Skocz do zawartości

OKONIE 2008

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze! :( :( :(

Dziś 2 spięte szczupaczki - 30-stak spod nóg i większy ponad wymiarek z 15m :(

Do tego namierzyłem okonie, które brały na 7cm gumy i 4 rzuty i 4 ryby. Przy pierwszym rzucie większy okoń spadł. Kolejne dwa wyciągnięte - 15cm :mellow: I ostatni GARBUS spięty pod nogami - 35-40cm. Piękny okoń :(

Wiem, wiem... za twardy kij, ale na razie nie stać mnie na drugi :( Ryby spinają się jak głupie

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ładny okon.

Troche sie nie dziwie, ze koledzy tak komentuja. Do podebrania nie byl potrzebny taki straszny przyrzad, dodatkowo jest to chyba najgorszy model, ktory robi rybom z pyska jesień sredniowiecza.

Na Twoim m-cu zarzucilbym uzywanie tego.

No i rybka nawet stosunkowo nie ciezka lepiej sie czuje w pozycji horyzontalnej.

Pozdro

Gumo

Ocenzurowano... gwarantuje ,ze byl poza wodą max minute i nawet mu jedna łuska nie spadla..

Ja wcale nie twierdzę, że tak nie było, tylko strasznie śmiesznie wygląda zdjęcie tego okonia na chwytaku do muski :lol: .Przecież ten chwytak jest większy od ryby!

Poza tym ten akurat rodzaj chwytaka - gripa strasznie kaleczy ryby.

hmm... owszem okon duzy nie byl.. nie mialem podbieraka,a byl bardzo plytko zahaczony.. nie widzialem w wodzie czy jest wielki czy nie pierwsza mysl siegnalem po chwytak liczylem na ok 50cm okonia ...a musky zezarl by taki chwytak razem z reka.. wiem jakie chwytaki sie uzywa na musky :mellow: :mellow: :mellow: bo lowilem 3 miesiace w kanadzie.. :D B)

Gumo: dzieki za rade mam obie wersje.. po prostu ta jest znacznie wygodniejsza.. ale jesli faktycznie rybka ma cierpiec to bede uzywal drugiego pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W wakacje łowiłem z powierzchni okonie i mam trochę filmików - mam lepsze, dłuższe prawie po 700MB ale nie da się ich wgrać na neta :( Ten wgrywał się około godziny :unsure:

lepsze to by były z większymi rybami - ten miał ile? 15cm? szkoda czasu i miejsca na dysku

W wakacje łowiłem z powierzchni okonie i mam trochę filmików - mam lepsze, dłuższe prawie po 700MB ale nie da się ich wgrać na neta :( Ten wgrywał się około godziny :unsure:

lepsze to by były z większymi rybami - ten miał ile? 15cm? szkoda czasu i miejsca na dysku

Znów pomyliłem fora :angry: :blush:Sorry

C&R robi różnicę...

Dzisiaj potrzebowałem 2.5 godziny, aby przed pracą złowić 27 okoni od małego przez średniego do dużego. Dania - tu się dba o ryby (nie słyszałem żeby zarybiali okoniem <_< ).

W polsce, na początku roku, potrzebowałem ponad 2 miesiące intensywnego tropienia aby złowić kilka ładnych sztuk.

A wody mamy chyba ciekawsze, tylko jakby puściej w nich.

Mały:

post-781-1348914153,6481_thumb.jpg

post-781-1348914153,6966_thumb.jpg