Skocz do zawartości

Woblery Kezmo

kezmo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie mogę znaleźć wątku, w którym mógłbym się przedstawić i przywitać więc pozwolę sobie zrobić to w tym ( mam nadzieję, że admin nie będzie miał mi tego za złe )... Od dawna śledzę wątek lurebuildingu na forum ale nie udzielałem się do tej pory. Jakieś dwa miesiące temu zacząłem jednak zabawę z lurebuildingiem a dziś udało mi się skończyć mojego pierwszego woblerka. Przez ostatnie dwa miesiące zrobiłem i przetestowałem kilkadziesiąt różnych korpusów w poszukiwaniu pracy a dziś skończyłem moje pierwsze malowanie... Jeszcze dwa miesiące temu nie wiedziałem, że to tak wciąga... ;)

Pstrążek 4,5 cm

p7r.JPG

8hsm.jpg

p1nj.jpg

Witam Wszystkich i pozdrawiam. Kezmo

• Like 5

Witaj! Fajna robota, zwłaszcza na tak krótki staż woblerowego maniactwa! Widać, że masz rękę i ciekawe jak to potoczy się dalej :)

Ubiegnę doświadczonych twórców i zwrócę Twoją uwagę na tylnie oczko oraz szerokość ogonka jako elementy współzależne estetycznie ;)

Malowanie bombowe, jak niemal wszystkie ciapańce, ale jak Kolega wcześniej napisał, ogonek nieproporcjonalnie gruby do wielkości woblerka, ale skoro piszesz że testowałeś kształty korpusów pod względem pracy itp. to pewnie jestes zadowolony z pracy owego wabika, aby jeszcze rybki to doceniły to będzie 100%- togy sukces :)

Pozdrawiam

(...)dziś udało mi się skończyć mojego pierwszego woblerka.

Jestem pod sporym wrażeniem. 

Naprawdę.

Duże brawa.

Pojawiają się od czasu do czasu młodzi (stażem) twórcy przynęt, którzy pokazują, że jak się bardzo chce, to można zacząć od przyzwoitych przynęt. A dalej jest już tylko lepiej :)

(...)Jeszcze dwa miesiące temu nie wiedziałem, że to tak wciąga... ;)

(...)

Witaj w klubie "wciągniętych" :D

Z tym ogonkiem to rzeczywiście wyszła troche lipa. Na gołym korpusie było ok, przynajmniej tak mi się wydawało ale po pierwszych warstwach farby i lakieru widziałem już, że ogon będzie za gruby. Chęć zobaczenia efektu końcowego wzięła górę nad wszystkim i brnąłem w to dalej... ;)  W kolejnych korpusach przednie i tylne oczko wkleiłem trochę płycej tzn. nie przylegają do korpusu więc powinno być ok. Pewnie w weekend zobaczymy jak wyjdzie... ;)

Edytowane przez kezmo

• 2 tygodnie później...

Witam.

Powstał dzis taki wobek pod pstrąga. Udało się wyeliminować gruby ogon. Z malowaniem cały czas eksperymentuję. To dopiero trzeci mój wobler więc jeszcze długa droga zanim ogarnę to malowanie.... ;)

4yzb.jpg

a2k5.jpg

tud1.jpg

iz79.jpg

Pozdrawiam Kezmo

Edytowane przez kezmo
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Ostatnio udało mi się w końcu znaleźć trochę wolnego czasu i po ponad miesięcznej przerwie usiadłem do lipy. Wystrugałem kolejne dwa wobki na zbliżający się sezon pstrągowy... Wczoraj w czasie ustawiania skusił się na jednego mały zębaty....  ;) Wobki sa wolno tonące o dość agresywnej pracy.

2b83.jpg

7i8n.jpg

zo2.JPG

Pozdrawiam Kezmo

Edytowane przez kezmo
  • Like 2

• 4 tygodnie później...