grunwald1980 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Staszku szczerze ci gratuluje.Moj swietej pamieci ojciec przegral z rakiem.Najpierw rok czasu walczyl do operacji i w rok po operacji zmarl.Trzymalem go za reke do ostatniego tchu.Wiem co sie dzieje z czlowiekiem podczas choroby.Ciesze sie ze jestes dzielny i potrafisz sie cieszyc z zycia.Trzymam za Ciebie kciuki i za twoj kijek tez i zycze duzo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) @Staszku, a TY mnie przypomniałeś jak czekałem na pierwsza wedke rodbuldingowa.Przypomnialem sobie te emocje.Stalem 6-7 lat temu w FC i rozmawiałem z Panem Irkiem i synem. Wiedziałem co chce...Na kazde pytanie ,, standard ,, odpowiadałem ,, - Nie !!!Chciałem mieć cos, co tylko ja będę miał. Pozmieniałem komponenty na maxa.Doszła dedykacja, bo wiedziałem co zamawiam i wiedziałem ze ona zostanie ze mnaCzekałem i przebierałem nogami do momentu magicznej daty odbioru. Jak wszyscy w domu szli spac i nastał błogosławiony nocny spokoj, zasiadałem w ( jaskini ), macałem sobie moja ,, wislana ,, szpade z FC. Moja dłon była teraz o 290cm dłuzsza....Mój sprzet ma dusze, mój sprzet to moja wizytowka !!!Tak jest do dzisiaj. Staszku może tak mamy ze z pierwszych rzeczy tak się cieszymy...jak z pierwszego wielkiego sandacza, jak z wielkiego boleniaJak z okonia 45cm - stary cap - miesiąc temu skakałem jak dzieciak po łodce ze szczęścia !!!Czy jeśli drugiego takiego złowie jutro, za tydzień, czy za rok tez będę się cieszył ?Tak !! ?? Tak !!!Czym jestesmi starsi tym ciężej nam przezywac te emocje powtornie.?Koledzy maja po kilkanaście wedek z pracowni. Po kilkanaście wypasionych...Może dla wielu, wedka to tylko pare milionów splotow weglowych nic wiecej... edit -.Nosze się z zamiarem udania do FC celem zbudowania dozywotniej ,, okoniowki ,, i szczupakowej, gumowej ,, kosy ,, . Z dedykacjami.Tez będę odliczał każdy dzien...nie mam się co wstydzić. Edytowane 12 Września 2013 przez Marcel 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Kurde.Dzięki za ciepłe słowa . Ale od dzisiaj nie gadamy już o chorobach , ja wygrałem , jestem zdrów jak ryba a to było tylko wstawka żeby co niektórym uświadomić że losy tak się czasami toczą że w wieku 54 lat człowiek wraca do korzeni radości. jestem teraz jak dziecko- widzi zabawkę (wędkę) i tupie nóżkami z nieciepliwości . Marcel, grunwald1980,homesaver i pozostali: cieszę się że czekacie na coś , że cieszycie się z samego czekania . Jak mawiają niektórzy -nie cel ważny ale droga, nie króliczek ale to żeby go gonić Przywróćmy w sobie radość , przypomnijmy jak potrafimy się cieszyć. PANOWIE : koniec markotności . Nie ma ryb -nie ma .Ale jest jezioro , rzeka , piękne widoki , spokój i cisza. Ryby będą ale na razie jesteśmy MY . Tu i teraz . I nasz wymarzony, wychuchany sprzęt . Nie wiem czy następna wędka będzie robiona w pracowni czy przeze mnie . Ale będę chciał zrobić jedną rzecz (chyba niemożliwą) : poproszę pana Irka żeby w swojej pracowni pod jego okiem , pozwolił mi samemu zrobić "Anusię" , wezmę kilka dni urlopu . Może się uda . Ten pomysł wpadł mi w tym momencie Mam problem z kolorystyką uchwytu rezonansowego. Mam 3 kolory do wyboru : czerwień, zielony i grafitowy . Chyba będzie czerwień i czerwone omotki na przelotkach. Do zamówienia pozostały 64 dni Edytowane 12 Września 2013 przez staszek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jak pan Irek się zgodzi to pewnie będziemy mieli jakąś fajną foto relację z przebiegu prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 @staszek: no i będzie może własny kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Staszku, skoro jeszcze nie złożyłeś zamówienia, mam jedno pytanie - czy łowiłeś już wędką z rezonansem? Zwłaszcza wykonanym przez FC i na uchwycie Fuji SKSS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Nie, nie łowiłem taką wędką . Skąd pytanie ?jeszcze nie złożyłem zamówienia (odliczanie) i mogę lekko zmodyfikować sobie wędkę. Czytałem różne opinie na temat rezonansu ale generalnie te opinie były ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Otóż podczas jednego z wypadów na ryby miałem okazję łowić wędką z pracowni FC, uzbrojoną w uchwyt Fuji SKSS i rezonans (bodaj Batson RX7). Ku memu zaskoczeniu, czułość takiego rozwiązania nie tylko nie była lepsza od mojej wędki (dużo mocniejsza Xzoga do 7 kg z SKTSem), ale wyraźnie mniejsza. Zresztą, właściciel kija, a łowi nim od pewnego czasu, doszedł do podobnych wniosków i sam z takiego rozwiązania zadowolony nie jest. Ponoć ten uchwyt, tak kapitalny w wersji castingowej, psuje efekt rezonansu. A skąd pytanie? Skoro składasz wędkę marzeń, co samo w sobie jest piękną koncepcją, warto byś miał możliwie szerokie rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jak uchwyt, który umożliwia dostęp do "tuby rezonansowej" może zepsuć jej oddziałanie? Wiem że to nie ten wątek ale tak się zapytam? A myślał bym że raczej on poprawia a nie psuje? I tak można się mylić. I znów się czegoś nauczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Wniosek nie mój a wysnuty z porównania wędek z rezonansem ale z różnymi uchwytami. Nie mam podstaw by w to nie wierzyć, zwłaszcza po tym, jak skss z tubą poskąpił mi informacji o tym, co dzieje się z przynętą. W materiale porównawczym natomiast skts spisuje się kapitalnie i nie zamieniłbym go na nic innego. Nie widzę tu miejsca na kpinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jakby mi żona pozwoliła na taki wydatek też bym odliczał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 A musi wiedzieć? Wszystkie wędki jakie do mnie przychodzą sa albo dla Józka albo dla jakie ona tak myśli i głowa jej nie boli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 A musi wiedzieć? Wszystkie wędki jakie do mnie przychodzą sa albo dla Józka albo dla jakie ona tak myśli i głowa jej nie boli Ba Ile razy klientom przeklejałem ceny na mniejsze. I nie zdjąć cenę - bo będzie kombinować ile kosztowała. Wędka za 300zł? Proszę bardzo - zmiana metki i jest 60 zł Ostatnio klient mi powiedział: Panie, jakbym z żoną przyszedł to Pan się nie pytaj jak nowy sprzęt się sprawdza... bo będzie afera Drugi raz przyszedł z żona na zakupy i to był ostatni raz z nią. Przyznał się, że łatwo nie było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Wniosek nie mój a wysnuty z porównania wędek z rezonansem ale z różnymi uchwytami. Nie mam podstaw by w to nie wierzyć, zwłaszcza po tym, jak skss z tubą poskąpił mi informacji o tym, co dzieje się z przynętą. W materiale porównawczym natomiast skts spisuje się kapitalnie i nie zamieniłbym go na nic innego. Nie widzę tu miejsca na kpinę. Kpinę? Nic takiego, nie miałem tego na myśli. Mi po prostu brak wiary że ten system rezonansowy ma działać. Owszem, byłem w FC i popytałem, części zakupiłem, do domu pojechałem. I tu początek problemu, zacząłem się temu przyglądać i tak po prostu brak mi wiary w ten system. Co na blanku nie wyczujesz to jak ma to się na tubie pojawić? Co do całego systemu i użytych materiałów to każdy musi sam swoja decyzję podjąć. To była moja subiektywna decyzja i mój subiektywny pogląd. Nie mam zamiaru odradzać od rękojeści rezonansowej.Aby nie powstały nieporozumienia. Na pewno rękojeść wygląda fajnie. I źle też nie jest. Co do uchwytu SKS, na pewno fajny jest. W spiningu nie stosuje go, nie leży mi dobrze w dłoni. Pod castem to już lepiej, bardzo go lubię i w dwóch kijach zastosowałem. Rozwiązanie kapitalne i zbuduję na pewno jeszcze jeden kij (jig na Sandacza i szczupłego) na tym uchwycie. Co najmniej jeden kij jak nie więcej. Czyli kolego, źle moją odpowiedź ująłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Dyskutujcie Panowie, dyskutujcie i doradzajcie. Jeszcze nie zapłacona zaliczka , komponenty nie ściągnięte więc wszystko w "Anusi" można pozmieniać To moja pierwsza wędka z pracowni więc nawet nie wiem co i jak się nazywa , pomimo śledzenia forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) @ Homesaver: A, to spoko. Najwyraźniej błędnie zrozumiałem tekst o nauce @ Staszek: Przymierzałeś się już do wędki z uchwytem SKSS? Pytam, wyprzedzając pytanie o pytanie , gdyż nie każdemu dobrze to leży w dłoni. Niby wygląda jak odwrócony SKTS bez zęba, ale użytkowo to dwie zupełnie inne konstrukcje, po ich zamontowaniu na blanku. O ile w przypadku SKTS nie ma problemu z bezpośrednim kontaktem palca z gołym blankiem, to z SKSS w najlepszym wypadku spocznie tam część dłoni. Warto, byś i to sprawdził, bo choć to jeden z lżejszych uchwytów a w mojej ocenie, o najlepszej prezencji, może Tobie nie podpasować. Kolejną kwestią jest zamontowanie insertu, np. z drewna. Rzecz gustu. Wg jednych, psuje to ów uchwyt, wg drugich, wręcz go "poprawia". Poczytaj, popytaj, a przede wszystkim pomacaj i pomyśl. Pozdrawiam, Radek Edytowane 12 Września 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Bardzo mię się spodobał Staszek z powodu wielkiej radości bijącej z Jego pisaniny. I to zanim przeczytałem o wielkiej wojnie jaką wygrał. Wtedy zrozumiałem skąd ta radość. Ma rację Pitt, że gdyby nie to wyznanie, prędzej czy później zostałby skopany jak pies i wdeptany w błoto. Głównie za wybór MHXa, jak podejrzewam. Którego wyboru zresztą sam bym nie dokonał ani tym bardziej nie zamówił wędki w FC. Podobnie jak nie kupił Stelli, bo jak wiadomo są do d... Tak czy siak, wszystkie Staszki to porządne chłopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Przyznam się Wam do czegoś: po kilku rozmowach telefonicznych z kilkoma kolegami zwróciłem się do kolegi Dąbek 111 o zrobienie "Anusi" , czekam na odpowiedź .Oby miał czas ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 No tak, na FC się świat nie kończy. A jest kilku zdolniachów na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Przyznam się Wam do czegoś: po kilku rozmowach telefonicznych z kilkoma kolegami zwróciłem się do kolegi Dąbek 111 o zrobienie "Anusi" , czekam na odpowiedź .Oby miał czas ............ Wybór na pewno lepszy niż FC.Widziałem chyba dwie wędki przez Rafała "kręcone" i były na prawdę ładnie zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 widziales chyba? czy chyba dwie? a ile widzales robionych w FC? posiadasz jakies z FC? uzywasz na codzien wedek z FC? ... tak, czepiam sie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 OT pośredni: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Rownia.svg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Przyznam się Wam do czegoś: po kilku rozmowach telefonicznych z kilkoma kolegami zwróciłem się do kolegi Dąbek 111 o zrobienie "Anusi" , czekam na odpowiedź .Oby miał czas ............Jeśli czas znajdzie to napewno wędkę będziesz miał wyczesaną , szczerze polecam kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) widziales chyba? czy chyba dwie? a ile widzales robionych w FC? posiadasz jakies z FC? uzywasz na codzien wedek z FC? ... tak, czepiam sie Chyba dwie robione przez Dąbka.Z FC miałem/użytkowałem 3 wędki a widziałem kilkakrotnie więcej. Edytowane 12 Września 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 no widzisz, sorry, ze ponownie tak bezposrednio, ale w tym przypadku wydales opinie za siebie, natomiast nadal nie jestes dlonia staszka, wiec nie mozesz wiedziec, czy dla niego bedzie to lepszy wybor, tak jak to jest w twoim przypadku, nieprawdaz? i tak, czepiam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi