Rutt Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Dzisiaj i ja wyskoczylem na pasiaki i mam duzy nie dosyt bo nie zdazylem podebrac grubeko pasiaka taki okolo 80 dag wypial sie tuz przy mojej rece szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Oj szkoda bo to zyciowka nowa by byla a tak to pasiaka nie zalicze sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Coś cicho po weckendzie,Mnie randka z Emmą jakoś obleciała <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Zanderix Ty to już lekko przeginasz naprawdę super te Twoje pasiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Zanderix czy te okoniska to z jednego dnia ? <_< a teraz nam tylko fotki wklejasz ? Napisz ile tak tych okonków podbierasz na jednym wypadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Zanderix czy te okoniska to z jednego dnia ? <_< a teraz nam tylko fotki wklejasz ? Napisz ile tak tych okonków podbierasz na jednym wypadzie Fotki nie są z jednego dnia <_< Skąd Ci to przyszło do głowy ? Są zato z jednego miejsca - takie jak na zdjęciach trafiają się jeden czasami dwa, dziś np. zero PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Tak naprawdę to Arek złowił kiedyś jednego małego okonia i teraz tylko bawi się programami graficznymi (powiększa okonie, zmienia trochę ich wygląd i wkleja siebie w różnych miejscach).Arku zostałeś zdemaskowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Zanderix, wpędzasz nas w kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Zanderix-Gratuluje Pikne te Twoje okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Pomimo huraganu też trochę powalczyłem w niedziele niestety bez specjalnych efektów, szczęście uśmiechęło się do Masiaka seniora . Ale na prawdziwe smoki przyjdzie jeszcze czas w maju <_< Ps. Zanderix gratuluje dużych psiaków do tego łowionych regularnie to naprawdę wyczyn. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Próbowałem trochę na obczyźnie z tymi morskimi okoniami (w przerwie od poszukiwania troci) i chyba ich nie namierzyłem. Jeszcze trochę czasu tu będę, więc może uda mi się jakiegoś trafić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Piekne te wasze pasiaki dzisiaj i ja wyskoczylem troszke pomachac paprochami i jednego zaliczylem a tak to lipa szkoda ze aparatu nie wzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opat Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Mi ostatnio siadło 9 pasiaków + 1 spadł pod nogami. Żaden z nich jednak rozmiarami nie imponował, największy 25. Chętnie zamieniłbym je wszystkie na jednego powyzej 30. Wszystkie padły na twistery zgniła zieleń lub denaturat. Przy okazji łowienia denaturatem zaciąłem 2... szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 ostatnio pasiaki nie chcialy wspolpracowac, moze jutro cos sie bedzie dzialo nad woda ciekawe kiedy Zanderix sie pojawi ze swoimi pasiakami bo jego sa piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Ja znowu w weekend spróbuję kusić je w morzu i portach. Poprzednie próby zakończyły się fiaskiem, ale nie poddaję się. Zawsze na pocieszenie zostaną trocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Ja znowu w weekend spróbuję kusić je w morzu i portach. Poprzednie próby zakończyły się fiaskiem, ale nie poddaję się. Zawsze na pocieszenie zostaną trocie @hlehle, w takiej kolejności o rybach to tylko Warszawiak możepowiedzieć Nie no żartuję oczywiście, a jak będziesz miał jakieś wieści otych trotkach to zapodawaj, a i jeszcze jedno możesz bliżejokreślić rejon Bałtyku gdzie je teraz męczysz.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Ja znowu w weekend spróbuję kusić je w morzu i portach. Poprzednie próby zakończyły się fiaskiem, ale nie poddaję się. Zawsze na pocieszenie zostaną trocie @hlehle, w takiej kolejności o rybach to tylko Warszawiak możepowiedzieć Nie no żartuję oczywiście, a jak będziesz miał jakieś wieści otych trotkach to zapodawaj, a i jeszcze jedno możesz bliżejokreślić rejon Bałtyku gdzie je teraz męczysz.Pozdro Jachu Jestem od tygodnia w Kopenhadze i na południe od miasta próbuję kusić je zarówno w portach jak i w ujściach rzek/kanałów (tzn. tylko w weekendy jest mi to dane). Z okoniami to był taki żart, ponieważ ostatnio nic nie mogłem złowić (żadnej ryby w kropki) i zacząłem rzucać obrotówką Ular (1 long) za okoniem i żadnego pasiaka nie skusiłem (także na paprochy przyzerowałem), ale za to dwie trocie się uwiesiły:P W ten weekend zamierzam zrobić powtórkę, czyli łażenie za trociami i jako odpoczynek szukanie pasiaków. Nie może być żebym w Polsce więcej łowił okoni niż w Danii Brały tylko na drobne przynęty, albo poprostu przyfarciłem Aha, nie jestem Warszawiakiem, chociaż nawet gryby to nic złego bym w tym nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Ja też nie użyłem określenia Warszawiak w znaczeniu pejoratywnymchodziło mi raczej o wędkarza z nad Wisły, który częściej łowiokonki czy inne takie niż trocie. To tak gwoli wyjaśniednia.Pozdro JachuPS. A widziałeś fotkę srebrniaka z Parsęty (pomijam tu wiadomą otoczkę zdjęcia) i jak Ci się widzi sama ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 A widziałeś fotkę srebrniaka z Parsęty (pomijam tu wiadomą otoczkę zdjęcia) i jak Ci się widzi sama ryba Chciałbym kiedyś poczuć takie sreberko na kiju Jeszcze kilka razy pewnie w Danii wodę pomieszam, więc szansa jakaś jes. Chociaż nie widziałem żeby łowili tutaj duże trocie. 6-7 kg to już wielkie wydarzenie. Za to mniejsze podobno są dość często łowione. Zobacztymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 @hlehleOkolice Kopenhagi są pełne okoni - musisz ich szukać w przydrożnych kanałkach lub takich które łączą ze soba jakieś jeziorka (i nie przejmuj się,że płytkie i czasmi pełne śmieci). Jest też łowisko zwane przez dunów AMAZONKA - jest to zalany las - są tam pajki ale też okazałe okonie. TO TU czwarty film od góry Znam to miejsce co prawda tylko z relacji, ale prędzej czy później napewno sie tam wybiorę . PZDRArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 @hlehleOkolice Kopenhagi są pełne okoni - musisz ich szukać w przydrożnych kanałkach lub takich które łączą ze soba jakieś jeziorka (i nie przejmuj się,że płytkie i czasmi pełne śmieci). Jest też łowisko zwane przez dunów AMAZONKA - jest to zalany las - są tam pajki ale też okazałe okonie. TO TU czwarty film od góry Znam to miejsce co prawda tylko z relacji, ale prędzej czy później napewno sie tam wybiorę . PZDRArek Kurcze gdybym miał tylko samochód tutaj... Ale spoko dam radę Możnaby kiedyś wyprawę na rybki do Dunlandii zorganizować. Jeśli chodzi o wiosenne okonie i szczupaki to w tamtym roku trochę doświadczenia tutaj zdobyłem. Niestety nie było mi dane łowić jesienią i zimą. Dopiero teraz na przedwiośniu na chwilę przyjechałem, ale coś pewnie zdążę wyhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 dzisiaj to byl udany dzien wyjalem 3 pasiaki jeden 35cm drugi okolo 30 a trzeci to taki wymiarek w koncu cos sie zaczyna dziac u mnie, tylko szkoda ze aparatu nie mialem bo byly peknie wybarwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 A ja znowu przyzerowałem jeśli chodzi o duńskie okonie... dobrze, że kelcik się trafił na pocieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 No w kóncu... Co prawda trocie mnie dzisiaj olały, ale za to garbus, na którego czekałem się trafił - 48 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 No gratulacje to już okaz. Na co złapany tzn. na jaką przynęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi