wobler129 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ten sam. Centauri. Moim zdaniem tulejki nie mają sensu. Jak chcemy mieć więcej luzu od strony agrafki np. do woblerów wystarczy dać agrafkę z krętlikiem albo kółkiem łącznikowym. Ok teraz węzeł wychodzi mi super Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 zrobiłem takie z FC 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 A czym zaciskasz te tulejki?Pytam bo słyszałem ze tylko najdroższe szczypce zaciskowe sa w stanie dobrze zacisnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Takie. Tylko wydaje mi się, że trafiłem gdzieś dużo taniej. A zaciskać trzeba z wyczuciem aby nie uszkodzić linki czy to FC, tytan, czy też plecionka stalowa.https://archiwum.allegro.pl/oferta/savage-gear-szczypce-zaciskowe-finesse-crimping-pi-i5629006852.html Edytowane 2 Czerwca 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Mam takie pytanie po co używać 100 lb -1 mm fc na szczupaki wg mnie jeszcze się taki nie urodził, wyciagalismy muskie po 50 in na 60 lb bez strachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Jakiej firmy kretliki agrafki, jesli nie ma dostepu do afw, eagle claw... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zadam moze glupie pytanie ale nie moge znalezc na nie odpowiedzi. Jaka jest najmniejsza srednica fluorocarbonu gwarantujaca brak obcinki? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Jakiej firmy kretliki agrafki, jesli nie ma dostepu do afw, eagle claw... ?Ja od 3 lat stosuję spinwal.Kiedyś również przypony, ale w tym roku dwa przypony surfstrand 9kg strzelily przy krętliku. Moze jakas wadliwa seria, bo kiedys dlugi czas stosowalem te przypony tylko nieco mocniejsze i byly super. Dwa prYpony na cały sezon wystarczaly.Ale agrafki uwazam za bardzo udane - stosuję te do 20kg. Grubość fc a obcinka - gdzieś tu czytalem wypowiedzi że min 0.8.Gdzie indziej słyszałem ze 0.6 - 0.7 w zupełności wystarczy.Myslę, że zależy jak dlugi bedzie hol z szorowaniem zębami o fc. Ja bym chętnie kupil 0.7. Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ostatnio koledze przydarzyła się obcinka fluoro 0.6 jedno kłapnięcie przy braniu i po temacie.Myślę że to sprawa loteryjna, wyciągnąłem kilka szczupaków na 0.4 przy okoniowaniu, ale jak dobrze na ząb trafi jak widać 0.6 to mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Szczupak napewno obcina 25kg fluorcarbon. Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Na muskie w Stanach ja i przewodnicy z ktorymi wedkuje uzywaja 100 lbs, czyli okolo 50kg. Mysle, ze 80 lbs tez dal by rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Czytałem wpisy dotyczące łowienia szczupaków na Szwedzkich forach i wywnioskowałem, że dopiero FC o grubości ok 1,00 mm jest gwarantem, że nie stracimy ryby z przynętą. Oczywiście przy założeniu, że będziemy na bieżąco sprawdzali czy przypon nie jest za bardzo poszarpany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Że stracimy, czy że nie stracimy? Z kontekstu wynika co innego niż napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Ja też łowię z fluo,do tej pory było to 0,6 teraz już 1,0.Kiedy oglądam na YT ludzi z kanalgratis.se to widzę że tam jednak fluo na 1 miejscu. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 ja używam berkleya 0.91 i jest ok, nie zdażyło mi się żeby coś go przegryzło z wielką chęcia przetestuje grubszy, tylko ciężko dostać taki 1,2mm i tulejki też temat rzeka, albo króciutkie albo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 ja używam berkleya 0.91 i jest ok, nie zdażyło mi się żeby coś go przegryzło [emoji14] z wielką chęcia przetestuje grubszy, tylko ciężko dostać taki 1,2mm i tulejki też temat rzeka, albo króciutkie albo....Myślałem o tym berkleyu gdyż jest w dobrej cenie, muszę spróbować. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Panowie dajcie jakiś link do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Berkley trilene big game 0.91 na allegro 68m kosztuje 80zł,to chyba jedna z lepszych cen za tak gruby fcJeśli to o ten chodziło koledze wyżej. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Lipca 2017 przez pikeft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 https://www.decathlon.pl/big-game-fluoro-80-lbs-74-m-id_8353587.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Po co kombinować i szukać taniej? Kupcie Daiwę typ F 1 mm za 150 zł za 50 metrów i podzielcie na 3-4 osoby. Wyjdzie z tego z 70 przyponów 40-50 cm.A są one praktycznie niezniszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Skoro nie widać różnicy po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 ta Daiwa F 1mm do 54kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Skoro nie widać różnicy po co przepłacać?Gdzie tu widzisz przepłacanie i brak różnic? Porównaj parametry i jeszcze raz przelicz.0,60 mm FC na mamuśki nie polecam. Na młodzież tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 A jakiej średnicy tuleje do fluorocarbonu 1.0 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Nie wiem bo wiążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Po co kombinować i szukać taniej? Kupcie Daiwę typ F 1 mm za 150 zł za 50 metrów i podzielcie na 3-4 osoby. Wyjdzie z tego z 70 przyponów 40-50 cm.A są one praktycznie niezniszczalne.Możesz podesłać link gdzie kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi