pawloszczak Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Zamowilem i zaplacilem za opera ale widze ze w takiej samej cenie jest zalt o ktorego istnieniu nie wiedzialem . I teraz pytanie czy nie zmienic na zalta. Musze podjac decyzje do jutra bo jutro wysle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ja mam dylemat czy Spro Red Arc czy może lepiej dołozyć i kupić tego Zalt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Mam oba młynki i gdybym miał zostawić jeden to wybrał bym Reda, dla mnie jest o pół półki wyżej niż Zalt. Red lepiej układa linki i plećki i żyłki, ma też wyższą kulturę pracy, nie dużo ale jednak. Zalt za to nadrabia wyglądem, ubóstwiam białe kręćki Do Reda można niedrogo nabyć szpulę zapasową, ja lubię mieć ze sobą ze 2 w zapasie jedną z żyłką 0.18 druga jakaś pajęczynka 0.14 lub 0.12 a trzecia z cieniutką plećką tak z 3-4lb do tego szpada od Phenixa FX 701 2-6lb do 7g w jednym kawałku z takim zestawem mogę się błyskawicznie dostosować do warunków nad wodą. Czy to okoń, czy pstrąg, kleń czy jaź. Ultralightowo jestem na wszystko przygotowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Ja np. mam pozytywne odczucia po przesiadce z reda na zalta.Na początku bałem się, że jest mniej łożysk jednak okazało się, że niepotrzebnie, ponieważ pracuje równie płynnie i lekko jak red. Dlatego kulturę pracy obu oceniam bardzo dobrze jednak z przewagą dla zalta, ponieważ dość szybko w redzie zaczęła mi szumieć rolka i jeszcze pojawił się jakiś problem ze sprężyną kabłonka. Zdarzało się, że nie chciała się zbić obrotem korbki. Problem olałem, ponieważ i tak robiłem to ręką a znalazłem go przypadkowo na sucho w kołowrotku. Co do samego tematu to opera jakoś nie na robiła dużo szumu, choć nigdy w rękach nie miałem więc się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 szybka odpowiedz znajdziesz na forum, w watku poswieconemu zaltowi, ktory zalozyl kuba standera, wyszukiwarka znajduje sie w prawym gornym rogu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi