Skocz do zawartości

Odliczanie do odbioru okoniówki "Anusia"

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Niby dlaczego kolejnego odliczania ma nie być?

Myślę Stachu, że będę wyrazicielem woli większości, jeśli powiem że chętnie wejdziemy w Twoje życie i będziemy Cie wspierać oraz sekundować czy to przy kolejnych zakupach ( nie musi zaraz być wędka, może być dywan, rower albo nowy komplet stołowy na dwanaście osób ) czy to w ważnych dla Ciebie życiowych momentach ( rozwód, pierwsza randka z nową wybranką, pierwszy raz na pierwszej randce itd ). Odliczać można zawsze.

Wystarczy przypomnieć sobie jakim powodzeniem cieszył się pierwszy Big Brother. Ludzie lubią reality show. :)

• Like 1

..Wystarczy przypomnieć sobie jakim powodzeniem cieszył się pierwszy Big Brother. Ludzie lubią reality show.  :)

Pamiętam ten smutny czas, dowiedziałem się wtedy co to reality show i razem z tą wiedzą przyszła, trzymająca mnie do dzisiaj, nienawiść do tego rodzaju zjawisk telewizyjnych.

Przez długie lata też, na każdą zmianę chorobową typu krosta, narośl, torbiel - mówiłem gulczas. :)  ;)

Przy tej ilości drapieżnika na śląsku to może sobie też zapodam jakiś hand-maydowy kijaszek + oczywiście odpowiedni pokrowiec do takowego , trzymać ci ja to będę w sejfie jakowymś, bo po co z tym będę nad wodę dymał ?,jeszcze go porysuję lub złamię nie daj Boże i to pewnikiem nie na rybie  ;) A swoją drogą Staszku to może się kiedyś gdzieś przypadkowo spotkamy nad naszymi pięknymi wodami-Dziećki lub BP,pozdrawiam.

Przy tej ilości drapieżnika na śląsku to może sobie też zapodam jakiś hand-maydowy kijaszek + oczywiście odpowiedni pokrowiec do takowego , trzymać ci ja to będę w sejfie jakowymś, bo po co z tym będę nad wodę dymał ?,jeszcze go porysuję lub złamię nie daj Boże i to pewnikiem nie na rybie  ;) A swoją drogą Staszku to może się kiedyś gdzieś przypadkowo spotkamy nad naszymi pięknymi wodami-Dziećki lub BP,pozdrawiam.

Jestem za .

Kiedy ?

Stachu a tak na serio idż spać :P

Bo jutro jak Anusia wpadnie ;) a Ty bedziesz nie w formie ( zawalona nocka ) to co Ty biedaczyno bedziesz w stanie zdziałać ;)

Dobrej nocy i niech Ci się Anusia przyśni :lol:  :lol:  :lol:

Prorok czy co ?

Obejrzałem  "Spartakusa" , poszedłem spać po północy a do 3,30 potem jeszcze chodziłem po domu i się kręciłem.

Pewnie "Anusia" przyjdzie jak w pracy będę ;)

Ciiiiiiiiiiiiiiii , PANOWIE.

Jest.............................................................................................. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez staszek

Na razie nic nie piszę bo.........dochodzę do siebie :D

Spodziewałem się czegoś fajnego ale nie tego . Przeszła moje oczekiwania .Żadne zdjęcia tego nie pokażą jak jest ładna.

Dobra, przykręcam kręciął i idę na łąkę porzucać.................................. :lol:

Co to znaczy JEST ?!

Tyle chałasu i na koniec zwykle JEST ?

A gdzie k....a fanfary , fajerwerki , parady , symfonie , poematy , akademie .... ?

Chyba nie myślisz Stachu że po tylu dniach spędzonych w najwyższym napięciu przez tysiące userów ; zwykłe " JEST " załatwi sprawę ?

Czekamy . Wymyśl coś . To się nie może tak banalnie skończyć .

• Like 1

Na razie nic nie piszę bo.........dochodzę do siebie :D

Spodziewałem się czegoś fajnego ale nie tego . Przeszła moje oczekiwania .Żadne zdjęcia tego nie pokażą jak jest ładna.

Dobra, przykręcam kręciął i idę na łąkę porzucać.................................. :lol:

I tyle go słyszeli ........ ;) 

Nie zapomnij tylko żyłki nawinąć na kołowrotek z wrażenia :P i delikatnie jak z panna na pierwszej randce :wub:

Zamiast na łąke idż nad wode  :lol:  :lol:  :lol: a na sucho ta pierwsza randka Ci nie przejdzie :lol:  :lol:  :lol:

• Like 2

Nadeszła Wielkopomna Chwila (cytat z KLASYKA)

Obywatele i Obywatelki , Ludu Pracujący i Wyzyskujący Lud Pracujący .

Pomni przeszłych czasów trwale związaliśmy nasz los z wodami polskimi . Nie bacząc na przeciwności, na kłody rzucane nam przez Imperia... tzn przez przeciwników naszej jedynie słusznej drogi do wody  zrealizowaliśmy nasz cel . Po drodze potykaliśmy się o rafy całkowitego niezrozumienia i zawiści tych co każdą ideę sprowadzają do pełnego magazynu wędek  napchanego kosztem innych. Naszym kosztem.

Nie Obywatele ,  Ludu Pracujący Miast i Wsi . Od dnia dzisiejszego ta oto "Anusia" będzie stała na straży naszych wód. bezwzględne i krwiożercze okonie nie będą już bezkarnie gnębić naszych woblerów, gum czy błystek. Każdy taki osobnik zostanie natychmiast wyłapany i po stosownym upomnieniu da mu się szansę poprawy . Koniec z bezkarnym ganianiu drobnicy po trzcinach, na wypłyceniach czy w głębinach.

Obywatele i Obywatelki : oto "Anusia"  w trakcie otwierania przesyłki....

iq9l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

e460.jpg

pn0h.jpg

Tak na serio to "pierwsze koty za płoty" , zabrałem na chwilę wędkę do ogrodu i porzucałem na sucho. Wrażenia są niesamowite . Ładuje się dobrze od 3 gram , wobki nielotki naszych Hand Made latają "od niechcenia" .  Gumy mannsa ma 5 gramowej główce śmigają aż po horyzont . Po którymś tam rzucie założyłem kopyto 3 na 15 gramowej główce , machnąłem wędką i............ poszedłem do sąsiada ściągnąć główkę z jego modrzewia . faktycznie, możliwości rzutowe wędki są bardzo duże , uniwersał do 15-17 gram .

Wygląd wędki:  zdjęcia Rafała nie oddają precyzji wykonania , kolorystyki . Naklejka , tak krytykowana , wcale nie rzuca się w oczy , nie ma efektu "wieś tańczy, wieś śpiewa" . W naturze wygląda na serio świetnie . Korek nie ma widocznych łączeń , na zdjęciach Rafała  w skali makro widać , normalnie nie ma się do czego doczepić. Dolnik dzielony wygląda świetnie, jest kolorystycznie dograny .

Wędka będzie wypróbowana nad wodą pojutrze , w czwartek . Generalnie w sobotę będzie testowana w nocy na sandaczach ( na lekko) i okoniach  - wtedy zdam dokładną relację

Edytowane przez staszek
  • Like 7

" Nadejszła " Stachu, wielkopomna chwila. Tak zadaje się mawiał klasyk.

Ale to nieważne - gratuluję " Anusi "!

Ale najbardziej zazdraszczam tej przyczepki pod ponton. Ja swojego bydlaka każdorazowo składam i rozkładam. Chyba też się muszę za jakąś przyczepką rozejrzeć.

Przyczepka to fajna sprawa . Nareszcie mam jako taki czysty samochód , a zawsze miałem ufajdany tył. Poza tym zawsze jestem teraz gotowy . Impuls wyjazdu, podłączam przyczepkę  i w drogę .

Co do "Anusi" : na dedykowaną jej Catana 2500 ( mam nową od zeszłego roku więc musi się wysłużyć....)  nawinąłem pletke od kolegi Gibona (Rapala 3,7 kg)  . Pletkę nawijałem "przez palce"  i mam je całe szare , jakby smarem pokryte , zobaczymy co dalej ( pletka jest bardzo głośna na przelotkach)  Nawinąłem tę pletke i poszedłem znowu do ogrodu. Małe gumy ( do bocznego troka  czyli paprochy) na główce 1 gramowej latają na około 10-15 metrów . Czyli genialnie , zakładając że to nie UL . Cięższe główki tak od 3 gram wzwyż latają już super. Główkę 5 gramową musiałem przytrzymywać ( znowu modrzew....) a gumy (rozmiar 3) na główce 8 , 10, 15 gram rzucałem na serio od dużego niechcenia a i tak miałem problem z nie przerzuceniem do ogrodu sąsiada ( czyli ponad 60 metrów ) .

Myślę że na tym blanku to w chwili obecnej jest najlepsza wędka okoniowa na rynku . W każdym razie powinna być w czołówce. Zobaczymy jej pracę na rybie . Na razie super .

Edytowane przez staszek
  • Like 1