bony20 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Po co kombinować i szukać taniej? Kupcie Daiwę typ F 1 mm za 150 zł za 50 metrów i podzielcie na 3-4 osoby. Wyjdzie z tego z 70 przyponów 40-50 cm.A są one praktycznie niezniszczalne.Możesz podesłać link gdzie kupujesz. masz na stronie 8: Daiwa SW typu F. N to zwykły nylon. http://allegro.pl/daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f-1-00-50m-i6747295163.html?reco_id=83a1fe90-358a-11e7-bae1-ecf4bbd615e0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product http://spinn.pl/material-przyponowy-daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f-1-00-50m.html http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f-g4-a225-p1575-k13999.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Gdzie tu widzisz przepłacanie i brak różnic? Porównaj parametry i jeszcze raz przelicz.0,60 mm FC na mamuśki nie polecam. Na młodzież tak.Ja pisałem o 0,91 o którym wspomniał pikeft, nie 0,6 z linku Decathlonu.http://allegro.pl/berkley-trilene-big-game-fluorocarbon-68m-0-91mm-i5734252697.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 c'mon!słuchajcie @godski, dobrze prawi... ma Andrzej temat przerobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Dziękuję bardzo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Ja pisałem o 0,91 o którym wspomniał pikeft, nie 0,6 z linku Decathlonu.http://allegro.pl/berkley-trilene-big-game-fluorocarbon-68m-0-91mm-i5734252697.htmlten z linku Decathlonu to też 0,91 - czyt. opis. (zdjęcie tylko przykładowe wstawili 0,61).Teraz internetowo nie dostępne, ale są w sklepach stacjonarnych.Jak uzupełnią towar to zawsze darmowa wysyłka kurierem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Stosuję tego co Andrzej ( Godski) od 2 lat w Polsce i Szwecji , brak jakichkolwiek obcinek . Oczywiście po holu sprawdzam przypon i wyrzuciłem może ze 2 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) A nie wydaje się wam że jest za sztywny do gum i blach? Edytowane 2 Lipca 2017 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Zależy do jakiej wielkości przynęt. Do gum 18 cm w górę jest w porządku, to samo obrotówki 25-40g. Mówię o fc 1mm???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ten Berkley jest bardzo dobry i nie jest tak sztywny. Nie używam tulejek, tylko wiążę normalnie.W moim używaniu - 0,81 mm. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ten Berkley jest bardzo dobry i nie jest tak sztywny. Nie używam tulejek, tylko wiążę normalnie.W moim używaniu - 0,81 mm. Zdecydowanie polecam.A możesz zdradzić jak wiążesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 A możesz zdradzić jak wiążesz?Ot takim zwykłym węzłem, tylko nie okręcam tyle razy - max 4 obroty wokół osi.Węzeł działa od kiedy wędkuję, bo dziadek mi pokazał i okazuje się, że zastosowanie ma u mnie często: plecionka, FC lub żyłka do krętlika lub do agrafki.Czyli 90 % co wiążę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Dziękuję bardzo przyjacielu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ze czterdzieści siedem lat również tak wiążę- i nie pamiętam aby na tym węźle wiązanie puściło.Chyba że w pośpiechu niedbale wykonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ze czterdzieści siedem lat również tak wiążę- i nie pamiętam aby na tym węźle wiązanie puściło.Chyba że w pośpiechu niedbale wykonałem.U mnie podobnie. I ten dosyć gruby FC tez daje radę. Nie rozwiązało się jeszcze :-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Wiazalem kiedys tak nawet plecionki stalowe w otulinie ,oplatajac chyba tylko 2razy,bo sztywne i dzialalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Ja z kolei wiążę węzłem, którego nazwy nie znam Wiążę pętle jak na supeł i nie zaciskając przekładam koniec przez oczko i wracając końcem przechodzę przez ów pętlę (supeł) kończąc supłem na fc przed pętlą. Ważne w tym węźle jest ułożenie supłów równolegle do siebie. Natomiast linkę z fc łączę zwykłym Albright'em. Edytowane 3 Lipca 2017 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Ja wiązałem centauri knotem przypony z grubego FC na szczupaka. Żaden nie puścił. Edytowane 4 Lipca 2017 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Daiwa SW typu F (nie N) 1,00 mm . Szpulka to 160 złotych za 50 metrów. Węzeł Centauri. Żadnych tulejek.Trzeba trochę poćwiczyć wiązania. Na obciętą końcówkę zakładam rurkę termokurczliwą aby nie sterczała i roślinności nie zbierała. https://www.youtube.com/watch?v=bbZP7lQDLGoHej gdzie i jakie kupujesz rurki termokurczliwe i jak to się zaklada.Czy taki przypon nie jest za sztywny do łowienia gumą w opadzie? Sent from my SM-G903F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Hej gdzie i jakie kupujesz rurki termokurczliwe i jak to się zaklada.Czy taki przypon nie jest za sztywny do łowienia gumą w opadzie? Sent from my SM-G903F using TapatalkŚrednica 1,6 mm. Na Allegro brałem.Wiążesz krętlik, zakładasz rurkę i delikatnie podgrzewasz. Potem druga rurka, wiązanie agrafki i podgrzewasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Średnica 1,6 mm. Na Allegro brałem.Wiążesz krętlik, zakładasz rurkę i delikatnie podgrzewasz. Potem druga rurka, wiązanie agrafki i podgrzewasz.nie jest za sztywny do łowienia gumą w opadzie? Sent from my SM-G903F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Wg mnie do gum jest za sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Do opadu za sztywny.To materiał do grubego łowienia a nie do opadingu pedałkami . Edytowane 4 Lipca 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Do opadu za sztywny.dzięki za rady Sent from my SM-G903F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Obserwuję ten wątek od jakiegoś czasu i nie mogę zrozumieć po co komuś 100-130 lb przypon na szczupaka 60-80 lb max i nie zdarzyło się nam nigdy żeby przegryzl MUSKIE lub metrowy plus SZCZUPAK, poniżej wklejam mój film z YouTube ryba złowiona na 60 lb linka i przypon z plaży, tarpons na zdjęciu w wątku Stella swb 13 też 80 lb, parę 130 cm i więc barcud też wyciąglem https://m.youtube.com/watch?v=7kcZiibvxqc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Drugi filmik metrowy aligator na 20 lb urwał po jakiś 5 min walki jak bym go wymenczyl jeszcze parę minut i popuscil hamulec pewnie bym go wyjął na 60 lb wydarlem już ich dziesiątki albo setki oczywiście przez przypadek bo to nie legalne :-) https://m.youtube.com/watch?v=LA_UGH19Cq4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi