Siasiu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja już zapuściłem cork sealem, wygląda super i nawet brud się tego dość nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 może odgrzeję temat ale pytanko mi się nasuwa a nie znalazłem odpowiedzi :mieszaninę korka z czymś nie wiem z czym, może to mielony korek albo coś innego a konkretnie chodzi o zakończenie dolnika mojego IRI Lucky można impregnować Cork Sealem ? Robił to ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja cork sealem smaruję wszystko co przypomina korek... działa, mniej się brudzi, brud łatwiej schodzi... smarując cork sealem raczej rekojeści nie zniszczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 dzięks za info spróbuję również na innym kiju drewnochronem zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja ostatnio zakupiłem wosk pszczeli , wysmarowałem wszystkie wędki i jestem zadowolony. Uchwyty stały się jakieś takie aksamitne w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Ja robię lakierobejca do drewna Edytowane 27 Lutego 2016 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Ja tez woskiem pszczelim na gorąco. Jestem zadowolony,fajne w dotyku, nie pije wody i lekko sciemnial. Edytowane 27 Lutego 2016 przez David77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja ostatnio zakupiłem wosk pszczeli , wysmarowałem wszystkie wędki i jestem zadowolony. Uchwyty stały się jakieś takie aksamitne w dotyku. Ciekawe czy nie będą latem kleiły Ci się do dłoni, jeśli faktycznie kupiłeś wosk a taki kosztuje około 40 zł kg jeśli to czysty wosk to ok a jak był z domieszką parafiny, jakiego jest 85% na rynku to nie wiem czy będziesz zadowolony. O wosku wiem aż nadto bo mam własną pasiekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ciekawe czy nie będą latem kleiły Ci się do dłoni, jeśli faktycznie kupiłeś wosk a taki kosztuje około 40 zł kg jeśli to czysty wosk to ok a jak był z domieszką parafiny, jakiego jest 85% na rynku to nie wiem czy będziesz zadowolony. O wosku wiem aż nadto bo mam własną pasiekę.Ja tam w skład sie nie zagłębiałem,kupiłem po info z forum ,że dobry itp. Zakupiony ze sklepu korkowy. coś tam ,ogólnie do stosowania na wszelkie rodzaje korka.Czy będzie się kleił do rąk ? , nie wiem ,mam nadzieję że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ktoś pisał o drewnochronie bezbarwnym, i akurat mam w garażu puszkę , tylko poczytałem skład i jest na beznynie jakiejś tam, a cork seal można wodą rocieńczyć, na dragonie mam rękojeść chyba z okleiny i nie rozlezie mi się to po drewnochronie ? Wosk też widziałem w sklepie takie żółte mazidło, trzeba będzie porobić testy pewnie jakoś delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 A ja od dawna stosuję do zabezpieczania rękojeści czystą parafinę twardą i ciepłych porach roku nic się nie dzieje.Nakładam ją na goraco tzn. wcieram na sucho ,następnie traktuje szuszarką do włosów i czekam,aż rękojeść wchłonie cieniutką warstwę i przecieram ręcznikem papierowym.Czynność powtarzam 2-3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Witam. Chciałbym zapytać czy w okolicy Dzierżoniowa (woj. dolnośląskie) jest może ktoś kto zajmuje się impregnowaniem korków? Nigdy tego nie robiłem a chciałbym zabezpieczyć swojego Phoenix'a i Mhx'a Trochę się boje sam to ogarniać bo nie chciałbym czegoś zrobić źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Cork seal U-40 chyba nie da się tego zrobić niewłaściwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Sudety Rods - @TomekSudetyosobiście nie znam,ale widziałem na forum, że działa gdzieś w okolicach Kłodzka. Ewentualnie Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Oczywiście że się da Najlepiej będzie jak nasączysz delikatnie skrawek gąbki ,jakieś 5x5 cm (taką od mycia naczyń) i będziesz nanosił Cork seal tak jak tamponem ,lekko dotykając korka .Po pół godzinie jak wyschnie ponów operację jeszcze raz i powinno wystarczyć ,powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Witam! Odgrzeję kotleta Macie koledzy jakiś pomysł czym wypełnić ubytek pianki w wędce?Problem dotyczy dziurki w rękojeści o objętości 3mm x 3mm x 2mm.O korku w necie wiele zaś o piance jak na lekarstwo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 podobną pianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 podobną pianką? Niestety tak dobrze jak w przypadku korka z pianką się to nie sprawdzi. Ślad zostanie po kleju czy żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Witam! Odgrzeję kotleta Macie koledzy jakiś pomysł czym wypełnić ubytek pianki w wędce?Problem dotyczy dziurki w rękojeści o objętości 3mm x 3mm x 2mm.O korku w necie wiele zaś o piance jak na lekarstwo.PozdrawiamJak mocno dziurka przeszkadza to może spróbuj z wycinakami rymarskimi. Jedyny problem to dobrać piankę. Ślad będzie ale można wkleić korek na wzór Westina. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezcez7 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Witam! Odgrzeję kotleta Macie koledzy jakiś pomysł czym wypełnić ubytek pianki w wędce?Problem dotyczy dziurki w rękojeści o objętości 3mm x 3mm x 2mm.O korku w necie wiele zaś o piance jak na lekarstwo.PozdrawiamA może nałożyć korek na piankę lub zdrapać piankę i nałożyć korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Niestety tak dobrze jak w przypadku korka z pianką się to nie sprawdzi. Ślad zostanie po kleju czy żywicy.absolutnie nie wklejasz na zywicy lub innym twardym kleju... zatyczka musi wchodzić na wcisk, a nadmiar kleju trzeba wytrzeć odpowiednim rozpuszczalnikiem przed zaschnięciem... i przeszlifować na koniec... a jak absolutnie nie ma być śladu to rób od nowa całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi