Thymallus Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 witaj Zanderix Twój komentarz do oceny foty okona bardzo mi się podoba. Oczywiście, że byba ma wyglądać ładnie i ciekawie. Wykorzystanie pewnych właściwości optyki nie może być traktowane jak błąd. nawet jak złowioną rybę sfotografujesz rybim okiem. Fochy miłośników bylejakości czy szarych ubranek nie powinny wyznaczać ocen dobrych fotografii na forum i nie tylko.Zdjęcie jest po prostu ładne i tyle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 W kwestii robienia dobrych zdjęć rybom mam identyczne zdanie jak @Zanderix.Trzeba iść do przodu, nawet ze swoimi poglądami.W fotografi należy wykorzystywać jakość i możliwości sprzętowe oraz swoje nowatorskie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 witaj Zanderix Twój komentarz do oceny foty okona bardzo mi się podoba. Oczywiście, że byba ma wyglądać ładnie i ciekawie. Wykorzystanie pewnych właściwości optyki nie może być traktowane jak błąd. nawet jak złowioną rybę sfotografujesz rybim okiem. Fochy miłośników bylejakości czy szarych ubranek nie powinny wyznaczać ocen dobrych fotografii na forum i nie tylko.Zdjęcie jest po prostu ładne i tyle. pozdrawiamŁadnie i ciekawie to nie znaczy, że ma odbiegac swoimi rozmiarami od rzeczywistości.Tylko i wyłącznie o to mi chodziło.Czy mógłbyś bardziej rozwinąc swoją myśl o fochach miłośników bylejakości czy szarych ubranek?Thymallus ja nie piszę, że zdjęcie jest brzydkie, lecz odbiega od naturalnych rozmiarów fotografowanego przedmiotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Może i ja wtrące swoje trzy grosze, według Ciebie jedynie słusznym obiektywem jest 50mm, bo w przybliżeniu oddaje on rzeczywistość , więc po co te wszystkie zoomy i szerokie kąty ? A ryba nie odbiega rozmieram od natury przeciez nikt jej nie napompowal? chyba , że się myle? Stanowi ona zwyczajnie główny temat zdjęcia i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ginel napisał-Thymallus ja nie piszę, że zdjęcie jest brzydkie, lecz odbiega od naturalnych rozmiarów fotografowanego przedmiotu-a wystarczyłoby napisać-Thymallus ja nie piszę, że zdjęcie jest brzydkie, lecz odbiega od rozmiarów okoni do których przywykłem.-I problem by nie istniał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ginel napisał-Thymallus ja nie piszę, że zdjęcie jest brzydkie, lecz odbiega od naturalnych rozmiarów fotografowanego przedmiotu-a wystarczyłoby napisać-Thymallus ja nie piszę, że zdjęcie jest brzydkie, lecz odbiega od rozmiarów okoni do których przywykłem.-I problem by nie istniał. pozdrawiamJesli chodzi o mnie to problem nie istnieje!Pozdrawiam ginel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 zobaczcie na newsa na stronie team boddenangeln ... pelny czad, jakie lososie!!! padl rekord niemiec, 121 cm i rownoczesnie wyholowali 116 cm http://www.boddenangeln.de/news.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Te łosie są ogromne!Piękne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 http://www.thekansascitychannel.com/video/9666318/index.html zdjecia moze nie sa takie piekne, ale ryba jest (byla) wspaniala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 To ja pochwalę się moim sandaczem. Jak każda porządna ryba zostało złowiona dawno Miała 102 cm co można sprawdzić dzięki temu, że zdjęcie zrobione jest obiektywem 50 mm który widzi tak jak nasze oko. I to chyba tyle pozytywów. Zdjęcie może być poglądówką jak nie należy fotografować sandaczy. Nie dosyć, ze obiektyw 50 mm to zdjęcie zrobiłem sobie w pionie z ponad 3 m. Temat nie pokrywa nawet ¼ kadru. To co pokazałem to wycinek. Takie kadrowanie powoduje, że detale są opisane małą ilością pixeli co rzuca się na wyrazistość a na dodatek daje ubogie przejścia tonalne, czyli nędzny kolor. Tą fotkę odszumiłem co przy okazji usuwania ziarna dało więcej półtonów. Oryginał to koszmarna kaszka. Z doświadczenie wiem, że sandacz, jak żadna inna ryba, wymaga fotografowania z bliska, dzięki czemu jest szansa oddać prawdziwe jego gabaryty. Inaczej trzeba dokonywać pomiarów porównawczych aby dowieść jaka ryba była. Podpisuje się pod głosami dającymi swobodę fotografującemu. Tylko fotki dokumentujące rekordową rybę powinny być robione na miarce lub przy innym porównywalnym przedmiocie, bez wykorzystywania efektu szerokiego obiektywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 no no kawal ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 No ... Cieszę się bo na to zdjęcie sandacza bo jak 50% forumowiczów wie szukam fotek tej ryb powyżej 1 metra. No i jest kolejne Dzięki Robert! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Napotkane w internecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 http://www.pikeworld.de/index.php?id=6Najwiekszy na tej stronce ma 20,1 i 135 cm .Zostal zlapany 4 stycznia 2007 w szwecji przez niemca Christiana Maier.@rogins_oko -przepraszm ,gdzie byl zlowiony laksik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 @ginelNie żebym się czepał. Ale kiedyś chciałem realiów i dowodów a skutki tego były tak opłakane, jak w złącznikach .Z dwojga złego wybieram szeroki kąt, niż miarkę czy pasek zegarka <_< Teraz bardziej się przykładam, chociaż z rybami jakby gorzej jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 najfajniejsze fotki to są te jak sie go trzymawidać i okazałą rybe i uśmiechniętego ,,nabywce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 http://www.skargardsguiderna.se/photo2007.htmNo ladnie ,ladnie .http://www.skargardsguiderna.se/vastervikcamp.htmLowisko tez niczego sobie.I te twarze jakos znajome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Co jakis czas kumpel przysyla mi fotki, co bym nie mogl spac po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Od samego patrzenia, tchu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Wow. Czy to kanadyjska palia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 No akurat z Kolorado, ale to nie zmienia faktu, ze tamten kontynent ma potencjal. Tia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 bo dostane palpitacji serca jak jeszcze kilka fotek obejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 team bodden-angeln znowu nawyrabial ... tym razem andreas przsesadzil totalnie ... 129 cm i 17 kilogramow ... co za narod?! ... ... http://www.savage-gear.com/log/gallery/ddbait-gallery-1239.j pg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 team bodden-angeln znowu nawyrabial ... tym razem andreas przsesadzil totalnie ... 129 cm i 17 kilogramow ... co za narod?! ... ... http://www.savage-gear.com/log/gallery/ddbait-gallery-1239.j pg Piękna ryba. Moje marzenie. Zdjęcie widziałem już wcześniej. Dość stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi