Skocz do zawartości
  • 0

Forelle 7.5 KM

laredo

Pytanie

Chciałbym zwrócić się do Was z prośbą o jakiekolwiek informacje o miejscu ( osoba pryw. firma) gdzie można kupić części do takiego silnika. Podczas pływania po Wiśle coś w silniku zazgrzytało i w zasadzie tyle. Silnik pracował dalej normalnie, miał moc. Jak się okazało jakimś cudem pourywało takie zapadki które "rozpędzają" silnik podczas odpalania, jak się ciągnie za sznurek. ( ohh wybaczcie mi bardzo nieprofesjonalny opis :) ) A więc do wymiany "rozrusznik".

Czy to idzie jeszcze dokupić w jakimś serwisie ew zastąpić jakimś innym z innego silnika ? Szukajka niestety nic nie znalazła.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Trudno będzie znaleźć cokolwiek do DDRowca, czasami można na zachodniej granicy trafić jakiegoś trupa i za parę groszy pozyskać części. Kiedyś był w Szczecinie fachowiec który miał tego majdanu sporo ale już od lat nie mam do niego namiaru. Sprzedałem swojego i już nie potrzebowałem części. Ale obserwuj allegro czasami coś wypływa na aukcji.

:D Znalazłem numer do Szczecina, miał kiedyś sporo części , może numer nadal aktualny 605414443 pan Marcin ze Szczecina

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Zerknij na tablice.pl  Szukałem pokrywy ostatnio to widziałem ,że facet ma do sprzedania całą góre od silnika. Ja sam mam dwa takie forele. Jeden mechanicznie to Igła a drugi czeka na nowy wirnik od pompy wody i właśnie ne ma pokrywy ale też odpala elegancko.

• 0

Używam Forell-a co prawda tylko około roku czasu i powiem szczerze,że oprócz urwania linki (pewnie ze starości) nie mam problemu z tą szarpanką.Wróc-raz spręzyne pękniętą naprawiałem.Jak się człowiek przyzwyczai do specyficznego szarpania to nic sie nie dzieje.Swoją drogą nie spotkałęm się jeszcze z silnikiem który potrafi tak " odwinąć" jak forelle kiedy za krotko i za słabo się szarpnie. Oj miałem już dwa solidne siniaki... :)

• 0

No właśnie... 

Więc drugiego silnika nie będe przeznaczał na części,jak wymienie wirnik to sprzedaje jako sprawny,ewentualnie może pokusze się poszukać pokrywy do niego bo szkoda go na części przeznaczac tym bardziej,że ładnie pracuje i jakos dwa lata temu miał robiony przegląd silnika i wymieniane niektóre części.

Ps. ten z allegro wygląda na Forelle 6    czyli 6-konnego. 

Edytowane przez lukasz2223

• 0

Wie ktokolwiek gdzie można zanabyć nowy lub używany wirnik pompy wody do tego cudu techniki :rolleyes:

PS: Zamienniki, lub inne o zbliżonych wymiarach też mile widziane

wałek14mm

wysokośc 14mm

średnica 47-48mm

Edytowane przez minecjusz

• 0

Za 50zł to jak za darmo ;) Ja dzisiaj dorobiłem z wirnika od Yamahy 2km, bo ma praktycznie identyczne wymiary, tylko trzeba w środku tulejkę przefrezować na 14m. Woda ciurka, więc chłodzi, ale zamówię sobie ze dwa na zapas takie dorabiane ale bardziej dedykowane do forelki :D