Skocz do zawartości

OKONIE 2008

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Zanderix czy te okoniska to z jednego dnia ? <_< a teraz nam tylko fotki wklejasz ?;)

Napisz ile tak tych okonków podbierasz na jednym wypadzie :D

Fotki nie są z jednego dnia <_< Skąd Ci to przyszło do głowy ? Są zato z jednego miejsca - takie jak na zdjęciach trafiają się jeden czasami dwa, dziś np. zero ;)

PZDR

Zanderix

Pomimo huraganu też trochę powalczyłem w niedziele niestety bez specjalnych efektów, szczęście uśmiechęło się do Masiaka seniora :D. Ale na prawdziwe smoki przyjdzie jeszcze czas w maju <_<

Ps. Zanderix gratuluje dużych psiaków do tego łowionych regularnie to naprawdę wyczyn.

Pozdrawiam Łukasz

post-834-1348913811,8148_thumb.jpg

Mi ostatnio siadło 9 pasiaków + 1 spadł pod nogami. Żaden z nich jednak rozmiarami nie imponował, największy 25. Chętnie zamieniłbym je wszystkie na jednego powyzej 30. Wszystkie padły na twistery zgniła zieleń lub denaturat. Przy okazji łowienia denaturatem zaciąłem 2... szczupaki.

Ja znowu w weekend spróbuję kusić je w morzu i portach. Poprzednie próby zakończyły się fiaskiem, ale nie poddaję się. Zawsze na pocieszenie zostaną trocie :lol:

@hlehle, w takiej kolejności o rybach to tylko Warszawiak może

powiedzieć :huh: :huh: :huh:

Nie no żartuję oczywiście, a jak będziesz miał jakieś wieści o

tych trotkach to zapodawaj, a i jeszcze jedno możesz bliżej

określić rejon Bałtyku gdzie je teraz męczysz.

Pozdro Jachu

Ja znowu w weekend spróbuję kusić je w morzu i portach. Poprzednie próby zakończyły się fiaskiem, ale nie poddaję się. Zawsze na pocieszenie zostaną trocie :lol:

@hlehle, w takiej kolejności o rybach to tylko Warszawiak może

powiedzieć :huh: :huh: :huh:

Nie no żartuję oczywiście, a jak będziesz miał jakieś wieści o

tych trotkach to zapodawaj, a i jeszcze jedno możesz bliżej

określić rejon Bałtyku gdzie je teraz męczysz.

Pozdro Jachu

Jestem od tygodnia w Kopenhadze i na południe od miasta próbuję kusić je zarówno w portach jak i w ujściach rzek/kanałów (tzn. tylko w weekendy jest mi to dane). Z okoniami to był taki żart, ponieważ ostatnio nic nie mogłem złowić (żadnej ryby w kropki) i zacząłem rzucać obrotówką Ular (1 long) za okoniem i żadnego pasiaka nie skusiłem (także na paprochy przyzerowałem), ale za to dwie trocie się uwiesiły:P

W ten weekend zamierzam zrobić powtórkę, czyli łażenie za trociami i jako odpoczynek szukanie pasiaków. Nie może być żebym w Polsce więcej łowił okoni niż w Danii :D

Brały tylko na drobne przynęty, albo poprostu przyfarciłem :D

Aha, nie jestem Warszawiakiem, chociaż nawet gryby to nic złego bym w tym nie widział ;)

Ja też nie użyłem określenia Warszawiak w znaczeniu pejoratywnym

chodziło mi raczej o wędkarza z nad Wisły, który częściej łowi

okonki czy inne takie niż trocie. To tak gwoli wyjaśniednia.

Pozdro Jachu

PS. A widziałeś fotkę srebrniaka z Parsęty (pomijam tu wiadomą otoczkę zdjęcia) i jak Ci się widzi sama ryba

A widziałeś fotkę srebrniaka z Parsęty (pomijam tu wiadomą otoczkę zdjęcia) i jak Ci się widzi sama ryba

Chciałbym kiedyś poczuć takie sreberko na kiju :D Jeszcze kilka razy pewnie w Danii wodę pomieszam, więc szansa jakaś jes. Chociaż nie widziałem żeby łowili tutaj duże trocie. 6-7 kg to już wielkie wydarzenie. Za to mniejsze podobno są dość często łowione. Zobacztymy B)

@hlehle

Okolice Kopenhagi są pełne okoni - musisz ich szukać w przydrożnych kanałkach lub takich które łączą ze soba jakieś jeziorka (i nie przejmuj się,że płytkie i czasmi pełne śmieci). Jest też łowisko zwane przez dunów AMAZONKA - jest to zalany las - są tam pajki ale też okazałe okonie.

TO TU czwarty film od góry

Znam to miejsce co prawda tylko z relacji, ale prędzej czy później napewno sie tam wybiorę :D.

PZDR

Arek

@hlehle

Okolice Kopenhagi są pełne okoni - musisz ich szukać w przydrożnych kanałkach lub takich które łączą ze soba jakieś jeziorka (i nie przejmuj się,że płytkie i czasmi pełne śmieci). Jest też łowisko zwane przez dunów AMAZONKA - jest to zalany las - są tam pajki ale też okazałe okonie.

TO TU czwarty film od góry

Znam to miejsce co prawda tylko z relacji, ale prędzej czy później napewno sie tam wybiorę :D.

PZDR

Arek

Kurcze gdybym miał tylko samochód tutaj... Ale spoko dam radę :D

Możnaby kiedyś wyprawę na rybki do Dunlandii zorganizować. Jeśli chodzi o wiosenne okonie i szczupaki to w tamtym roku trochę doświadczenia tutaj zdobyłem. Niestety nie było mi dane łowić jesienią i zimą. Dopiero teraz na przedwiośniu na chwilę przyjechałem, ale coś pewnie zdążę wyhaczyć ;)