Skocz do zawartości

Odliczanie do odbioru okoniówki "Anusia"

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję że moja radość z oczekiwania na zamówienie (nawet jeszcze nie wędki) nie jest śmiesznością . Myślę że wiele osób , już to wcześniej napisałem, czeka i cieszy się na coś tam , co go w życiu czeka . A że nasze społeczeństwo wymaga "stonowania" i bardziej akceptuje płaczliwość niż radość to inna sprawa.

Kurde ja sie ciesze jak dziecko ze wogole na ryby jezdze, jak wracam z ryb z rana to sie juz nie moge doczekac wieczoru bo znowu jade na ryby, a jak wroce z ryb to spac nie moge bo emocje spowodowane tym ze ... z rana jade na ryby :) i nie mam dosc! ciesze sie kazda szpulka plecionki czy nawet zylki, tym ze kotwiczki pozmieniam w wobkach, ze nasmaruje kolowrotek (nie tym nie bo pozniej nie dziala jak nalezy :) ) trzeba umiec sie cieszyc, jak sa w zyciu problemy trzeba skupic sie na tym co daje radosc i zyc chwila :) przyszlosc i tak sama sie napisze

• Like 1

Ja tam nie przestałem być dzieckiem. Dojrzewanie nie dla mnie. Wędkami macham po chałupie bez powodu, ot tak, bo je lubię. Silniczki i śmigiełka do moich samolocików nieodmiennie wprawiają mnie w zachwyt. Z nowymi nartami zwykłem sypiać ( razem nakrywamy się kołderką ) albo przynajmniej stoją tuż obok, żebym mógł je w nocy dotknąć. Każdy kolejny rejs smakuje czymś nowym i nieznanym. Chociaż wiele ich już było, chociaż morze jest zawsze takie samo i znam je na wylot, zawsze budzi dreszczyk. Nawet teraz kijek przeznaczony, że tak powiem, do kastomizacji :), stoi oparty o ścianę, żebym mógł na niego patrzeć. Szkoda że kobita wraca w piątek, wędka będzie musiała zniknąć z salonu... Głupie te baby jakieś takie, nic a nic nie rozumieją...

Edytowane przez skippi66
  • Like 1

Możesz to znacznie przyśpieszyć, jeśli żona nadal stoi na drodze by zamówić szybciej.

Znajdź duży, zardzewiały gwóźdź, wybierz najładniejszą, najczystszą ścianę w salonie i codziennie ryj grubą krechę na ścianie tym gwoździem.

Dwie - trzy kreski i ukochana sama Ci zamówi kijaszek.  :)

• Like 3

Możesz to znacznie przyśpieszyć, jeśli żona nadal stoi na drodze by zamówić szybciej.

Znajdź duży, zardzewiały gwóźdź, wybierz najładniejszą, najczystszą ścianę w salonie i codziennie ryj grubą krechę na ścianie tym gwoździem.

Taaaaaaaaaa, sama by wzięła gwóźdź i robiła krechy. :D

Chce bym na wiosnę pomalował wszystkie pokoje a ja jej mówię że nie ma potrzeby jeszcze.............. ;)

Wymyślcie coś nowego..........

z drugiej strony dobrze ze będzie zamawiana dopiero na początku listopada bo w październiku :

- jadę na wesele

- mam spotkanie firmowe

- taki jeden kurs w weekend

Czyli w sumie 3 weekendy wędkarskie do d..y ;)

Więc przeżywałbym jeszcze większe "męki" jakbym widział "Anusię" nieużywaną ............

Edytowane przez staszek

ale chyba nie myslisz, że zamowienie takiej wedki jest jak zlozenie zamowienia w tesco?

to z natury chwilke trwa... :P tzn realizacja... od zamowienia do wizyty kuriera... 

Wiesz, zmotywuję kolegę Rafała specjalnie, może nawet pojadę do niego, kto wie , kto wie .

Myślę ze 2 tygodnie powinno wystarczyć na robotę .................., no , może 3 patrząc na wielkość i moc butli jaka zostanie dostarczona wraz z zamówieniem .

Czyli koniec listopada , a w sumie przełom listopada/grudnia . Powinno wystarczyć czasu na próby aż do zamarznięcia jeziora , czyli cały co najmniej miesiąc .

Potem na tapetę idzie "Pawlisko" ( ale o tym w następnym odcinku....)

ale chyba nie myslisz, że zamowienie takiej wedki jest jak zlozenie zamowienia w tesco?

to z natury chwilke trwa... :P tzn realizacja... od zamowienia do wizyty kuriera... 

W przypadku Dąbka ten czas jest niezwykle króciutki ;) 

Z moim zamówieniem uwinął się w tri-miga :P (starczył tydzień)

W przypadku Dąbka ten czas jest niezwykle króciutki ;)

Z moim zamówieniem uwinął się w tri-miga :P (starczył tydzień)

Niby racja. Ale ma sporo zamówień więc kolejka, kolejka.

I nie pytam się :po co kolejka ta stoi .bo wiem

po wędki stoi ta kolejka , po wędki :lol:

• Like 1

@Dagon jesteś mistrzem :lol:

Niby racja. Ale ma sporo zamówień więc kolejka, kolejka.

I nie pytam się :po co kolejka ta stoi .bo wiem

po wędki stoi ta kolejka , po wędki :lol:

Krótka rymowanka o Dąbku 111

Nie je, nie śpi, nie baluje

Własną żonę zaniedbuje

Nawet urlop go nie nęci

Bowiem ciągle wędki kręci

Kumple mówią: Dąbku drogi

Porzuciłeś swe nałogi!

Skocz do baru naprzeciwko

Wyrwij laskę, zamów piwko

Ukojenie znajdziesz w piciu

Dąbek na to: nigdy w życiu!

Ja pracować dużo muszę

W każdy kijek wkładam duszę

Na me wędki chętnych masa

Na Lamiego albo Blaasa

Wnet dostanie swój kijaszek

Forumowy koleś, Staszek.

:)

• Like 5

Jak widać nawet tak wyszukany sposób odliczania do zakupu nie jest w stanie pomóc Staszkowi. :huh:

Może zatem już czas sięgnąć po nielubiane, ale skuteczne transakcje barterowe z płcią piękną, one też mają jakieś marzenia, czasem nawet większe od nas, samców.

Wybadaj Staszku grunt, może chodzi o biżuterię, może o jakiś ciuszek, kolację w modnej restauracji. Kto wie, może, w najgorszym przypadku wystarczy przemęczysz się ze dwa wieczory w stroju strażaka i "Anusia" Twoja. ;)  :)

Krótka rymowanka o Dąbku 111

Nie je, nie śpi, nie baluje

Własną żonę zaniedbuje

Nawet urlop go nie nęci

Bowiem ciągle wędki kręci

Kumple mówią: Dąbku drogi

Porzuciłeś swe nałogi!

Skocz do baru naprzeciwko

Wyrwij laskę, zamów piwko

Ukojenie znajdziesz w piciu

Dąbek na to: nigdy w życiu!

Ja pracować dużo muszę

W każdy kijek wkładam duszę

Na me wędki chętnych masa

Na Lamiego albo Blaasa

Wnet dostanie swój kijaszek

Forumowy koleś, Staszek.

:)

o laboga , mocium Panie

dzięki za Twe rymowanie

:lol:

• Like 1

Jak widać nawet tak wyszukany sposób odliczania do zakupu nie jest w stanie pomóc Staszkowi. :huh:

Może zatem już czas sięgnąć po nielubiane, ale skuteczne transakcje barterowe z płcią piękną, one też mają jakieś marzenia, czasem nawet większe od nas, samców.

Wybadaj Staszku grunt, może chodzi o biżuterię, może o jakiś ciuszek, kolację w modnej restauracji. Kto wie, może, w najgorszym przypadku wystarczy przemęczysz się ze dwa wieczory w stroju strażaka i "Anusia" Twoja. ;)  :)

Twarda Ci Ona jest

Moja Anusia znaczy się :lol: