Skocz do zawartości

Odliczanie do odbioru okoniówki "Anusia"

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj przygotowałem sobie kołowrotki do nowych nabytków. Jako ze mam sporo taniego ustrojstwa ( w porównaniu do Stelli to prawie nic nie płaciłem......ale i tak wiadomo że będą lepsze bo ona jest do d...y) to rozebrałem Shimano EXAGE 3000 SFC . Ostatnio zaczął mi ten kołowrotek wariować czyli na deszczu zacinał się . Rozebrałem więc gościa z ubranka , zrobiłem całkowita wiwisekcję , wszystko ( nawet łożyska choć wiem że nie powinno się) umyłem w benzynie ekstrakcyjnej i wszyściutko nasmarowałem lub naoliwiłem . Smar mam dedykowany do kołowrotków ale oleju dedykowanego u mnie niet. Ale. Ale , jako że bawiłem się w zegarmistrzowstwo , to wykorzystałem olej do zegarków i tym napuściłem wszystkie łożyska . Zobaczymy jak będzie działał .

Dzisiaj na stół idzie Shimanowska Catana 2500 i 2 Tice .

Prawdę mówiąc ,według mnie , te Tice są chyba lepsze od tych Shimano :ph34r:

do złożenia zamówienia pozostało 40 dni

do odebrania "Anusi"pozostało 11-18 dni

Dzisiaj przesłałem pozostałą , brakującą część  kasy na "Anusie" i małą zaliczkę na "Pawlisko" ( nie jest to oficjalne zamówienie bo te wiadomo, jak będzie w sumie większość to wtedy możemy to uznać za zamówienie.... ;) ) . Także więc wszystko na dobrej drodze , być może oba wędziska będą już w połowie  listopada .

do złożenia zamówienia pozostało 29 dni - modyfikacja i przyspieszenie terminu ;)

do odebrania "Anusi"pozostało 10-17 dni

do złożenia zamówienia pozostało 28 dni

do odebrania "Anusi"pozostało 9-16 dni :lol:

Dolnik już się robi , jedna (dolna część bo dolnik jest dzielony.....) część będzie z ratanu. Istnieje problem z naklejką ,bo "zamazuje się" . Wiem, są zwolennicy naklejek jak i ich przeciwnicy.

ja tam jednak wolę czasami popatrzeć na logo firmy........

Przesyłam , na szybko, postęp prac przy dolniku (pewnie Rafał mnie opieprzy ale co mi tam :D ). Dla mnie bomba :lol: :lol: :lol: :lol:

3opu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

w375.jpg

vv17.jpg

Edytowane przez staszek

Nabiera wszystko tempa. Oto poskładana wędka.......(chodzi o dolnik oczywiście...)

gi39.jpg

ew29.jpg

agud.jpg

Edytowane przez staszek

Ja bym jeszcze, ot tak dla przeładowania formy oraz bizantyjskiego przepychu, kazał se insercik jaki drzewienny albo rattatanowy wstawić w uchwyt. Jak wypas to wypas, goły plastik nie konweniuje. Niech oglądaczom gały wyłażą, a co!

Diamencik, rubinek. Style są różne, nie koniecznie Staszkowi musi podobać się goły grafit jaki widział u mnie. Przepraszam,  rozrzutny byłem 1/2" korkogumy też była.

Ale może by tak tytuł na "odliczanie do odbioru..."

To całkowicie inny styl i funkcjonalność .

trudno te 2 dolniki nawet porównywać. :D

Proszę. Na początku miał czekać dwa misiące na wędkę. Teraz - po miesiącu - tak urobił babę że ma już jedną prawie do odbioru a drugą w drodze i jeszcze mu ciężko !!!

Co ten Jerkbajt może zrobić z człowieka ?

• Like 1

Proszę. Na początku miał czekać dwa misiące na wędkę. Teraz - po miesiącu - tak urobił babę że ma już jedną prawie do odbioru a drugą w drodze i jeszcze mu ciężko !!!

Co ten Jerkbajt może zrobić z człowieka ?

A o 3 już myślę :lol:

Q nad jaką?

Coś wybitnie na pstrągi : wszak będziemy ganiać po Białej Przemszy ;)

Co do "Anusi" .

Oglądałem zdjęcia dolnika , oglądałem i coś mi nie pasowało. Były jakby zaburzone proporcje . Zadzwoniłem do Rafała i po krótkiej rozmowie pozmienialiśmy tu i ówdzie i dolnik dostał nową "starą" szatę .

5um7.jpg

v16z.jpg

Tutaj dla przypomnienia "stara"wersja"

imh6.jpg

Generalnie chodziło mi o większy podział w dolniku , poprzedni był taki jakichś dziwny (przy tym teraz) . Wszystko złożone na razie na sucho , będzie doszlifowane i zamocowane już na stałe : być może już to jest zrobione.

A do odebrania "Anusi" pozostało 5 dni