Skocz do zawartości

Czy to dobry multiplikator na pstrąga?

lukexio

Rekomendowane odpowiedzi

lukexio

Przedstawiony przez ciebie kołowrotek jest na duży do łowienia pstrągów. Ma za dużą szpulę i bardzo źle będzie rzucał lekkie wabiki.

Dla ciebie polecam poszukaj używany kołowrotek Skorpion f.Shomano model 1000/1001. Nie powinien być drogi. On będzie niedrogi i dobry na pstrągi.

pozdrawam

Lukexio bardzo dobry multiplikator na pstrągi!! Jeśli łowisz je metodą irlandzką :mellow:

Jeśli jednak nie. I poszukujesz kropków mniejszymi wabikami na cieńszych linkach :unsure: to posłuchaj Andrzeja i kup 1001 lub Curado 101D

Pozd JW :D

p.s

a tak poważnie to na portalu jest multum informacji jak łowić pstrągi i inne ryby metoda castingową na mniejsze i lżejsze wabiki. Poczytaj. Warto też poszperać w zasobach forum bo temat ten cyklicznie wraca na forum niczym upiór do starego zamku.

Tu masz kilka artykułów które zahaczaja o interesującą cie tematykę.

http://www.jerkbait.pl/?p=153

http://www.jerkbait.pl/?p=137

http://www.jerkbait.pl/?p=165

http://www.jerkbait.pl/?p=157

Nad Kwisą obserwuj Remka, Mifka i kilku innych cast maniaków. Napewno pomogą w opanowaniu podstaw lekkiego castingu. Metoda ta daje spora frajdę podczas łowienia..

powodzenia !!!

:D :D

Gdybym to ja miał kupić multika na pstrągi to na pewno bym kupił curado 101D, chyba najlepsza relacja cena/jakość

Scorpion jest ok ale ma upierdliwie krótkie rączki i jest chyba droższy

Sam będę dla siebie szukał jakiejś 101, bo się chwilowo rozbroiłem :D

A co do metody irlandzkiej - na 101 też nawinę 14lb plecionkę :mellow: i takim samym kijem będzie pięknie

standarus@ tutaj nie chodzi o ciebie tylko o młodego człowieka, który dopiero zaczyna, uczy się i powinien mieć coś w miarę uniwersalnego co również nada się na pstrągi i nie będzie kosztować krocie. Dlatego sugerowałem używanego Scorpiona. Tego kołowrotka na początek to nawet nie trzeba rozkręcać bo można regulować z zewnątrz.

Scoprion 1001 na początek będzie bardzo wygodny. Warto na początku pokręcić trochę ustawieniami multika wtedy można dojść do konkretnych wniosków. Moim zdaniem wszystkie te multiki Scorpion 1001, Chronarch 51mg, Scorpion Mg i Curado 101D można postawić obok siebie.

Pozdrawiam

Remek

W sumie chyba też najbardziej mi się podoba. Ja mam co prawda chronarcha 51mg - jest lekki i świetnie pasuje do mojej leciutkiej wędeczki ale magnez wygląda troszkę ..... tandetnie :D

Pozdrawiam

Remek

i dlatego mam awersje to wszystkich (do tej pory napotkanych) multikow MG. jakies takie zabawkowate mi sie w dłoni wydają :D <_< <_< <_< <_<

ale żółto czarna była tylko na prawą rączkę... ;)

o tego to nie wiedzialem... ale mzoe to i lepie... przynajmniej nie bedzie kusilo...

z drugiej jednak strony jesli jeden taki typek z forum potwierdzi to co mowil i slowa danego dotrzyma to... klekajcie narody :mellow: bede mial wyjątkowo sliczne multiki :mellow:

mifek o artystycznie aero-dynamicznym wygladzie

hasior byla taka opcja koles powiedzial ze jak mnie na jakims zlocie przylapie to mi wydziara na plecach I LOVE SHIMANO i ubierze to w kwiatki... dlatego troche się go boje ... z drugiej strony... przeciez ja nie pije wiec... czego sie tu bać

I co dyskutanci z Bożej łaski? Już zapomnieliście czego i kogo dotyczy wątek?

Młody chłopak prosi grzecznie o prostą klarowną poradę, a wy prowadzicie sobie dyskusję jak przy piwku gdzieś nad rzeką.

Proszę wpisywaę konkretne propozycje dla lukexio z adresami stron, sklepów, cenami i.t.d.

wlasnie juz zamowic uzywane multiplikator Shakespeare Alpha 210:)dla mnie poczatkujacych :mellow:

no @lukexio dobre i to na początek - pouczymy się wspólnie i wtedy zarzucisz sieci na lepszy sprzęt :mellow:

jak juz mam zestaw multiplikator wiec spadam na trening casting :mellow: :mellow: przygituje na wyjadz na Kwisie :lol:

I co dyskutanci z Bożej łaski? Już zapomnieliście czego i kogo dotyczy wątek?

Młody chłopak prosi grzecznie o prostą klarowną poradę, a wy prowadzicie sobie dyskusję jak przy piwku gdzieś nad rzeką.

Proszę wpisywaę konkretne propozycje dla lukexio z adresami stron, sklepów, cenami i.t.d.

Dobrze powiedziane :lol: :lol: :lol:

• 3 tygodnie później...