Skocz do zawartości

Hand made Norbert 78

Norbert 78

Rekomendowane odpowiedzi

Takie małe sprostowanie. Autorem artykułu w WMH jest mój kolega Jacek Duszyński, znany na jerku jako Jacek_bp. Moim "wkładem" było udostępnienie fotki z kleniem z pierwszej strony artykułu, reszta zdjęć jest Jacka.  ;)

MANTHEO- kameleony zacząłem malować dopiero od niedawna, mam cichą nadzieję że, będą asem w moim rękawie na wszelkie klenio-jazie i okonie. Jeżeli chodzi o same "Pestki"- to model sprawdzony w boju. W zeszłym sezonie złowiłem na nie masę jazi, kleni i okoni. Mój kolega złowił nawet sumka 70 cm.  Do kolekcji brakuje im tylko sandacza, padły na nie szczupaki, boleń, klenie, jazie, okonie i wspomniany sumek. Największe klenie zeszłego sezonu 50 i 52 (moja życiówka) cm złowiłem na "Pestkę" w kolorze miedzi. Woblery robię od niedawna, jestem z nich bardzo z dumny  :D  

No i masz z czego być dumnym :good: Tym bardziej, że i wyglądają coraz lepiej. Ale w sumie jak łowią to wygląd ma drugorzędne znaczenie, to tylko dla nas użytkowników ma byc ładny ;) .

U mnie podobna konstrukcja również okazała się strzałem w dyszkę. Klenie np. omijały moje dotychczasowe "kilery" a na te płaskie waliły bez zastanowienia. Ale kameleon jest serio super, cholernie mi się podoba takie malowanie.

Pzdr

• Like 1

Te Twoje pestki są całkiem fajne, ten kameleon niemal hipnotyzuje. Oby ryby też tak hipnotyzował, pamiętaj tylko żeby mi też coś zostawić, nie pokłuj wszystkiego sam :). Ja na ten sezon zrobuiłem sobie kilka drobniutko pracujących i w prowadzeniu wachlarzem lusterkujących, troszkę podobna praca do tego na ktego złowiłem swojego "klenika".

• Like 1

• 3 tygodnie później...

U mnie niestety brak perspektyw na dłużej - mama mi się połamała, jutro operacja wstawienia sztucznego stawu biodrowego... A tylko mnie ma go opieki, tak że wędkowanie mi pozostało tylko na komputerku i forum,no i zabawa woblerkami w domu. A co za kijek szykujesz?

Dziś postanowiłem zrobić rekonesans jaziowy, przy okazji ustawiłem kilka wobków z ostatniej serii. Niestety na fotkach nie widać jak się fajnie mienią złotą perłą. Nawet ryby dopisały, złowiłem dwa jaśki na osę i szczupaczka obcinaczka na miedziaczka. Do tego kilka brań i jeden spięty jazik ;)

DSCN0353_zps6felr7ur.jpg

DSCN0352_zpssqlvwpjn.jpg

DSCN0355_zps045dw6lx.jpg

DSCN0358_zpsvzx1lde7.jpg

• Like 3