Skocz do zawartości

Stracić jądra w Bałtyku?

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

No , Panowie!

Od dziś kąpiele tylko w zapiętych po samą szyję slipach,reformach,gebelsach i innych szpongach.

W naszym morzu pojawił się smakosz "sinych kulek". :blink:

http://niewiarygodne.pl/kat,1031991,title,Niebezpieczna-ryba-w-Baltyku-Zywi-sie-ludzkim-miesem,wid,15889938,wiadomosc.html?smgajticaid=611499

Ot, kolejny sposób walki z nudystami. Płci męskiej, na szczęście :P

Słuszna racja.

Z nudystami - chłopami trzeba walczyć. Bowiem: płynę sobie ostatnio pontonikiem wzdłuż trzcinek, powolutku i oczywiście usiłuję złapać rybę życia. Nagle trzcinki się rozstępują, patrzę ci ja a tu złocista plaża a na plaży stado golasów. Są i panienki! Ha! Rzucam czym prędzej kotwiczkę i zaczynam niby to wędkę przezbrajać, chciwie spoglądając w stronę cycatych naturystów. Ale próżne me wysiłki. Dziewczyny siedzą tyłem i gadają w swoim gronie. Żadna ani nie wstanie, ani do wody nie podejdzie stopy zamoczyć, ani nawet się nie przeciągnie coby kości rozprostować. Minuta mija za minutą, rzut za rzutem, wszystkie ryby z najbliższej okolicy dawno wyłowione a one nic. Siedzą jak zaklęte. Ale żeby nie było: doczekałem się. Trzech mocno starszych dziadków, pomarszczonych, z wiszącymi... tego no.., którzy stanęli nad brzegiem w pełnej " krasie " i nie wiedzieć dlaczego ciągle zapuszczali żurawia w moją stronę. Ja zaś bliski byłem wymiotów. W końcu zniecierpliwiony i mocno zdeprymowany, popłynąłem dalej. Po takiej traumie, krzyczę pełnym głosem: zakazać męskiego naturyzmu, zaś męskiego naturyzmu po sześćdziesiątce w szczególności!

Bo żeby w bogobojnym i katolickim kraju takie rzeczy... Tfu!

Całe szczęście, że Pacu to ryba tropików. Przyjdzie zima i ryb nima.

Miałem przyjemność złowić i być świadkiem łowienia tych ryb w Wenezueli. Bardzo waleczna rybka. :) Dlaczego ma chęć na męskie jądra?

Może zróbmy z tego małą zagadkę. Proszę o powstrzymanie się kolegów, którzy bywali w Ameryce Południowej, będzie ciekawiej. Dodam, że wyjaśnienie jest logiczne i ma uzasadnienie w biologii tej ryby.

To właśnie pacu jest gatunkiem roślinożernym piranii, głównie żywi się orzechami jednego drzewa (niestety nie pamiętam nazwy). Stąd wynika chęć pożarcia jajek nudysty. Orzechy są wielkości podobnej, często dwa sklejone jak włoskie, a w wodzie wyglądają na lekko brązowe, ot i rozwiązanie śmiesznej zagadki. :D

Zwycięzcy konkursu - fish28, tofik, stoner.