ro-sz Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 A Abu Revo SX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 tak od 8 gram do 100 ? moze i wiecej . Tylko suzkaj 1 i 2 generacji multika najnowsza ma problemy z przyciskiem zwalniajacym szpule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 A wracając do tematu wędki, jaki kij polecacie na szczupaka i sandacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Szczerze jako uniwersla polecil bym Ci fenwick GT 66M-F cw 7-25 gram ( realnie 15- 50 ) o akcji fast - taki uniwersal szczupaczo sandaczowy - albo brata troszke mocniejszego GT 70MH-F krotszego mam i jedyna rzecz jaka mi przeszkadza to dosyc krotki dolnik - dluzszego nie mialem ale podobno jeszcze bardziej uniwersalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Wielkie dzięki za pomoc, 95% decyduje się na zestaw GT 70MH-F i Abu Revo SX. Jak dokonam zakupu i zaczne ogarniać temat napisze pare słów o wrażeniach i ewentualnych wynikach. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 A wracając do tematu wędki, jaki kij polecacie na szczupaka i sandacza ? a jaki ci pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 a jaki ci pasuje?dobre pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 a jaki ci pasuje? Czuły i mocny, wysokiej jakości, szybka akcja. Poczytałem troche i będę szedł w strone Fenwick'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 jest zawsze st.croix, kije z japoni ( major craft, evergreen ), no i pracownia Wybór dosc spory - teraz wszystko zalezy od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Fenwick'a wymacam w sklepie, ma przystępną cenę i dożywotnią gwarancję. To przemawia na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Poczytałem troche i będę szedł w strone Fenwick'a ja tez poczytalem, podobno slabizna, z tego co wyczytalem wymacam w sklepie wlasnie od tego zaczalbym, bez roznicy na logo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymati Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Panowie jaki kijek kupic do 500-600 zl dla poczatkujacego na Odre jak i wody stojace na lodke jak i z brzegu, chcialbym nastawic sie na szczupaki sandacze i sumy, nie wiem na jaki c.w mam patrzec oraz jaka dlugosc wedziska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Sandacze, szczupaki i sumy pogodzić jednym kijem będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) ciężko to będzie obsłużyć jednym kijem, bo zarówno obciążenie jak i techniki połowu raczej będą inne. Dodatkowo na łódkę i z brzegu to już całkiem duża rozbieżność, bo trzeba tutaj ze 4 wędki, a pewnie niektórzy mają i z 6 do takich celów. Łapałeś już wcześniej na spining, jeśli tak to jakie metody połowu preferujesz na te ryby i jakie wędki Ci pasują (akcja, moc, ugięcie)? Wędka na pewno będzie dużym kompromisem, uwarunkowanym Twoimi osobistymi preferencjami i tym co będziesz najczęściej łapał i jak będziesz najczęściej łapał. Edytowane 19 Listopada 2013 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 jeden kij cięzko... jeden multik już predzej... ale coś kosztem czegoś.... szału nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymati Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Tak tez myslalem.... Tak lowie na spinning glownie woblery, kopyta i blachy, chce dolaczyc do tego jerki lecz wymaga to odpowiedniego wedziska. Szczerze to nie mialem do czynienia z wieloma wedziskami spinningowymi, generalnie zajmuje sie wedkarstwem karpiowym. Lowie z brzegu ale zamierzam kupic ponton z silnikiem. Pomijajac suma kijek na szczuplego i sandala bedzie odpowiedni? http://www.zbik.pl/sklep_gb/fishing/rods/casting-rods/st.-croix-eyecon-casting/ecc70mhm ciezko mi dobrac odpowiednie parametry poniewaz nie mialem mozliwosci przetestowania wedzisk tego typu na lowisku.... stad moja prosba o pomoc w doborze kijka Edytowane 19 Listopada 2013 przez czarnymati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Skoro temat o pierwszym zestawie to i ja zadam pytanie. Jakie są wasze doświadczenia w kwestii doboru długości wędki do wzrostu? Jestem niski (172cm) i jak bawiłem się w sklepach wędkami w długościach 190-195cm to miałem wrażenie że mogło by mi brakować miejsca do podszarpywania przynęt w dół i bardziej by mi leżało coś krótszego. Jakie są wasze spostrzeżenia, faktycznie coś w tym jest czy tylko mi się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja mam 1,91cm wzrostu i bardzo lubię (jeślichodzi o średnie i ciężkie łowienie) kijki o długośći 1,8m. Jeśłi chodzi o L i UL to wybieram ok 1,9 - 2m.Na bolki mam strasznego długasa 2,13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Mi chodzi o wędkę która miałaby służyć do łowienia szczupaków z łódki na jerki ok. 50g, myślę że 60 to już max. Tak sobie właśnie kombinuję czy nie wygodniejsze by było coś krótszego niż mój wzrost (cięzko będzie ). Mikado ma w ofercie ciekawy kijek, 160cm w jednoskładzie i mam chęć na coś takiego. Edytowane 15 Marca 2014 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Mam 180cm wzrostu i generalnie machanie kijami do 2,13 bez problemu. Dłuższymi castami nie machałem, bo po prostu nie lubię Myślę, że do 2 metrów łowiąc z łódki spokojnie ogarniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gam8it Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Witam, przymierzam się za złożenia swojego pierwszego w miarę uniwersalnego zestawu castingowego, będę wdzięczny za porady bardziej doświadczonych użytkowników. Przeznaczenie:Chciałbym, że zestaw obsługiwał przynęty o gramaturze 30-60g, będzie używany do:-jerków typu slider 10, fatso 10 itp.-kogutów 35g-trollingu Multiplikator:Na bazie tego co wyczytałem w sieci rozważam:Shimano Citica 201 EDaiwa Taltua SHIMANO Curado 201G7 Baitcaster ReelTu pytanie na który się zdecydować aby dobrze się komponował do całego zestawu, a może coś jeszcze innego?Budżet na mulitik do 600zł Kij:Na ten moment ma na oku jedynie Dragon Mulenium HD Fatso Jerk 25-60, chciałbym aby kij możliwie jak najmniej "pałowaty" ale radził sobie dobrze z przynętami o gramaturze 30-60g.Budżet- na pewno mniej niż na multiplikator. Plecionka:Power Pro 0,15mm 9kg z góry dzięki za pomocgam8it 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) No to kij będzie ok. Mam ten model w długości 1,80m. W przedziale o którym piszesz sprawdzi się dobrze. Mi najprzyjemniej łowi się nim w przedziale 40-50g ale da radę też więcej niż te 60g. Jeżeli chodzi o dół to moje najlżejsze jerki ważą nieco poniżej 25g i tu jeszcze się nie ładuje jak trzeba, od 30g jest git. Edytowane 7 Marca 2015 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Na giełdzie yglo wystawił blank batson a chyba by się nadawał, napewno by ci go też uzbroił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Mam taki kijek do tego Abu Morrum SX 3601 C High Speed i pletka PP 30LB prawie pełna szpula.Mi casting nie podszedł i sprzęt leży. Jak zainteresowany jesteś to PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam. To tak przy okazji zapytam - Pietruk a ile byś chciał za Morrum'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi