Skocz do zawartości

OKONIE 2008

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Piękne! Gratulacje!

Polak potrafi, Duńczyk niekoniecznie <_<

Oj na wiosnę dają czadu.

Łowiłem 3 dni w marcu i jedynie 5 sztuk miałem.

W tym czasie miejscowi łowili po kilkanaście dziennie... tyle, że na krewetki, a ja robactwa nie lubię :mellow:

Tak czy siak ja miałem największe (średnia 45 cm ) <_<

Też się zgłaszam na asystenta :D - nawet mogę robić przynęty w zależności od dnia , czyli na co reagują :D

Będę musiał dla Ciebie poszukać w swoim pudełku łamanego gliderka w wersji 7 cm - u mnie okonie lepiej na niego reagowały niż na jednoczęściowca.

Też się zgłaszam na asystenta :D - nawet mogę robić przynęty w zależności od dnia , czyli na co reagują :D

Będę musiał dla Ciebie poszukać w swoim pudełku łamanego gliderka w wersji 7 cm - u mnie okonie lepiej na niego reagowały niż na jednoczęściowca.

Chciałem Sławku na leszczyka coś złowić i sfocić, ale niestety urwałem bardzo szybko ;)

A łamany gliderek na pewno by się przydał :mellow:

Chociaż ja najbardziej odczuwam potrzebę mega-leszczyka. Może jakaś wersja testowa by się znalazła? B)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Wybrałem się nad wodę przetestować nowiutki zestaw jaki zafundowałem sobie na sandacze, a tu okazało się, że biorą okonie. :D Największy na fotce, do tego kilkanaście między 20 a 30cm.

Było też kilka sandaczy, ale fotki nie przejdą raczej przez regulamin.

Pozdrawiam

post-965-1348914204,4381_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

W mojej wiosce płynie sobie leniwie mała rzeczka o szerokości max 3 metry i głębokości do 1,5 metra .Na całym odcinku zasila stawy i do niej też woda później wraca z ogromną ilością małych rybek głównie Czebaczka i Słonecznicy czyli drapieżniki maja dobrze.To że żyją w niej duże okonie to wiedziałem ale to co zobaczyłem dzisiaj to był szok :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: .

Nasz miejscowy mięsiarz ,,Fryzjer''łowił w niej od zeszłego roku kilka razy zaliczył okonie powyżej 40 cm niby nic niezwykłego ale ostatnio doszły mnie słuchy że złowił okonia powyżej 50 .Dzisiaj udałem się na przeszpiegi obciąć włosy czyli do ,,Fryzjera''doznałem szoku koleś pokazał mi zdjęcie okonia 55 cm a gostek który łowił koło niego złowił na rosówkę okonia 62 cm :huh: :huh: .Gdybym nie widział zdjęcia tego okonia 55 to bym w to nie uwierzył .Zdjęcia tego większego nie ma bo koleś go zberetował zmierzył i wpakował do reklamówki .Mniejszy okoń ważył 2.30 a ten większy z relacji kolesi grubo ponad 3. Rybę widziały jeszcze dwie inne osoby z czego jedna jest 100% pewna.

Rybek szkoda ale sam fakt tak dużego okonia w tak małej rzeczce daje do myślenia