Skocz do zawartości

Woblery Kezmo

kezmo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. Bejca juz doschła więc może dziś je polakieruję. Żona chciała mi je skroić na swoje graty... :D Musiałem jej obiecać, że jej wystrugam podobne więc z pudełkami chyba nie koniec.  A tak w ogóle to mam pomysł na kolejne... ;)

Trzeba zabierać się za wobki bo sezon zbliża się dużymi krokami. Dziś powalczę trochę z lipą. Jest pomysł na strzebelki i cierniki... Przy okazji pewnie powstanie jakis kropek - może ty razem tęczak...

Edytowane przez kezmo

Musiałbym zakupić kilka wiader akryli żeby ją tak pomalować... :D

Przysiadłem w końcu do strugania. W planie mam jakieś 10 szt piątek pstrągowych.  Będą jakieś strzebelki, kropki i cierniki. Mam w głowie trochę zmian w pstrążku i strzebli a cierniki powinny być w klimacie poprzedniego. Może dla zmiany klimatu następne w kolejności spróbuję poczynić jakieś robactwo pod klenie ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez kezmo

Skończyłem struganie i uzbrajanie korpusów. Cos tam nawet zacząłem juz malować.Na pierwszy ogień poszły takie oto pstrążki.

W trakcie malowania są już strzebelki a w kolejce czekają jeszcze korpusy na cierniki. Będzie pstrągowo - no ale o tej porze roku nie widzę inaczej...  ;)

3fd67da0e92682abmed.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez kezmo
  • Like 9

Moje dzisiejsze pięcio centymetrowe strzeble. Wyszły takie dość wyraziste / prowokujące... ;) Ciekawe co kropasy na nie powiedzą... ?

f9f60090c5010011med.jpg

4b0f60b7c4347b66med.jpg

Zacząłem malować dwie kolejne. Jedna będzie z wysypką tarłową...   ;)

Pzdr

Edytowane przez kezmo
  • Like 14

Dzięki miło czytać, że się podobają.

Kielo wiesz dobrze ile możliwości dają akryle. Można jedną rybkę malować na setki sposobów i każda będzie inna... ;) Życia nie starczy żeby wszystkiego spróbować... :D Do tego w trakcie malowania ilość pomysłów na kolejne malowanie... Masakra :)

Edytowane przez kezmo