Skocz do zawartości

INTERNETOWY SKLEP PIRANIA KRAKÓW - OPINIE

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Co do sklepu pirania, to tutaj też była o nim mowa: http://jerkbait.pl/topic/53127-najlepszy-w%C4%99dkarski-sklep-internetowy-z-ofert%C4%85-do-spinningu-co-polecacie/page-5

Generalnie wygląda na to, ze właściciel to arogancki burak, który wszystkich klientów ma w poważaniu.

A tu mały cytat z kolegi z forum "obok":

"Ciąg dalszy porażki właściciela sklepu Pirania.....
Koleś dzwonił przed chwilą I zrobił podstawowy błąd zaczął mnie wyzywać od ch.ji , zamknij morde itp. Nie spodziewał się że był na zestawie głośnomówiącym I został wysłuchany przez bliskie mi osoby.Zgodnie z prawem konsumenckim ma dwa tygodnie na zwrot kasy a potem nadejdzie dzień sądu ostatecznego....W sądzie zrobie z niego miazgę należy tańczyć z takimi głupimi ludzmi."

• Like 4

Co do sklepu pirania, to tutaj też była o nim mowa: http://jerkbait.pl/topic/53127-najlepszy-w%C4%99dkarski-sklep-internetowy-z-ofert%C4%85-do-spinningu-co-polecacie/page-5

Generalnie wygląda na to, ze właściciel to arogancki burak, który wszystkich klientów ma w poważaniu.

Koleś dzwonił przed chwilą I zrobił podstawowy błąd zaczął mnie wyzywać od ch.ji , zamknij morde itp. Nie spodziewał się że był na zestawie głośnomówiącym I został wysłuchany przez bliskie mi osoby.Zgodnie z prawem konsumenckim ma dwa tygodnie na zwrot kasy a potem nadejdzie dzień sądu ostatecznego....W sądzie zrobie z niego miazgę należy tańczyć z takimi głupimi ludzmi."

Brawo Paweł  :)

• Like 1

Zwróćcie uwagę że to temat z 2014 roku - opisane na fors.pl. Nie bronię Piranii bo coś na rzeczy jest. Ja jeszcze raz napisze że nigdy się nie naciąłem. 

• Like 1

Napiszę tu, nie mogę znaleźć ogólnego tematu o sklepach internetowych. Czy ktoś miał przyjemność z sklepem "sezon na leszcza" ?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Korzystalem. Wszystko sprawnie, bezproblemowo zalatwione. Ja osobiście polecam sklep " sezon na leszcza"

Pozdrawiam

Zamówiłem parę rzeczy przed majówka, po tygodniu bez odpowiedzi zapytałem. Dowiedziałem się, że jak chce szybko to muszę dopłacić za kuriera. Poprosiłem o anulowane zamówienia i drugi tydzień czekam na zwrot środków. Odzewu na jakiekolwiek maile oczywiście brak - od momentu anulowania zamówienia...

Kończąc moją historię - po kolejnych mailach bez żadnego odzewu, po około 2 tygodniach napisałem odrobinę ostrzej - wyznaczając Panu ostateczny termin zwrotu środków, uprzedzając, że w przypadku nie dotrzymania terminu, poświęcę czas i podrepczę do wszystkich możliwych instytucji, które mogą Panu uprzykrzyć życie. Ubrałem to w formalne brzmienie a'la wezwanie do zapłaty i...dzień później kasa wróciła na konto..

• Like 6

• 4 tygodnie później...

To ja jeszcze dorzucę swoje. Przykład z ostatnich dni. U nich (w piranii) kupiłem parę gumek w sumie na ok 100 zł. W innym sklepie kołowrotek (700zł). W piranii nadal cisza, kołowrotek był już nad wodą.... Więcej u nich nie kupię podobnie jak w sklepie ze szczecina (jakiś tam sandacz) co mają dużo westina...

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Witam serdecznie,

Napiszę co mnie spotkało :(

Zamówiłem towar 20.08.2017r. w Pirania-sklep.

Wczoraj tj. 24.08.2017r. towaru nie ma więc napisałem do nich, otrzymałem informację że nie podałem nr paczkomatu ( jakoś inne firmy nie mają z tym problemu i wysyłają do najbliższego przy adresie podanym w zamówieniu).

Z racji że potrzebowałem towru na już poprosiłem o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy.

Otrzymałęm przelew w dniu dzisiejszym, w miesjce na moje nazwisko jest napisane: "BUC"

w temacie: ZWROT KLIENT NIE WIE CO TO PACZKOMAT.

LINK: http://wgrajo.pl/?v=pirania.jpg

Droga brać wędkarska co o tym myslicie, czy chcecie też być tak potraktowani?

Czy skierować sprawę na ścieżkę sądową za zniesławienie i obelgii?

Pozdrawiam serdecznie

• Like 4

Napisze tak: nie zaszkodziłoby wskazać ten nr. paczkomatu. Ułatwiłbyś im zadanie. Ale to drobne niedopatrzenie, powinni niezwłocznie się skontaktować z Tobą i dane uzupełnić.

To co zrobili oni łamie wszystkie reguły i dyskwalifikuje sklep na amen. Ja nigdy już nic nie zamówię.

Tym niemniej, skoro to upubliczniłeś, uczciwie byłoby upublicznić całość korespondencji z nimi. Bo może też nieźle im "po drodze" nawrzucałeś :)

pozdro

• Like 1

Witam serdecznie,

Wczoraj tj. 24.08.2017r. towaru nie ma więc napisałem do nich, otrzymałem informację że nie podałem nr paczkomatu ( jakoś inne firmy nie mają z tym problemu i wysyłają do najbliższego przy adresie podanym w zamówieniu).

Z racji że potrzebowałem towru na już poprosiłem o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy.

Otrzymałęm przelew w dniu dzisiejszym, w miesjce na moje nazwisko jest napisane: "BUC"

LINK: http://wgrajo.pl/?v=pirania.jpg

Pozdrawiam serdecznie

Może zrobili literówkę w nazwisku (wnioskuję z Twoich danych profilowych) :)?

post-48999-0-22625700-1503677083_thumb.jpg

• Like 1

Witam serdecznie,

(...)

Zawsze mam mieszane uczucia, gdy ktoś rejestruje się u nas w jednym celu - ponarzekać. Zwłaszcza, gdy osoba ta jest mocno niekonsekwentna. Jako imię podaje Teresa, a w poście używa zwrotów "zamówiłem", "napisałem", "otrzymałem" i t.d. Identyczny post wkleja w dwóch różnych tematach, które osoba ta umiała znaleźć, ale do odpowiedniego miejsca na forum, w którym się witamy, już trafić nie potrafiła. No mieszane uczucia mam i tyle.

Nie neguję, że takie sytuacje mogą mieć miejsce. Wiele razy sklep ten ciężko pracował na niepochlebną opinię, Czy tak też jest i tym razem? Trudno powiedzieć. Konkurencja nie śpi i potrafi nieczysto zagrać. 

Szanowna koleżanko, czy może szanowny kolego? Witamy się zwykle tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/

Zapraszam też do zapoznania się z naszymi regulaminami:

http://jerkbait.pl/forum/13-regulaminy-uwagi-i-spostrze%C5%BCenia-na-temat-jerkbaitpl/

Liczę, że w przyszłości będziesz dzielić się z nami swoją wiedzą, w tym również z (mam nadzieję) bardziej udanych zakupów. Powodzenia w realizacji wspólnej pasji życzę :)

• Like 9

Napisze tak: nie zaszkodziłoby wskazać ten nr. paczkomatu. Ułatwiłbyś im zadanie. Ale to drobne niedopatrzenie, powinni niezwłocznie się skontaktować z Tobą i dane uzupełnić.

To co zrobili oni łamie wszystkie reguły i dyskwalifikuje sklep na amen. Ja nigdy już nic nie zamówię.

Tym niemniej, skoro to upubliczniłeś, uczciwie byłoby upublicznić całość korespondencji z nimi. Bo może też nieźle im "po drodze" nawrzucałeś :)

pozdro

Drodzy,

Nie jestem z tych co ubliżają innym, zamieszczam korespondencję.

Moim zdaniem to nie błąd w nazwisku tylko postackie wychowanie gościa który robił ten przelew.

Odnośnie paczkomatu podczas skłądania zamówienie nie było pytania odnośnie paczkomatu.

http://wgrajo.pl/?v=fullsizerendnvn.jpg

http://wgrajo.pl/?v=img8325.png

Edytowane przez marioo19

Zawsze mam mieszane uczucia, gdy ktoś rejestruje się u nas w jednym celu - ponarzekać. Zwłaszcza, gdy osoba ta jest mocno niekonsekwentna. Jako imię podaje Teresa, a w poście używa zwrotów "zamówiłem", "napisałem", "otrzymałem" i t.d. Identyczny post wkleja w dwóch różnych tematach, które osoba ta umiała znaleźć, ale do odpowiedniego miejsca na forum, w którym się witamy, już trafić nie potrafiła. No mieszane uczucia mam i tyle.

Nie neguję, że takie sytuacje mogą mieć miejsce. Wiele razy sklep ten ciężko pracował na niepochlebną opinię, Czy tak też jest i tym razem? Trudno powiedzieć. Konkurencja nie śpi i potrafi nieczysto zagrać. 

Szanowna koleżanko, czy może szanowny kolego? Witamy się zwykle tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/

Zapraszam też do zapoznania się z naszymi regulaminami:

http://jerkbait.pl/forum/13-regulaminy-uwagi-i-spostrze%C5%BCenia-na-temat-jerkbaitpl/

Liczę, że w przyszłości będziesz dzielić się z nami swoją wiedzą, w tym również z (mam nadzieję) bardziej udanych zakupów. Powodzenia w realizacji wspólnej pasji życzę :)

Drogi moderatorze,

Nie zakładam kont na większości portali bo potem otrzymuję spam. Założyłem na szybko konto bo inaczej nie mogę dodać wiadomości, a moim zdaniem ludzi trzeba ostrzec bo sklepem kieruje ktoś niepoczytalny i ztego co widzę to nie tylko moja opinia więc proszę nie obrażaj nas że jesteśmy z konkurencji.

Jako dowód zamieszam swoje wiadomości, fotkę z konta i nie wiem jak mam Ci to jeszcze udowodnić?

Zresztą jak chcesz, moim zdaniem takie informację są potrzebne jeżeli uważasz że wolicie rozmawiać tylko o łowieniu ryb to skasuj proszę ten i poprzenie posty i dajmy sobie z tym spokój.

Pozdrawiam

Ps. Podczas rejestracji po wpisaniu adresu emailowego imię Teresa wskoczyło samo w uzupełenienie gdyż robiłem jakiś czas temu zmaówienie leków dla mamy i widocznie przeglądarka zapisała.

Drogi moderatorze,

Nie zakładam kont na większości portali bo potem otrzymuję spam. Założyłem na szybko konto bo inaczej nie mogę dodać wiadomości, a moim zdaniem ludzi trzeba ostrzec bo sklepem kieruje ktoś niepoczytalny i ztego co widzę to nie tylko moja opinia więc proszę nie obrażaj nas że jesteśmy z konkurencji.

Jako dowód zamieszam swoje wiadomości, fotkę z konta i nie wiem jak mam Ci to jeszcze udowodnić?

Zresztą jak chcesz, moim zdaniem takie informację są potrzebne jeżeli uważasz że wolicie rozmawiać tylko o łowieniu ryb to skasuj proszę ten i poprzenie posty i dajmy sobie z tym spokój.

Pozdrawiam

Ps. Podczas rejestracji po wpisaniu adresu emailowego imię Teresa wskoczyło samo w uzupełenienie gdyż robiłem jakiś czas temu zmaówienie leków dla mamy i widocznie przeglądarka zapisała.

Masz w korespondencji z nimi napisane, po Twoim pytaniu, czy ktoś o to pytał, odpowiedź " tak w e-mailu po złożeniu zamówienia ". Odpisałeś im na e-maila ? 

jak sklep ma mocno za uszami, to czasami się nie dziwię, zdawkowo, bez należytej staranności, nawet arogancko, słowem zróbcie mi dobrze sami, dlatego zawsze z rezerwą podchodzę do komentarzy

ostatnio patrzyłem na jakieś okulary na Amazon, kilka komentarzy, z tego 40% jedna gwiazdka i uzasadnienia typu, nie pasują mi do twarzy, cisną nad uszami poor quality, kolor szkieł jest ciemniejszy niż się spodziewałem (zdjęcie w ogłoszeniu) itd. :)

• Like 1

Masz w korespondencji z nimi napisane, po Twoim pytaniu, czy ktoś o to pytał, odpowiedź " tak w e-mailu po złożeniu zamówienia ". Odpisałeś im na e-maila ?

Tymon,

Emaila distałem z potwierdzeniem ale nie czytałem do końca gdzie była informacja o paczkomacie. Niz zmienia to faktu że mogłem zrezygnować z zakupu a sklep nie ma prawa mi ubliżać czyż nie?

No to skoro nie czytałeś do końca, to nie rozumiem, czemu taki stres. Zdarza się, że system sklepowy zrobi psikusa i nie wyświetli się monit z wyborem paczkomatu. 

Jeżeli mi się coś takie zdarza, nie liczę, że ktoś za mnie ma się domyślać. Nie jest powiedziane, że akurat wybrałbyś paczkomat przy adresie podanym w zamówieniu. Mieszkać możesz gdzie indziej. 

Kolejna sprawa - nie mieli obowiązku oddać Ci kasy od ręki, bo zwrot oczywiście obowiązuje, ale w momencie, kiedy Ty tą paczkę dostaniesz - wtedy ustawowa ilość dni itp. Także wiesz. 

Odnośnie obrażania - jak to było celowe - chamskie podejście, ale może to być zwyczajny błąd. 

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie,

LINK: http://wgrajo.pl/?v=pirania.jpg

Pozdrawiam serdecznie

Za takie obraźliwe słowa podał bym pana do sądu.

Mnie także wyzwał kiedyś na mesenger i zablokował. Znałem tego człowieka osobiście i chyba naprawdę ma poważne problemy. Kiedyś był to miły normalny facet.