Norbert 78 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Moją przygodę z własnoręcznie zrobionymi przynętami, zacząłem w zeszłym sezonie od błystek podlodowych. Na jedną z nich kolega złowił ładną sieję. W kwietniu spróbowałem swoich sił z woblerami, zrobiłem kilka maluchów dedykowanych pod klenio-jazie i okonie, kilka pod szczupaki. Zaraziłem się wobleriozą na całego, najwięcej ryb złowiłem na tego malucha. Oto moje wypociny Wiem że bardzo odbiegają od Waszych przynęt, najważniejsze że coś tam na nie złowiłem Edytowane 15 Września 2013 przez Norbert 78 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Witaj Dobry początek. Widzę, że myślisz nad konstrukcją i nie robisz wszystkich woblerów świata na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ładne, widzę, że i Ty pokazujesz swoje cudeńka. Idzie zima więc coś pewnie nowego postrugasz jeszcze. Norbert fajne te nowe kolorki, ciekawi mnie najbardziej ten fluo, jak się sprawdzi. No nie da się ukryć, że połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 No jak na początki to dobrze sobie radzisz, zaczynasz od najważniejszego czyli łowności przynęt i to jest dobry kierunek. Jak już będziesz miał obcykane modele, pracę itp to zawsze znajdzie się sposób na dopracowanie estetyki, z którą i tak nie jest źle. Łowność ponad wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Dziś skończyłem dwa wobki Wobler pływający 4 cm, korpus wykonany z balsy, stelaż przez cały korpus, praca wyraźna X.Wobler tonący 2,5 cm, korpus z lipy, oczka wkrętki, praca drobna X, świecące jajo Sorry za fotki, robione telefonem Na mniejszego w czasie ustawiania skusił się mały klenik, który szybko spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Piekna sieja ,gratuluje. A do wobków typu uklejka ( foto nr.5 )mam słabosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Fajne wobki. A najważniejsze ze Ty masz satysfakcję, że rybki Ci na nie dopisują.Jedno pytanko jakiej farby fluo używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jedno pytanko jakiej farby fluo używasz ?Używam farby Revell Night Color, kładę dwie lub trzy warstwy, potem kąpiel w Hartz Lack'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Dzięki. Potrzebowałem akurat farby, która jak widzę daje efekt.Tylko do czegoś innego. Nie do woblerków.Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Przy okazji strugania woblerów, odlałem dwie blaszki. Zima tuż tuż, trzeba robić zapas przynęt Blaszki mają 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Przy okazji strugania woblerów, odlałem dwie blaszki. (...) Przy okazji... Dobre. Aż mi łzy pociekły PS.Nie piszę tego złośliwie, naprawdę mnie rozbawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Kolejna krótka seryjka ukończona. Wobki są zrobione z lipy, tonące, mają 3 cm Może nie wyglądają jak żywe, ale rybom się podobają Filmik z pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Skończyłem kolejne wobki. Dwa poniżej mają 3 cm i są tonące.Następne dwa mają 4 cm i są pływająceByło mroźno, przelotki zamarzały, ale udało się złowić kilku amatorów nowości Testy przypłaciłem przeziębieniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 witaj kolego fajne woblery czekam na zdjęcia dalszych prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ja także ze zniecierpliwieniem czekam na rozwój sprawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 ładne, bardzo fajny pomysł z farbą fluorescencyjną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 A ja mam pytanko, jeśli to nie tajemnica, jakie to kotwiczki na woblerkach, z postu z dn/30.10.2013r??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Niestety nie pamiętam producenta, to jakiś black nikiel, są bardzo ostre. Akurat nie było Ownera w tym rozmiarze więc wziąłem te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Aha, dziękuję za odpowiedz. Wyglądają solidnie, czy były większe rozmiary do zakupienia??? np.4 i 2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 To są kotwice Phoenixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Kolejne wobki zasilą moje pudełko Coś na Jazie Tonący 2 cm, lipa, stelaż, świecące jajo Uniwersalna czwóreczka. Pływający, lipa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Będą łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Skończyłem kilka woblerków kleniowo-jaziowych.Materiał, lipa, stelaż z drutu nierdzewnego.Długość od 23 do 25 mm.Waga od 1,7 do 2,05 grama, tonące. Próbowałem zrobić Dr-ka, w wannie pracuje fajnie, niestety wiatr i -10 za oknem nie zachęcają do testów nad rzeką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Kilka wobków na klenio-jazie.Materiał, balsa, stelaż z drutu nierdzewnego.Długość od 23 do 25 mm.Tonące, białe mają świecące jajo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Fajne stadko .Nocka z takim maluszkiem na pewno da rybkę szczególnie w maju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi