Pride Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Przez te kolce na grzbiecie to mi bardziej smoki przypominają niż cierniki gratuluję umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Taki zdolny Ziomal koło płota :-) świetne koluszki, musimy kiedyś razem zapolować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Pride rzeczywiście niezłe z nich brzydale wyszły ale jak się tak bliżej przyjrzeć ciernikowi to ma w sobie coś z jakiejś prehistorycznej ryby... W realu wyglądają mega agresywnie. Oby nie płoszyły pstrągów... :) Edytowane 29 Stycznia 2015 przez kezmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Uff, wspaniała robota. To już jest ciernikowa (i nie tylko) ekstraliga Są piękne! Gratulować umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Poleciałeś! Piękne wobki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dzięki chłopy... Niestety w najbliższym czasie czeka mnie min. miesięczna przerwa w struganiu. W marcu siądę już chyba do czegoś pod klenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ciekawe te cierniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam. Dawno nie pisałem bo prace remontowe pochłonęły mi całą wiosnę... Warsztat jeszcze nie urządzony po przeprowadzce więc o struganiu jeszcze nie ma mowy Nieliczne wolne chwile poświęcam na testowanie moich zimowych wyrobów. Dziś trafiłem fajnego amatora chrabąszczy... Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie. Czasu na struganie ostatnio u mnie praktycznie zero ale niebawem coś powinno się w wątku pojawić... Pudełka muchowe dopięte już na co najmniej sezon, dwa więc po długiej przerwie siadam ponownie do lipy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Klasa! Jest pasja i korzystanie z daru, masz talent do dbania o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam wszystkich serdecznie.Długo byłem nieaktywny, bo i powodów do aktywności do tej pory większych nie było. Po chyba rocznej rozłące z lipą wystrugałem kilka ponownie wobków. Nic wyszukanego. Ot, kilka kleniówek zrobionych naprędce. W wyniku spotkania z małymi zębaczami w moim pudełku kleniowym ubyło kilka killerów więc coś tam trzeba było dostrugać, a że w weekend czeka mnie dwudniowy wypad kleniowy więc naprędce powstało kilka woblerków. Niektóre z nich ( nie licząc szpachli na brzuchu ) nie widziały nawet papieru ściernego. Wystrugane, nieoszlifowane zostały zaimpregnowane, pomalowane i tyle Przyznam, że efekt takiej operacji jest całkiem fajny. Woblery fajnie odbijają światło w wielu płaszczyznach. Spróbuję je pokazać na kilku fotkach ale zdjęcia robione telefonem w warsztacie więc może być ciężko. W czasie mojej rozłąki z woblerami z mojego imadła zleciały setki much ale to już inna historia... Jest jednak jeszcze jedna rzecz, którą pokażę w moim woblerowym wątku Odświeżyłem troszkę rękojeść mojego, chyba już 10 letniego, wiernego kompana na kleniowych wyprawach... Pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ladne klenioweczki, mozesz nastepnym razem zdjecia w naturalnym swietle im zrobic. Napewno beda sie jeszcze lepiej prezentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Chętnie bym to stadko przygarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To stadko już jest w pudełku. W weekend okaże się co jest warte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Sam jestem Ciekaw .Jak by tak dało się sklonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Witajcie.Znalazłem chwilę wolnego czasu więc wystrugałem kilka drewienek. Październik spędzam w Poznaniu więc będzie okazja odwiedzić stare śmieci i sandaczowe miejscówki nad Wartą... Na tą okoliczność zacząłem coś tam skrobać pod sandacza. Zacząłem od takich kilku ósemek. Wszystkie tonące, dość dalekiego zasięgu. W robocie jest kolejnych 5 ósemek ale te już nie będą w naturalnych barwach. Pokombinuję coś z kolorami. Sorry za jakość zdjęć ale coś tam da się zobaczyć... Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2016 przez kezmo 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Podobają Mi się myślę że sandaczom też będą się podobać.Wykonane starannie z dbałością o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Dzięki. Kolejne będą w trochę agresywniejszym malowaniu ale to za kilka dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Świetne oba kolorki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Witam po dość długiej nieobecności.Było ostatnio kilka fajnych wobków, których nie zdążyłem nawet pstryknąć bo rozeszły się błyskawicznie ale coś tam powoli dłubię więc niebawem postaram się odświeżyć wątek... Ostatnio praktycznie cały wolny czas zabiera mi mój ulubiony kącik ale w międzyczasie pracuję nad strzebelkami. Prace stolarskie powoli posuwają się do przodu. Trochę to trwa bo poświęcam im ok godzinki dziennie ale będzie to nowa odsłona strzebelek. Będzie ich trochę bo ok 40-50 szt więc szykuje się niezłe pstrągowe stadko... Pozdrawiam Kezmo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Może być godzina dziennie ale systematycznie.Musze przyznać że robisz naprawdę piękne przynęty. Malowanie, estetyka,z dużym smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) A dzięki bardzo. Dla mnie przynęta musi spełniać 3 podstawowe warunki - być pancerna, nienagannie pracować i cieszyć oko... Reszta zależy od kogoś kto ją obsługuje... Pzdr Edytowane 18 Listopada 2016 przez kezmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 W tak zwanym międzyczasie uczę się nowych rzeczy, które zamierzam wykorzystać tej zimy...Wczoraj poczyniłem pierwsze w życiu omotki. Wrapper zrobiony naprędce z dostępnych materiałów + nici z warsztatu muchowego, stary kawałek blanku i przelotki. Pozostało ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Kilka dni temu dostałem olśnienia... Myślałem nad wobkami i nagle zrodził się w głowie pewien projekt... Odstawiłem całą robotę na bok ( muchy, patyki ) i zabrałem się za wobki. Akurat mam blisko 50 korpusów w połówkach więc materiał doświadczalny jest gotowy Prace nad strzeblami czasowo zawieszone, rozpocząłem wielkie testowanie i prace nad 2-3 modelami. Pierwsze testowe sztuki już prawie gotowe. W tygodniu zabieram je + obciążenia i garść sterów nad rzeczkę na naukę pływania. Później poprawki i z powrotem nad rzeczkę i tak do skutku. Przewróciłem moje podejście do wobków do góry nogami. Efektami końcowymi podzielę się gdy prace dobiegną końca... Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi