mackot_88 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Niedł Niedługo pół jerka będzie miało taki jak Andrzej używa .Nadwyżkę wrzuć na giełdę w odcinkach 10 metrów. Pójdzie migiem.Wiem wiem, dzisiaj dopiero odebrałem paczkę więc wrzuce reszte, sobie zostawię z 10 m i poki co powinno styknąć???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Tylko zawsze sprawdzajcie po rybie. Nic nie jest wieczne. Jak większe zadziory to wymiana. Ja do tej pory żadnego się nie pozbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 @godski, do trollingu tak samo zdatne będzie jak do rzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 @godski, do trollingu tak samo zdatne będzie jak do rzutu? Moim zdaniem tylko do płytkiego i tu go stosuję.Do głębokiego duża powierzchnia będzie wynosiła wobka do góry. Tym bardziej przy przyponach 80-100 cm a takie stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wiem wiem, dzisiaj dopiero odebrałem paczkę więc wrzuce reszte, sobie zostawię z 10 m i poki co powinno styknąć Jak by co, to chetnie przygarne 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Jak by co, to chetnie przygarne 10mNiestety, koledzy rzucili sie jak na ciepłe bułeczki,poszło wszystko w 8 minut???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ja dokupiłem do kompletu agrafki Daiwa Tournament, jako że do spinwala nie mam zaufania, a Eagle Claw ,ktore poleca Andrzej za dlugo by szly????Link do Daiwy:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5933249322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 mackot_88 ten FC daiwy da rade szczupaczym zębom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Była o tym dyskusja w niejednym watku... da rade ???? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Po 28zł za 10m mogę załatwić,jak coś proszę pisać,ilość nie ograniczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Chłopy, a jakiej długości te przypony z fluorocarbonu robicie????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) 40-50 cm. Innych też nie używam krótszych. Edytowane 12 Maja 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ostatnio przekonuje się, że faktycznie te 40/50 cm to jest minimum. Jak zwinie przy holu albo po agresywnym braniu to mając krótszy przypon można się nieco zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Wrzucam tylko do wglądu: https://youtu.be/NT66gushcgo?t=16m54s Tutaj widać, że chłopaki używają FC 1,2 mm. Podobnie tutaj używają FC: https://youtu.be/a2klgBaX5YQ?t=23m53s Co ciekawe wydaje mi się, że mają zaciśnięty ten FC na tulejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Po 28zł za 10m mogę załatwić,jak coś proszę pisać,ilość nie ograniczonaWitam. Poszło PW z pytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witam. Poszło PW z pytaniem.Zamówiłem trzy szpulki,może w środę będą u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Jedno pytanie - pod duże jerki /ok 100g/ rzucane z ręki - fc 1,0 da radę, czy raczej przy szarpnięciu może strzelić? Stalka surfstrand dragonowska spoko wytrzymuje takie przeciążenia, jak przewidujecie fc?Na chłopski rozum ze względu na rozciągliwość powinien dać radę, ale jak to widzą bardziej doświadczeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Tak gruby FC stosuje do jerków z powodu:- jest już odpowiednio sztywny (mniej zapięć kotwicy z z linką główną)- przejrzystość wody w łowisku (albo to tylko sugestia a szczupaki maja w d ... czy to drut, czy plecionka , czy FC )- stosowałem Dragonowskie o podobnej grubości, przeławiajac tydzień w Szwecji z przyzwoitymi wynikami a przypon był gotowy na następna wyprawę) Więc myślę (i mam nadzieję, że się nie rozczaruję), że i ten się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Jedno pytanie - pod duże jerki /ok 100g/ rzucane z ręki - fc 1,0 da radę, czy raczej przy szarpnięciu może strzelić? Stalka surfstrand dragonowska spoko wytrzymuje takie przeciążenia, jak przewidujecie fc?Na chłopski rozum ze względu na rozciągliwość powinien dać radę, ale jak to widzą bardziej doświadczeni? Tak gruby FC stosuje do jerków z powodu:- jest już odpowiednio sztywny (mniej zapięć kotwicy z z linką główną)- przejrzystość wody w łowisku (albo to tylko sugestia a szczupaki maja w d ... czy to drut, czy plecionka , czy FC )- stosowałem Dragonowskie o podobnej grubości, przeławiajac tydzień w Szwecji z przyzwoitymi wynikami a przypon był gotowy na następna wyprawę) Więc myślę (i mam nadzieję, że się nie rozczaruję), że i ten się sprawdzi Na pewno nie strzeli. Ponad 100 Lb.Sprawdzać po każdej większej rybie czy nie ma zadziorów. Złowiłem sporo dużych ryb i FC nadal jest w doskonałym stanie ale lepiej dmuchać na zimne. Żeby nie było na mnie później. Edytowane 22 Maja 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dzisiaj testowałem swoje pierwsze przypony z FC. Faktycznie z jerkami bardzo przyjemnie współpracują. Jedyny problem jaki zauważyłem to jakaś dziwna praca woblera na FC. Wobler chodził mniej intensywniej, a przynajmniej miałem takie wrażenie. Strzelam, że to przez kwestie usztywnienia nie pracował tak jak powinien był (a może to tylko jakaś autosugestia?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dziękuję Wam serdecznie. Surfstrand stosuję z powodzeniem dluższy czas, jeden przypon nawet i dwa sezony daje radę, ale może na czystej wodzie lepiej się sprawdzi fc...? Jak będzie więcej ryb przerzucę się zupełnie na to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Dzisiaj testowałem swoje pierwsze przypony z FC. Faktycznie z jerkami bardzo przyjemnie współpracują. Jedyny problem jaki zauważyłem to jakaś dziwna praca woblera na FC. Wobler chodził mniej intensywniej, a przynajmniej miałem takie wrażenie. Strzelam, że to przez kwestie usztywnienia nie pracował tak jak powinien był (a może to tylko jakaś autosugestia?). Tak, przy wiązaniu bezpośrednio bez tulejek agrafka i krętlik są usztywnione i cały układ ma mniej luzu.Rozwiązaniem tego jest kółko łącznikowe albo lepiej stalowy pierścień od strony agrafki. Między FC a agrafkę. Edytowane 22 Maja 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Węzeł idealny + modyfikacja pod wobki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Do jerkow max 70g. (15cm)1.0 nie bedzie za gruby a tym samym za sztywny ? Moze lepiej 0,8 ? Przylowy metrowek raczej nie groza Edytowane 23 Maja 2017 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 0.80 bedzie idealny pod wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi