sucks_one Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Używaliście FC od Berkley'a Trilene Big Game? Cena jest nawet atrakcyjna ale czy idzie w parze z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Używaliście FC od Berkley'a Trilene Big Game? Cena jest nawet atrakcyjna ale czy idzie w parze z jakością?Podłączę się do pytania, rozważam zakup: https://www.decathlon.pl/yka-trilene-big-game-fluoro-50-lbs-id_8244202.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Podłączę się do pytania, rozważam zakup: https://www.decathlon.pl/yka-trilene-big-game-fluoro-50-lbs-id_8244202.htmlZa cienko na grubego szczupaka. Poniżej 0,80 bym nie schodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) 160zł za 50m wydaje się być rozsądną ceną, wyjdzie około 80szt przyponów. Starczy na pewno na długo Dzięki!Starczy na wieczność i jeszcze podzielisz się z kolegami. Całą Szwecję obsłużyły dwa przypony. W Polsce też trochę ryb 90+ miałem praktycznie nie zmieniając przyponu.Ważna jest ta rurka termokurczliwa o jak najmniejszej średnicy. Poniżej 2 mm aby na sztywno wchodziła. FC nie lubi podgrzewania dla tego lepiej tylko liznąć ogniem.Jak nie będzie rurki to strasznie sterczy obcięty kawałek FC. Edytowane 9 Maja 2017 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Super, dziękuję. Już zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Zdaj Maciek relację za pewien czas w tym wątku jakie masz przemyślenia po testach na metrówkach z Rugii.Po rybach 90+ nie ma nawet praktycznie draśnięć. Delikatne obcierki i nie trzeba nic wymieniać.Mnie przekonał do końca ponad rok temu Fly vs Jerk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Wiedziałem od dawna, że gruby fluorocarbon jest najlepszy na szczupaki. Na każdym Szweckim filmie łowią dużymi przynętami tylko z fluorocarbonem. Rugia czy szkiery to bardzo czysta woda, więc wydaje mi się że przezroczysty przypon ułatwi łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Rurki termo do zestawów karpiowych obkurczają się w gorącej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Gdzie można kupić takie przezroczyste rurki termokurczliwe 1,4-2mm????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 2,4 http://allegro.pl/rurka-termokurczliwa-bezbarwna-2-4mm-1-metr-i6721225564.html 1,6 http://allegro.pl/rurka-koszulka-termokurczliwa-1-6-0-8-bezbarwna-1m-i5373078587.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 W tym roku używam wspomnianego wyżej fc Daiwy. Jest super, praktycznie od początku maja Łowie jednym przyponem. Kilka ryb miał kontakt z zębami i jest jak nowy. Polecam:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ja cały ubiegły sezon tym przełowiłem i dlatego polecam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Zafascynowany opisami FC zastosowałem i ja. Różnych producentów, różne średnice. W końcu jadąc do Szwecji z moim przyjacielem z USA poprosiłem go, by przywiózł mi trochę najgrubszego FC jaki znajdzie. Było to jakieś 2 mm Założyłem przypon, guma i test szczupaczy. Pierwszy to był taki z 60 cm. Delikatnie w jednym miejscu zarysował przypon, co można było wyczuć palcami. Drugi szczupak był zahaczony "za wargę", więc bez różnicy z przyponem czy bez. Trzeciego wypatrzyłem, stał jakiś metr pod powierzchnią obok sporego głazu. Rzut, guma poprowadzona podręcznikowo, lecz bez ataku. Kolejny rzut, jest atak - chybiony. Szybko wyciągam zestaw by ponownie zarzucić i robię typową "kocią mordkę". Przypon z 2 mm fluorocarbonu przecięty a ja nawet nie poczułem brania!Od tamtej pory podziękowałem serdecznie. Nadal słyszę różne "cuda" od zaprzysięgłych wyznawców niezwykłej wytrzymałości na przegryzienie przyponów z FC. Z roku na rok jest ich coraz mniej. Wracają do metalu. Ciekawe czemu?Wszystkie cuda do są czasu,w tym i FC. I choćby był najgrubszy to nie założę tego dziadostwa.Dlatego że kilka okazowych szczupaków odjechało mi z przynętą w pysku. Wróciłem do metalu i nie ma niespodzianek. To samo proponuje Tobie @ Godski i innym,bo jak się trafi prawdziwy "dzikus" to będziesz miał pozamiatane z oczami wielkości jaja. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Rurki termo do zestawów karpiowych obkurczają się w gorącej wodzie 90 nst temp. Obkurczania gotowana woda z czajnika wystarczy.FC rulez!:.18 okoń.25 boleń.33 sandacz.80 szczupak Edytowane 9 Maja 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Wszystkie cuda do są czasu,w tym i FC. I choćby był najgrubszy to nie założę tego dziadostwa.Dlatego że kilka okazowych szczupaków odjechało mi z przynętą w pysku. Wróciłem do metalu i nie ma niespodzianek. To samo proponuje Tobie @ Godski i innym,bo jak się trafi prawdziwy "dzikus" to będziesz miał pozamiatane z oczami wielkości jaja.A tutaj nie masz racji moim zdaniem. Czy używałałeś tak tak grubego fluorocarbonu? Przyponowego?Znani łowcy używający FC przerzucają pewnie rocznie więcej ich niż my przez całe życie. Robiliby to gdyby były obcinki i okazy by im odpływały?Moje dwie czy trzy sztuki których używam na okrągło mają pewnie grubo ponad 100 szczupaków na koncie w tym kilka ryb pod 100 cm. I nic im nie dolega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 A tutaj nie masz racji moim zdaniem. Czy używałałeś tak tak grubego fluorocarbonu? Przyponowego?Znani łowcy używający FC przerzucają pewnie rocznie więcej ich niż my przez całe życie. Robiliby to gdyby były obcinki i okazy by im odpływały?Moje dwie czy trzy sztuki których używam na okrągło mają pewnie grubo ponad 100 szczupaków na koncie w tym kilka ryb pod 100 cm. I nic im nie dolega.Używałem nawet ponad 1 mm. Znani łowcy muszą to reklamować,bo ci znani łowcy to nic innego jak reklama,a że zalega w magazynach to trzeba sprzedać.I zobaczysz za jakiś czas,że era FC się skończy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jak już się temat rozkręcił to zapytam czy wiecie gdzie w PL kupie FC hard mono mason ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Używałem nawet ponad 1 mm. Znani łowcy muszą to reklamować,bo ci znani łowcy to nic innego jak reklama,a że zalega w magazynach to trzeba sprzedać.I zobaczysz za jakiś czas,że era FC się skończy.dziwne bo ta era trwa juz jakies 11 lat i ma sie calkiem dobrze,bo lowic to trza umicuzywam od lat Silver thread 100lb jak myslisz ,jakich przyponow uzywa ten jegomosc? Edytowane 9 Maja 2017 przez didi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Używałem nawet ponad 1 mm. Znani łowcy muszą to reklamować,bo ci znani łowcy to nic innego jak reklama,a że zalega w magazynach to trzeba sprzedać.I zobaczysz za jakiś czas,że era FC się skończy.Tutaj również się nie zgodzę. Nie reklamują konkretnych produktów..Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Na filmiku widać że używają grubych przyponów FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 @godski jaki dokładnie FC od Daiwy używasz? Mogę prosić o linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Daiwa SW typu F. N to zwykły nylon. http://allegro.pl/daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f-1-00-50m-i6747295163.html?reco_id=83a1fe90-358a-11e7-bae1-ecf4bbd615e0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product http://spinn.pl/material-przyponowy-daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f-1-00-50m.html http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f-g4-a225-p1575-k13999.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Dzięki Rozumiem, że machasz tylko przy średnicy 0,8 i więcej? Pod szczupaka oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 @godski jaki dokładnie FC od Daiwy używasz? Mogę prosić o linka?Jak chcesz ,odezwij sie do mnie... wlasnie dzisiaj odebralem paczke,moge sie z Toba podzielic na pol,bo caly mi nie potrzebny... Mam dokladnie taki,jak Andrzej uzywa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Niedł Jak chcesz ,odezwij sie do mnie... wlasnie dzisiaj odebralem paczke,moge sie z Toba podzielic na pol,bo caly mi nie potrzebny... Mam dokladnie taki,jak Andrzej uzywaNiedługo pół jerka będzie miało taki jak Andrzej używa .Nadwyżkę wrzuć na giełdę w odcinkach 10 metrów. Pójdzie migiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi