francisco scaramanga Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam Może wrzuci ktoś wskazówki lub zdjęcia jak rozkręcić TWIN POWER-a C3000 aby dobrze go przesmarować. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Co prawda nie c3000 Edytowane 10 Września 2013 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Czesc.Kolowrotek jak kolowrotek niczym sie nie rozni od pozostalych modeli Shimaniakow. Musisz tylko miec inbusa 0,9 oraz dobrej jakosci wkretak do odkrecenia "dupki". Jaki ma przebieg ten mlynek bo nawet nowe sa suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Co prawda nie c3000 Tak szybko go rozkręcił, że nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Tak szybko go rozkręcił, że nie zauważyłem Dokładnie. Skubańcy świadomie pomijają moment demontażu paneli gdzie poprzez odpowiednie knify ściągają demontując newralgiczne i łamliwe elementy kołowrotka. Swoje multiki różnej maści rozkręcam z zamkniętymi oczyma, korba temat obcy - a było tak blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dokładnie. Skubańcy świadomie pomijają moment demontażu paneli gdzie poprzez odpowiednie knify ściągają demontując newralgiczne i łamliwe elementy kołowrotka. Swoje multiki różnej maści rozkręcam z zamkniętymi oczyma, korba temat obcy - a było tak blisko... A ja zaczynałem od korby i tam temat jest prosty , pierwsza zabawa z multikiem to była dopiero zgroza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 A ja zaczynałem od korby i tam temat jest prosty , pierwsza zabawa z multikiem to była dopiero zgroza ... Wszystko jest proste jak się wie jak. W moim przypadku TP 2500 model 2011 JDM. Brak widocznych śrubek, zamaskowane. Przypuszczam, że tylny panel jest na zatrzaski i tu jest problem, reszta jak wszędzie... Młynek dziewiczy, nie ma potrzeby zaglądać, dobrze natomiast wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Wszystko jest proste jak się wie jak. W moim przypadku TP 2500 model 2011 JDM. Brak widocznych śrubek, zamaskowane. Przypuszczam, że tylny panel jest na zatrzaski i tu jest problem, reszta jak wszędzie... Młynek dziewiczy, nie ma potrzeby zaglądać, dobrze natomiast wiedzieć.Andrzej kupiłeś TP 2500 model 2011?Jeżeli tak to panel ściągasz jak w stelli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Józek - nic na razie nie ściągam. Na marginesie - nie wiem jak się ściąga w Stelli... Jakieś badziewne te korby z multikami znacznie łatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Józek - nic na razie nie ściągam. Na marginesie - nie wiem jak się ściąga w Stelli... Jakieś badziewne te korby z multikami znacznie łatwiej... Dla mnie te kołowroty wzorowane na starej studni to czarna magia :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dla mnie te kołowroty wzorowane na starej studni to czarna magia :lol: . Dla tego łowią nimi faceci obdarzeni magią castingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dla tego łowią nimi faceci obdarzeni magią castingu... Droga ta magia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Jak zdejmiesz rotor to pod tą karbowaną gumą dookoła rotora, jest mikro otwór zatkany gumowym koreczkiem. koreczek ma dziurkę, przez którą się go ściąga i tam jest główka śrubki na krzyżak..odkręcając tą śrubkę zdejmuje się tylną dupkę i daje już wszystko jasne. Aha aby zdjąć rotor potrzeba mikro imbus, bojarze 0.7, czy 0.9mm..jakos tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dzięki mam nadzieję, że czegoś nie spapram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jak zdejmiesz rotor to pod tą karbowaną gumą dookoła rotora, jest mikro otwór zatkany gumowym koreczkiem. koreczek ma dziurkę, przez którą się go ściąga i tam jest główka śrubki na krzyżak..odkręcając tą śrubkę zdejmuje się tylną dupkę i daje już wszystko jasne. Aha aby zdjąć rotor potrzeba mikro imbus, bojarze 0.7, czy 0.9mm..jakos tak.. Wszystko Artur się zgadza, imbus ma być 0,9mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Niezły problem jest z tym imbusem 0,9 mm, tylko na allegro go znalazłem, a wszystkie markety typu Cas, Ob, i inne nie mają tak małych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Jak nie masz takiego imbusa pod ręką można improwizować. Np. sklepać końcówkę małego gwoździa młotkiem albo mały płaski śrubokręt tam wcisnąć. Śrubka którą chcesz wykręcić nigdy fabrycznie nie jest wkręcona mocno, i tak też ją dokręć jak będziesz składał całość do kupy bo jeśli dokręcisz za mocno uszkodzisz aluminiowy element który podtrzymuje szpulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) Nie posiadam chwilowo tego nieszczęsnego imbusa 0.9mm, a że kołowrotek zaczął trochę inaczej pracować dodałem przez ten port serwisowy trochę smaru. Z użyciem bardzo małego śrubokręcika podałem na pinion kilka porcji shimanowskiego permaluba grease przesuwając rotor tak, żeby smar poszedł w kierunku dużego koła przekładni, nie koła napędu worma. Co myślicie o takiej formie dosmarowania międzyżebrowego kołowrotka? Oczywiście to zabieg doraźny i kołowrotek naprawdę zaczął ciszej pracować. Po coś w końcu ten port smarowania jest jak mi się wydaje, ale na pewno nie do aplikowania oliwki. Edytowane 2 Listopada 2017 przez rey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ze " Skrzynki pomysłów Nieaktywnego '' :-) Spinacz biurowy zginasz na pół, zagięcie j..b młotkiem i masz idealnie pasujący kluczyk do tej śrubki :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Jeżeli ten brok wykonany jest z dobrego materiału i nie trzyma na tyle mocno, żeby uszkodzić w nim sześciokąt pomysł wart zrealizowania ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Zazwyczaj ta śruba jest dość lekko przykręcona, ja odkręcam to malutkim krzyżakiem, bez uszkadzania śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi