Skocz do zawartości

Woblery Kezmo

kezmo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chrabąszcze skończone. Coś specjalnie pod moje klenie... :)

Tak mniej więcej wyglądają:

d2fa2b7fee3a3d92med.jpg

3d37ac1bce8f121emed.jpg

99a88e25fa9dddf5med.jpg

384bf9235c68d26emed.jpg

Pzdr

Łooo panie czekałem na efekt końcowy i kosa zaskoczenie miłe jutro tez robaczki ze dwa pyknę ale inne żeby nie było ;p czekam na dremela obecnie kobiety  frezarka do paznokci :ph34r: działam po modyfikacjach ..

A dociążenie dawałeś jaką prace przewidujesz ??

• Like 1

Oba będą służyły do obławiania powierzchni. Łowię klenie nad dywanami traw, stojąc w środku rzeki i wypuszczając wobki czasami bardzo daleko więc wobki, które schodzą głębiej niż 1-1,5 m są praktycznie nie do użycia.

Jeden dostał obciążenie, w sprzyjających warunkach chciałbym żeby zszedł max na 1m a normalnie powininen iść płycej. Drugi powinien pracować tuż pod powierzchnią a na podniesionym kiju zasmużyć... Nie były jeszcze nad rzeką więc nie wiem czy plan się powiódł. Po testach " waniennych " widzę, że będą pracowały dość drobno i szybko tak jak chciałem. Wszystko wyjdzie nad rzeką ;)Jak pogoda pozwoli to może w weekend zabiorę je potestować nad rzekę. Musze wiedzieć co i jak bo powoli trzeba strugać pod klenie... ;)

Oba będą służyły do obławiania powierzchni. Łowię klenie nad dywanami traw, stojąc w środku rzeki i wypuszczając wobki czasami bardzo daleko więc wobki, które schodzą głębiej niż 1-1,5 m są praktycznie nie do użycia.

Jeden dostał obciążenie, w sprzyjających warunkach chciałbym żeby zszedł max na 1m a normalnie powininen iść płycej. Drugi powinien pracować tuż pod powierzchnią a na podniesionym kiju zasmużyć... Nie były jeszcze nad rzeką więc nie wiem czy plan się powiódł. Po testach " waniennych " widzę, że będą pracowały dość drobno i szybko tak jak chciałem. Wszystko wyjdzie nad rzeką ;)Jak pogoda pozwoli to może w weekend zabiorę je potestować nad rzekę. Musze wiedzieć co i jak bo powoli trzeba strugać pod klenie... ;)

Dokładnie powoli powoli na klenie się robi już zapasy.. nic film trza luknąć i spać miłego ..

Kielo masz mnie za wariata... ? :D Nie mam aż tyle wolnego czasu żeby malować w ciemno.

Tam gdzie łowię klenie najważniejsze jest to jak wobler zachowuje się na duuużej odległości. Lód odpuścił więc może w weekend da radę to sprawdzić. Chodzi mi tylko o maksymalną głębokość pracy w jednym przypadku i możliwość zasmużenia w drugim. Sama praca jest ok.

Edytowane przez kezmo

• 2 tygodnie później...

Witam.

Ostatnio czas wolny u mnie praktycznie nie istnieje :( Gdzieś tam czasami wyrwę wieczorem godzinkę lub dwie żeby podłubać ale to tyle co nic. Jakieś 3 tygodnie temu wystrugałem sobie cztery cierniczki. Męczyłem je, męczyłem i dziś w końcu prace dobiegły końca. Ostatnio był ciernik w zieleniach dziś zupełnie inne malowanie. Szukałem w necie cierników, których barwy byłyby bardziej prowokujące niż mojego poprzedniego ciernika, znalazłem coś w odcieniach srebra, złota i brązu. W tym kierunku poszedłem... ;)

ce40439b25fc84b6med.jpg

202875d4f242ec6amed.jpg

10c9b884710684f1med.jpg

3e43411ce48ad21fmed.jpg

Pozdrawiam

• Like 22