lukexio Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 czy dobry multiplikator dla pstraga http://www.allegro.pl/item304170666_okazja_multiplikator_dai wa_triforce_150i.htmlczekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 lukexio Przedstawiony przez ciebie kołowrotek jest na duży do łowienia pstrągów. Ma za dużą szpulę i bardzo źle będzie rzucał lekkie wabiki.Dla ciebie polecam poszukaj używany kołowrotek Skorpion f.Shomano model 1000/1001. Nie powinien być drogi. On będzie niedrogi i dobry na pstrągi. pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Lukexio bardzo dobry multiplikator na pstrągi!! Jeśli łowisz je metodą irlandzką Jeśli jednak nie. I poszukujesz kropków mniejszymi wabikami na cieńszych linkach to posłuchaj Andrzeja i kup 1001 lub Curado 101D Pozd JW p.s a tak poważnie to na portalu jest multum informacji jak łowić pstrągi i inne ryby metoda castingową na mniejsze i lżejsze wabiki. Poczytaj. Warto też poszperać w zasobach forum bo temat ten cyklicznie wraca na forum niczym upiór do starego zamku. Tu masz kilka artykułów które zahaczaja o interesującą cie tematykę. http://www.jerkbait.pl/?p=153 http://www.jerkbait.pl/?p=137 http://www.jerkbait.pl/?p=165 http://www.jerkbait.pl/?p=157 Nad Kwisą obserwuj Remka, Mifka i kilku innych cast maniaków. Napewno pomogą w opanowaniu podstaw lekkiego castingu. Metoda ta daje spora frajdę podczas łowienia.. powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Gdybym to ja miał kupić multika na pstrągi to na pewno bym kupił curado 101D, chyba najlepsza relacja cena/jakośćScorpion jest ok ale ma upierdliwie krótkie rączki i jest chyba droższySam będę dla siebie szukał jakiejś 101, bo się chwilowo rozbroiłem A co do metody irlandzkiej - na 101 też nawinę 14lb plecionkę i takim samym kijem będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 standarus@ tutaj nie chodzi o ciebie tylko o młodego człowieka, który dopiero zaczyna, uczy się i powinien mieć coś w miarę uniwersalnego co również nada się na pstrągi i nie będzie kosztować krocie. Dlatego sugerowałem używanego Scorpiona. Tego kołowrotka na początek to nawet nie trzeba rozkręcać bo można regulować z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 No pewnie tak, ale dla mnie one to +- to samo, dodatkowo na upartego to na jednym ustawieniu będzie mógł łowić dłuższy czas, i są chyba tańsze - używki niż scorpiony, ale szczerze to dokładnie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Scoprion 1001 na początek będzie bardzo wygodny. Warto na początku pokręcić trochę ustawieniami multika wtedy można dojść do konkretnych wniosków. Moim zdaniem wszystkie te multiki Scorpion 1001, Chronarch 51mg, Scorpion Mg i Curado 101D można postawić obok siebie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 I w sumie byłby to piękny widok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Chyba najbardziej się opłaca jakies curado 100 żeby było na prawą rękę - patrzyłem za nimi i nówka sztuka za 140-150$ plus ok 20-25 za wysyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 W sumie chyba też najbardziej mi się podoba. Ja mam co prawda chronarcha 51mg - jest lekki i świetnie pasuje do mojej leciutkiej wędeczki ale magnez wygląda troszkę ..... tandetnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 W sumie chyba też najbardziej mi się podoba. Ja mam co prawda chronarcha 51mg - jest lekki i świetnie pasuje do mojej leciutkiej wędeczki ale magnez wygląda troszkę ..... tandetnie PozdrawiamRemek i dlatego mam awersje to wszystkich (do tej pory napotkanych) multikow MG. jakies takie zabawkowate mi sie w dłoni wydają <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 ale pixy bi cię spodobała......myślę.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 misiek.. jesli chodzi o pixy... to ze wzgledu na jej wyglad (szczegolnia wersja zolto-czarna) i moje skrzywienie budowlanca - malo brakowalo a bym ją sobie kupil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 ale żółto czarna była tylko na prawą rączkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 ale żółto czarna była tylko na prawą rączkę... o tego to nie wiedzialem... ale mzoe to i lepie... przynajmniej nie bedzie kusilo... z drugiej jednak strony jesli jeden taki typek z forum potwierdzi to co mowil i slowa danego dotrzyma to... klekajcie narody bede mial wyjątkowo sliczne multiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 mifek o artystycznie aero-dynamicznym wygladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 mifek o artystycznie aero-dynamicznym wygladzie hasior byla taka opcja koles powiedzial ze jak mnie na jakims zlocie przylapie to mi wydziara na plecach I LOVE SHIMANO i ubierze to w kwiatki... dlatego troche się go boje ... z drugiej strony... przeciez ja nie pije wiec... czego sie tu bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 wlasnie juz zamowic uzywane multiplikator Shakespeare Alpha 210:)dla mnie poczatkujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 wlasnie juz zamowic uzywane multiplikator Shakespeare Alpha 210:)dla mnie poczatkujacych no @lukexio dobre i to na początek - pouczymy się wspólnie i wtedy zarzucisz sieci na lepszy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 I co dyskutanci z Bożej łaski? Już zapomnieliście czego i kogo dotyczy wątek?Młody chłopak prosi grzecznie o prostą klarowną poradę, a wy prowadzicie sobie dyskusję jak przy piwku gdzieś nad rzeką. Proszę wpisywaę konkretne propozycje dla lukexio z adresami stron, sklepów, cenami i.t.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 wlasnie juz zamowic uzywane multiplikator Shakespeare Alpha 210:)dla mnie poczatkujacych no @lukexio dobre i to na początek - pouczymy się wspólnie i wtedy zarzucisz sieci na lepszy sprzęt jak juz mam zestaw multiplikator wiec spadam na trening casting przygituje na wyjadz na Kwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Łukasz będę miał dla Ciebie plecionkę 0,10mm jakiś fluorocarbon znajdę może kilka woblerów muszę poszperać wszystko na co nie łowiłem albo leżakowało to sprzedałem ale myślę ze coś znajdę z wabików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 I co dyskutanci z Bożej łaski? Już zapomnieliście czego i kogo dotyczy wątek?Młody chłopak prosi grzecznie o prostą klarowną poradę, a wy prowadzicie sobie dyskusję jak przy piwku gdzieś nad rzeką. Proszę wpisywaę konkretne propozycje dla lukexio z adresami stron, sklepów, cenami i.t.d. Dobrze powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Łukasz będę miał dla Ciebie plecionkę 0,10mm jakiś fluorocarbon znajdę może kilka woblerów muszę poszperać wszystko na co nie łowiłem albo leżakowało to sprzedałem ale myślę ze coś znajdę z wabików dzieki spigot do zobaczenie w Kwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wlasnie dzis zobaczylem moje kij firma PINNACLE wt.8-15Lb czy dobry firma bo nie znam firma kij a multiplikator Alpha 210 pleconka power pro 8lbs 137m:)czy dobry wyszlo dla pstraga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi