Skocz do zawartości

Woblery Kezmo

kezmo

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Jeszcze jakis miesiąc i zakończę post lurebuildingowy... Przebudowuje warsztat pod rodbuilding / lurebuilding.... Potrzebowałem blatu roboczego ok. 3m i będę miał...

Miała być chwila ale wysżlo jak wyszło. Jak juz wziąłem się za warsztat to zrobiłem wszystko... - kafle, elektryka, malowanie itd....  Mam nadzieję, że w lutym zacznę coś dłubać.

Pozdrawiam. Kezmo

Edytowane przez kezmo

• 6 miesięcy temu...

Chyba pora zerwać pajęczyny...

Coś tam zaczyna się rodzić ;)

323fdd71cc050d42med.jpg

Zabawę z jerkami zaczynam od 4 modeli. Wszystkie w rozmiarze 12 cm. Będzie to też mój pierwszy kontakt z żywicą, odlewaniem itd. Temat ogólnie mam ogarnięty. Plan jest taki żeby narobić materiału doświadczalnego, wyciągnąć z niego co się da i jeszcze w tym roku wzbogacić swoje pudełka o 4 fajnie pracujące jerki... ;)

Pozdrawiam

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Ależ wątek mi zarósł pajęczynami ;)

Cała jesień upłynęła mi pod znakiem, żywicy, microbalonu, jerków i testów... Uwijam się żeby zdążyć z testami przed lodem. Na szczęście powoli dochodzę z tym do końca. Materiał taki, taki, tonący, neutralny, pływający, obciążenie tu czy tu, praca taka a może taka, lusterkujący w opadzie, nurkujący głową w dół, opadający w poziomie, ogonem w dół ... itd. Masakra ;) Powoli jednak kończę już testy i w końcu będzie można coś pomalować. W przyszłym sezonie będę ostro katował te 5 jerków ale w głowie zrodziło się już kolejnych kilka pomysłów... ;) Szkoda, że wolnego czasu tak mało.

Jesienne wieczory...

0871de41c1cd2f41med.jpg

d87249ef928f0170med.jpg

Wczoraj była przerwa od żywicy, jerków i całego tego tematu a, że dawno nie miałem pędzelków w ręku więc bazgram kolejne pudełko do warsztatu. Tym razem brzanka... ;)

d4447ea1b95f0b05med.jpg

Pozdrawiam

• Like 23

Dzięki. Trochę zardzewiałem ale to jak z jazdą na rowerze... ;)

Dobrze, że lód cienki. Jutro morsowanko więc zrobię sporą przerębel i później przetestuję Jerki. Jak wyjdzie co zakładam, to w styczniu zmaluję pierwsze jerkowe okonie. Jeszcze będzie pędzel ale docelowo na jerkach chyba będzie aero. Przymierzam się od dłuższego czasu ;)

Edytowane przez kezmo

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...