Krzysiek_W Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Jakiś czas temu zaimpregnowałem korek w wędce Cork Seal'em, po sezonie wyglądał okropnie, znaczy jakby był mega brudny....regeneracji dokonałem papierem ściernym 1000 i jest ok, teraz wolę nie stosować tego specyfiku. Nie twierdzę, że to mogło być przyczyną w tym przypadku, ale corkseal powinien być aplikowany na świeżo przeszlifowaną rękojeść. Tak, żeby swobodnie wniknął w korek. Używany kij zawsze będzie miał trochę brudną, tłustą rękojeśc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Gdzie zakupujecie szpachle do korka i jaką wybrać , aby było ładnie i nie było widać ingerencji z tej strony ? Co wybrać? Mam zamiar odnowić moje kijki i chcę podejść profesjonalnie do tematu . Patrzyłem po marketach i są co prawda takie szpachle lecz jakieś kolory i te sprawy. Ciężko cokolwiek wybrać. Może macie jakieś sprawdzone produkty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Wystarczy zwykły kit do drewna, kosztuje grosze. Tylko potem musisz zaimpregnować to cork sealem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Też tak myślałem z tym , że jak to wygląda po regeneracji? Rozchodzi mi o różnicę w miejscach zaszpachlowanych czy to razi . Próbowałeś szpachli do tego przeznaczonych ( typowych ) bo różnica w cenie między tymi dwoma jest znaczna , a nie wiem czy warto tyle dopłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A te do tego przeznaczone to nie są przypadkiem też zwykłe szpachle do drewna, tylko w "odpowiedniej" cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Nie używałem szpachli specjalnie do tego przeznaczonych ale pokaże Ci jak wygląda rękojeść po regeneracji tym kitem. Kijek kolegi,który wygląda jak ser szwajcarski, strasznie kiepskiej jakości korek. i po regeneracji Edytowane 10 Października 2013 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) A te do tego przeznaczone to nie są przypadkiem też zwykłe szpachle do drewna, tylko w "odpowiedniej" cenie?Możliwe, ale nie powiem czy jest jakaś różnica bo po prostu takiej nigdy nie używałem Dodam tylko tyle że tą rękojeść regenerowałem gdzieś ze 2 lata temu i dalej wygląda tak jak na dolnym zdjęciu. Od roku kijek jest narażony na słoną wode ale szpachla się trzyma dobrze. Edytowane 10 Października 2013 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 No ja też nie powiem, bo używałem tylko tej "specjalnej", swoją drogą jest na niej napisane Carpenter's Wood Filler, więc chyba tylko cena jest specjalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 To podobnie jest chyba z laskami kleju na ciepło do wstępnego montarzu przelotek. Są specjalne do przelotek i przelotek szczytowych i jest "zwykły" z marketu bydowlanego - efekt ten sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Słowo "specjalny/specjalna"jest ekstra odnosi się do specjalnej żywicy, specjalnego kleju, specjalnej szpachli, specjalnej taśmy papierowej... i pewnie do paru innych specjalnych rzeczy dzięki którym powstają specjalne wędki, dla specjalnych wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ale jak nie będziesz miał takiego specjalnego kija to będziesz tylko zwykłym wędkarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Będziesz niespecjalnym wędkarzem Edytowane 10 Października 2013 przez apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Nie przejmuj się, masz przecież specjalną szpachle. Posmaruj rękojeść i już jesteś gość Edytowane 10 Października 2013 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Potocznie, można by to określić "konfekcjonowaniem dla potrzeb.." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Macie chłopaki w 100% rację . Dziś wszystko jest specjalne. A najbardziej specjalne z tego co zauważyłem jest pranie naszych mózgów . A więc kolego @fish28 dzięki tobie zaoszczędzę jakieś dwie dychy na browary i zakupię tanią ''specjalną'' szpachlę w budowlanym .I dzięki za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 I fajnie. Wypij browary, zrób rękojeść i wstaw fotki jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafus Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 WitamZakupiłem niedawno CORK SEAL U-40 do impregnacji rękojeści. Środek jest na tyle wydajny, że wystarczy mi go na bardzo dłuuugo. Z tego właśnie powodu chciałbym pomóc i zaimpregnować rękojeści tym, którzy tego chcą.Swoją ofertę kieruję do wszystkich użytkowników mieszkających w okolicy Sandomierza. Rękojeść zaimpregnuje nieodpłatnie. Chciałabym jednak by osoba zainteresowana moją usługą posiadała własny pędzelek. Mój niestety jest już sztywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Pedzelek umyc wystarczy Cork seal to nie farba olejna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafus Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 A tego to nie wiedziałem Zostawiłem go nie umytego po pracy. Patrzę sztywny, to wylądował na dnie szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafus Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Pozwolę sobie napisać dwie odpowiedzi. Jedną odpowiedź pod drugą, by podbić temat w górę ponieważ mam dobrą informację dla tych co mieszkają daleko 9 czerwca będę w Łodzi na koncercie Slipknota.6 lipca będę w Warszawie na koncercie Motorhead.25 lipca będę także w Warszawie, tym razem na koncercie AC/DC. Podaję informacje o koncercie byście wiedzieli gdzie będzie można mnie spotkać. Jeśli znajdzie się ktoś chętny to mogę Cork Seal U-40 zabrać z sobą Edytowane 29 Maja 2015 przez Rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 To jeśli już tak to i ja mam zapas cork seal'a i mogę komuś pomazać kijek jakby kto chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja bym chciał, tylko mieszkam w Nowy Sączu. Chętnie bym odkupił zbędną cześć opakowania i pokryję koszty wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zahar Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Za tydzień powinien być koncert Zenka Martyniuka w Białymstoku.Rozważ…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszKowalski Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A skąd panowie nabywacie taki środek, można gdzieś kupić? I jak on działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Np. tu http://www.fishingcenter.com.pl/lakiery_preparaty_nici.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi