VeJeK Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Witam Wszystkich Ostatnio Zacząłem coś Strugać I postanowiłem że się pochwalę Strugam czysto amatorsko więc moje dzieła nie są Jakoś Bardzo ładne i nie powalają z nóg Z czasem myślę że Moje wobki będą stawały się coraz Lepsze i Piękniejsze Tak na początek Wstawiam Parę moich Pierwszych produkcji Co o nich sądzicie ? Do śmieci czy da sie na to coś złapać ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) W tych podłużnych robaczkach zielono czerwonym i czerwono zółtym oczka do mocowania kotwiczki są według mnie za blisko siebie i kotwiczki będą sie czepiać o siebie rob albo z jedną kotwiczką albo jak już mają być dwie to tylne oczko rób na koncu ogonka tak jak w bialo czarnej rybce ktora jest najlepsza te podluzna robale tez fajne . troche wiecej sie postaraj przy malowaniu to i wygląd bedzie lepszy ale najwazniejsze żeby pracowały dobrze i lowily ryby tak że nie pytaj czy łowic bedą czy nie tylko pakuj manatki wieszaj kotwice i leć nad wode je testowac Edytowane 11 Września 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Lubisz czerwony kolor.Ale ryby też go lubią, czyli jest OK. Woblerek oznaczony nr 6 - kształt wygląda na mający spory potencjał. A i pozostałe wyglądają ciekawie - świeże podejście, choć stery sprawiają wrażenie nie do końca właściwie dobrane. Ale eksperymentuj na zdrowie.I witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeJeK Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dzięki Wielkie za opinie Na pewno zapamiętam wasze słowa ( i oczywiście będę starał sie poprawić To co Trzeba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Jak ja zaczynałem swoją przygode z woblerkami ktoś kto ma już w tym spore doświadczenie doradził mi żeby nie wywarzać już otwartych drzwi i zacząć od pojedynczych sztuk w jakimś sprawdzonym kształcie. Więc tak zrobiłem i wciągnąłem się na dobre. Ja na Twoim miejscu zacząłbym od małych wobków jaziowo kleniowych. Na ich podstawie można się wiele nauczyć i są dosyć proste jak coś to pisz do mnie to CI powiem co i jak. Ja na początku też kombinowałem z różnymi kształtami i słabo to wychodziło...żaden wobek nie pracował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Kolorowe są, rzucają się w oczy Przyczadowałeś z dość niecodziennym mariażem barw, ale może to właśnie dobrze i wyciągniesz z tego jakiś własny styl. Powielę zdanie Janusza i zwrócę Twoją uwagę na ostatni (ale też przedostatni) woblerek - ciekawe kształty, nie rezygnuj z nich.Wielu na tym forum mistrzów tematu, podpatrz jak oni to robią, choćby w kwestii dokładniejszego malowania, i do dzieła Nie wiem czy tak robisz, ale jak już pomalujesz jednym kolorem, to warto zanurzyć w bezbarwnym akrylu, a po wyschnięciu dopiero brać się za drugi kolor - będziesz dzięki temu mógł wprowadzać poprawki, wycierać jakieś nieudane maźnięcia, eksperymentować itd. A i efekt wizualny pójdzie na plus.Moim zdaniem łatwiej jest zaczynać od wobków większych, tj. takich powiedzmy 6-9 cm. Mniej będziesz miał "niepracujących w ogóle" i z każdej próby da się coś wyciągnąć. Ale to już oczywiście kwestia preferencji i własnego widzimisię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 w sumie kolega fin333 ma racje, że większe są łatwiejsze zarówno w samym struganiu, jak i w reszcie, ale jak ogarniesz te mniejsze to takie szostki czy siódemki nie beda problemem. Małe wobki zwłaszcza jedno kotwiczkowe mają tą przewagę, że sporo można się nauczyć o wywazaniu czy zależności kata czy kształtu steru. Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że czasem warto się rzucić na nieco głębszą wodę bo to procentuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeJeK Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Dzięki Panowie za Porady Na Pewno wezmę Wszyskie pod uwagę czerwcowy0520 jak coś dam znać Aktualnie mam 5 wzorów . Z Czasem dojdą następne Coś już wystrugałem Ok 35 korpusów Czeka na oczka ołów itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeJeK Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Moja Pierwsza Boleniówka i Kolka "groszków" Myślę że będą łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi