Skocz do zawartości

INTERNETOWY SKLEP PIRANIA KRAKÓW - OPINIE

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Napiszę o swoich doświadczeniach ze sklepem internetowym "Pirania" z Krakowa.

Kolejny raz zdarzyło się, że zamawiając gumy Keitech Swing Impact Fat, otrzymuję jedną gumę mniej niż ZAPŁACIŁEM!!!

Nie wiem czy to taka strategia, że mając w sumie najlepsze ceny w Polsce na te przynęty (tak mi się wydaje), sprzedawca nadrabia to wysyłając za każdym razem jedną sztukę mniej niż powinien.

Próby telefonicznego połączenia się z nim jak i SMS-owego nie dały żadnego rezultatu.

Kto wie może upodobał sobie tylko mnie a może i spotkało to innych.

Miłego ;)

EDIT:

Tytuł wątku wyedytowany na bardziej neutralny - niech każdy sam sobie wyrobi własne zdanie czytając wątek

Friko

• Like 1

Jest ktoś, a czy to właściciel, czy pracownik, trudno powiedzieć ;)

"Ciekawa" praktyka. Bo któż odeśle całe zamówienie lub będzie kruszył kopię o te kilka złotych? Nieuczciwi sprzedawcy żerują na tym w najlepsze. Czy tak jest w tym przypadku?

Ja do tej pory kupowałem tylko raz i też gumy i  zawartość paczki zgadzała się z zamówieniem.

Z tego co pamiętam jak zamawiałem to dałem błędny adres i pracownik sklepu to wychwycił i się skontaktował.

Może masz pecha, a inne próby kontaktu ? Prawie zawsze się można dogadać.

Ja kupowałem i sami (może i to pracownik a może właściciel był) się kontaktowali ze mną że czegoś tam nie było, czy chcę coś innego czy zwrot gotówki.

Nic nie brakowało, a miałem około 50 różnych pozycji.

Cześć, miałem identyczną sytuację że czegoś tam nie było ale zadzwoniła miła Pani i wybrałem sobie coś innego w zamian. Paczka przyszła kompletna.

Użytkownik jest zarejestrowany pod nickiem Pirania. Spróbuj na priv, był dziś na forum. Pozdrawiam..

• Like 1

Przypadki chodzą po ludziach jednak frajerstwo też. 3-ci raz to już za dużo tym bardziej, że po każdej nieprawidłowej wysyłce sprzedawca otrzymywał SMS-ka i odpisywał, że nadrobi to przy kolejnej wysyłce. Może to taka zabawa a ja nie potrafię się w nią bawić........... :wacko:

• Like 2

Jeżeli chodzi o sklep Pirania to mam o nich dobre zdanie, mimo problemów z pierwszym zamówieniem. Fakt, otrzymałem kilka gum mniej niż zamówiłem jednak po napisaniu maila dostałem kilka propozycji rozwiązania problemu: dodatkowe punktu w sklepie przewyższające wartość brakujących przedmiotów, dosłanie z następnym zamówieniem, zwrot kasy albo po prostu dosłanie. Poprosiłem o dosłanie i następnego dnia już miałem je u siebie + kilka gumek gratis. Obecnie czekam na kolejną paczkę z tego sklepu i na pewno jeszcze nieraz się tam zaopatrzę. Niewiele jest sklepów, gdzie potrafią przyznać się do błędu.

• Like 2

Przypadki chodzą po ludziach jednak frajerstwo też. 3-ci raz to już za dużo tym bardziej, że po każdej nieprawidłowej wysyłce sprzedawca otrzymywał SMS-ka i odpisywał, że nadrobi to przy kolejnej wysyłce. Może to taka zabawa a ja nie potrafię się w nią bawić........... :wacko:

Skoro juz wiesz jak tam wyglądają zakupy to przy kolejnym zamówiemiu bierz zawsze o sztukę więcej ! :)

Wtedy będziesz miał zawsze tyle ile naprawdę będziesz chciał ! :D  :D

W ten sposób ich przechytrzysz ! ;)  :P

• Like 8

Również zamawiałem tam nie raz i nigdy problemu nie miałem. Mogę wręcz powiedzieć, że zawsze udało się zbić trochę cenę albo upolować jakiś bonusik.

Co prawda zamówienia zawsze odbieram osobiście i kontakt zarówno z Panią jak i z Panem oceniam bardzo dobrze.

Witam

Dziwna sprawa.

Myślę , że to niezamierzona pomyłka, chociaż fakt ,że  trzeci raz z rzędu może wyprowadzić z równowagi :angry:

Ja mam bardzo dobre zdanie o Piranii, wszystkie zamówienia zostały zrealizowane bez uwag.

Dodatkowo przy ostatnim dostałem gratisy.

Co to ma być, ze "nadrobi przy kolejnej wysyłce"? Co to za zmuszanie mnie by była ta "kolejna wysyłka"?

Można podejść do tego dwojako; wysłanie przy następnej porcji paczek (następnego dnia) lub jako dołożenie do kolejnego zamówienia. Tutaj możemy zabawić się w grę znaną z lekcji j.Polskiego - Co autor miał na myśli :D

Niestety to dość częsty myk (oszustwo) 

Wylicytowałem na a...   zestaw  gum Cabelas'a, niestety otrzymałem same paproszki i 5 zamiast 25 kopyt....

Jeśli ktoś zamierza licytować-przestrzegam

Sprzedający tłumaczył się tym, że ma dużo wystawionych aukcji a riperów mało więc musi to jakoś obdzielić dlatego wysłał kilkukrotnie  mniej niż w opisie i na zdjęciu..ale przy następnym zakupie to.....

Szczegóły mogę udostępnić na priv.

Edytowane przez robert 7791