janusz.walaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jest takie jeziorko W SZwecji, gdzie w ogole nie ma mniejszych okoni. Ale Niemce caly czas nad nim podobno pracuja a gospodarz durny twierdzi, ze te okonie to inny gatunek i na diecie raczej rosna w tempie zawrotnym.....i pozwala tluc po kilkadziesiat ryb powyzej 40cm(w tym kilka kolo 50) na wyjazd... Gumo Gumo. Typowe dla potomka wikingów co to tłukli wszystko co się dało od Irlandii po Bizancjum, nie mówiąc o Ameryce, gdzie byli podobno przed Kolumbem. Pablom gratki, piękny garbus, ten drugi oczywiście też, gratulacje dla łowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Gratuluję ryby - piękny okoń. Obok takiego zdjęcia nie można przejść obojętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 WoW, pierwszy raz takiego okonia na oczy widzę. Gratki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 maniak@ nie mart się. Krótko żyjsz to jeszcze większych nie miałeś okazji widzieć. Ale być może to już jest ostatni taki gigant. Przenieś zdjęcie do albumu. Może kiedyś pokażesz dzieciom jakie dawniej żyły ryby... . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 O raju ale okonie... Wpierw Pablom potem Pikehunter a teraz te monstrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Spróbuję wyciągnąć większe PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Szczerze powiedziawszy okoń @kuzyna to norma w tamtej okolicy, ale fakt faktem za czesto sie już nietrafiaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Piękny garbus ... Dychów rządzi A na co się skusił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Gratuluje pięknego okonia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Na bardzo dużą cykadę. No niestety te okonie to już rzadkość. Zostały one dość mocno przetrzebione przez miejscowe jednostki tak więc jeśli ktoś chciałby pojechać tam połowić to ... nie ma po co jechać. Pewniaka nie ma. Byłem tam kilka razy i zawsze do tyłu PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 No fakt, tak jak mówisz Ale jest to rownierz bardzo kapryśna woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Oj .... nic nie mów - wielokrotnie się o tym przekonałem .... ba ... nawet w ZG krążą już historie, że jak ja się zbliżam to woda staje się martwa. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 hehe... dobre Ja rowniez zaliczylem tam wiele wyjazdów na zero, choć czasem sie pofarcilo i było co pociagac oczywiście mowa o rapkach które tam zamieszkuja, a jakie zamieszkuja to Sam chyba wiesz najlepiej Tylko zawsze mnie to zastanawiało jak ekipa z ZG łowi na te cykady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ja to mam 450 km by tam dojechać więc nie jest łatwo ale jak tam bywam to raczej na 0. Dosłownie raz złowiłem 2 rapki i ... poza tym NULL. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Remek bo jak ty gdzies na ryby przyjedziesz to nigdy nie bierze przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A no to moze jakieś fatumm... Ale chyba troszke z rozmowy o okoniach zrobiła sie o boleniach To wiec tak jak kiedyś już mówiłem jak bedziesz w okolicy daj wcześniej znać to umówimy sie razem gdzieś na zielonogórska oderke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Pewnie w wakacje będę nawet na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Chwilkę mnie nie było i proszę - taaaaki potwór - Gratulacje dla łowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Remek, nie narzekaj! Przypomina mi się opowiadanie mojego kolegi...czwarty raz podchodził do pewnego (trudnego, na kosmicznie trudnych studiach) egzaminu, koleś zapytał go jak mu poszło, a on odpowiedział, że już czwarty raz jest zadowolony Zawsze jak przyjeżdżasz jestem pewien, że będą wyniki... ale już coraz mniej Ten rok ogłaszam przełomowym!!!A poważnie, to strasznie chimeryczna woda, na szczęście!!! Rzeczywiście okoń nie był rekordowy... podobno w tym roku na brzegu wypięła się gościowi trójka?! No, i jako, że przyłów... wiadomo: nie liczy się... choć jako okoliczność łagodzącą należy uznać fakt, że się takiego przyłowu spodziewałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ja tam nie narzekam bo zawsze w dobrym towarzystwie jestem nad tą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 To fakt!Jest zbyt wesoło... dziwne, że cokolwiek łowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mi sie udalo dzisiaj zlowic drugiego (!! ) okonia w tym sezonie z mojej rzeczki. Takie dwie foteczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 @pafcio0 gtatulacje! No proszę nowa wędeczka z renozansem plus nowy shimaniak który dopełnia całości. A mowią,że sprzęt nie łowi. Łowić nie łowi ale motywuje do łowienia, chociażby do ochrzczenia nowego nabytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Co racja to racja. Bo jak jest WIARA - w przynętę, w sprzęt - jest też motywacja i są efekty. A jak narzekamy, że kołowrotek stuka, żyłka się skręca i kij nie taki, to człowiek tylko się irytuje...Oczywiście nie wszystkim przeszkadzają stukające kołowrotki - i tym ludziom zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Gratuluję @pafcio0, jak kijek się sprawdził w boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi