Skocz do zawartości

Brudna prawda - Dirty Water, dokuement o wodach Bałtyku

fomadron

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie skończyłem oglądać.

Wygląda ten filmik trochę jak nakręcony po to żeby ograniczyć produkcję mięsa w biedniejszych krajach po to żeby więcej mogły go sprzedawać te bogatsze kraje EU. :rolleyes:

Stocznie już nam pozamykali to może teraz chcą pozamykać nasze chlewnie i obory.

Jak im tak na ekologii zależy to niech nam zafundują oczyszczalnie i inne ekologiczne technologie.

Dziwne ,że w temacie Bałtyku nie wspomnieli nic o eksploatacji stanu ryb przez rybaków.

Mieszkałem i pracowałem kiedyś (lata 90) w Norwegii

Co prawda nie do Bałtyku , ale to co tam się wylewało do morza  to w porównaniu do tych "naszych świńskich kupek" mały pikuś.

Wiem , bo sam "odkręcałem zawór". ;)

Klasyka ekologicznego gatunku  :) Jest niewiele równie odrażających , w stu procentach antycywilizacyjnych ruchów . Jak zwykle w tle błyszczy łatwa forsa do wydobycia . Globalne ocieplenie , hotele dla pszczół , zwycięski miodokwiat kontra augustowianie . Całkiem niedawno słyszałem w Trójce aktywistkę WWF perorującą afektowanym głosikiem  , iż jeśli wakacje - to tylko w manierze all inclusive , bo to ogranicza emisję gazów cieplarnianych :rolleyes: Dlatego trzymają sztamę z pederastami  , socjalistami i resztą wielkomiejskich zielonych w klimatyzowanym świecie . .

• Like 2

Ekologiczne, szkodliwe i kłamliwe pieprzenie w bambus w skali świata i w dłuższej perspektywie warte jest co najmniej kilkadziesiąt bilionów ( sic! ) dolarów. Jest więc o co walczyć i za czym gardłować. Stąd np. aferalne gadki o ograniczaniu emisji CO2, służące podreperowaniu finansów UE a co za tym idzie dalszemu podtrzymywaniu tej społeczno - polityczno - gospodarczej utopii. 

• 3 tygodnie później...