jaki robily), niestety nie dane bylo mi sie zmierzyc - raczej drobne do 1kg braly, jeden tylko, ktory wachnal moja szczupakowa przynete (kopyto 10cm).... nie zdazyl sie zahaczyc, tylko mna szarpnalo...

Niestety wlasciciel lowiska, preferuje, zdaje sie, takze podejscie karpiowe. Widocznie na razie na tym najlepiej wychodza.

Mnie w tym roku w ogole nie zobaczyl (i nie tylko mnie)... ;)

Gumo

@Gumo,

jak zwykle Holandia się kłania. :D

@Friko,

łowię na Tarchominie (prawy brzeg) od jakichś 10 lat i nie zauważyłem aby lewobrzeżny bergiel miał duży wpływ na zanieczyszcznie tarchomińskiej wody. Szczególnie, że główna rynna płynie lewym brzegiem Wisły, a na prawym nie ma już żadnych kolektorów oprócz oczyszczalni na Czajce.

Zauważyłem, że nie można cię do tego przekonać więc zapraszam na wiosnę. :D Sam się przekonasz.

Aha i jeszcze dodam, że jakby na Tarchominie był syf i bród to moja noga nigdy by tam nie postała...

Bylem w tamtych okolicach ze dwa razy, fajne rafki...rzeczywiscie z makroelementow woda odfiltrowana (po mewach widac, ze glowna szamalnia pod przeciwnym brzegiem)

No, no,Friko, uwazalbym na te insynuacje, z tym zżeraniem ryb.....bo widzisz jakby bylo nie wolno to bys mial rozkaz nie dawac...a jak nie masz rozkazu to....dawaj!

Gumo

• 2 tygodnie później...