markus53 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Też myślę o spróbowaniu castingu, ale czy na początek 50g to nie za ciężko?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, jako że sezon tuż tuż, a ja dojrzalem do decyzji o spróbowaniu sił w castingu,mam kilka dylematów i proszę o pomoc bardziej ogarnietych kolegów w tej dziedzinie. Myślałem nad kijami: - Dragon Millenium Fatso Jerk cast 195 25-60g( cena za nowy ok 200 zł)- Dragon Thytan Jerk Cast 195 40-80( w tej chwili na allegro jest za 99,90zł)- ewentualnie inne propozycje? Mogą być Kije używane. Kije miałyby ogarnąć slidery 10, max sweepery 14. Druga sprawa to multiplikator. Tu w ogóle nie wiem co wybrać, raczej lecialbym w jakąś używkę,bo nie chciałbym wywalić fortuny na nówkę,a że zaraz odbieram chałupę i budżet ograniczony to mogę przezbaczyc max 300-350 zł. Będę wdzięczny za rady:-) Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez mackot_88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Multik prosto - aby revo S, sx - pierwszy ma odśrodkowy drugi magnetyk - na początku proponował bym ten 2 co do Kijów miałem kiedyś milenium i jakoś mi nie podeszły - jak w sumie cała ta seria - juz lepszy był by expres bo nie jest az takim kołkiem - Tytan dobra relacja cena- do walorów użytkowych w sumie każdy kij jaki wybierzesz na początku bedzie dobry w tych cenach jednak wszystkie bedą podobne - możesz sie rozejrzeć na forumowej giełdzie - czasem mozna kupić kij klasy wyżej w tych lub niższych pieniążkach Ważne aby zacząć pózniej to juz rozwija sie bardzo szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dragon Express Jerk Cast 196 40-80 też jest w dobrej cenie w sumie, 125 zł to śmieszna kwota:-) Używkę Abu revo sx zmieści się w moim budżecie? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 S napewno sx trzeba poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Wędkę proponowałbym taką: http://jerkbait.pl/topic/72821-s-lekka-jerk%C3%B3wka-shimano-forcemaster-ax-180h-15-50g/?hl=forcemaster Fajnie się tym łowi w gramaturach które podałeś. Przesiadłem się kiedyś z Millenium właśnie na Forcemastera i poczułem duuuużą ulgę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sławek pisze,że realne c.w. jest do 40g. Sweepery ważą 50, rozumiem, że nie ma to większego znaczenia w tym wypadku?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 50g pójdzie z tego jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Kolego poszukaj dragon ultima bardzo fajny kij osobiście sam taki nabyłem za radami kolegów .Jak chcesz coś mocniejszego to jerk cast . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Widziałem te namowy ;-) tylko cena Ultimy już nie jest tak przystępna jak Thytana, Expressa... Chyba wolę kupić tańszy kijek,a lepszy multik :-) Zastanawiam się jeszcze nad Shimano Forcemaster ax, ale jego cw jest trochę mniejszy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Cena ultimy fakt wysoka sam zdecyduj ja bym dołożył ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Widziałem te namowy ;-) tylko cena Ultimy już nie jest tak przystępna jak Thytana, Expressa... Chyba wolę kupić tańszy kijek,a lepszy multik :-)Zastanawiam się jeszcze nad Shimano Forcemaster ax, ale jego cw jest trochę mniejszy ;-)http://allegro.pl/wedka-dragon-ultima-cast-alps-ti-1-98m-40-80g-sale-i6040892642.htmlPrzez chwilę zastanawiałem się czy zaoferować ci swoją Ultimę ale przy tej cenie nówki to chyba nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Zawsze możesz mi jakiś multik zaoferować;-) Wybór padnie raczej na Dragon Express, a jak mi się spodoba takie łowienie,wtedy będę myślał o lepszych kijach:-) Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez mackot_88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 ...już wszystkie sprzedałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A nie znasz kogoś,kto ma Abu Revo na zbyciu w dobrej cenie?:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Gdybym wiedział to już dawno bym pomógł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Kij juz wybrany teraz multiplikator .Może masz kogoś w okolicy co by dał spróbować okragkakiem i niskim profilem . I jak mogę doradzić kup dobry multik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 No dobra, jak nie uda się kupić używki Abu Revo,to co innego kupić? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Daiwa Procaster 100Hl, Daiwa Rojo... Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A Team Dragon HS 200 il? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Mogę ci odpowiedzieć na priv ale lepiej poszukaj tutaj na forum dyskusji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Team dragon HS 200 nie należy do mocnych maszyn, szybko go zajeździsz przynętami 50-60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Widziałem te namowy ;-) tylko cena Ultimy już nie jest tak przystępna jak Thytana, Expressa... Chyba wolę kupić tańszy kijek,a lepszy multik :-)Zastanawiam się jeszcze nad Shimano Forcemaster ax, ale jego cw jest trochę mniejszy ;-)ja tak właśnie zrobiłem, multiplikator lepszy wędka słabsza..... już wędka cieszy nowego własciciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Weź pod uwagę jeszcze Abu orra, Zbiku miał na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zawsze możesz mi jakiś multik zaoferować;-)Wybór padnie raczej na Dragon Express, a jak mi się spodoba takie łowienie,wtedy będę myślał o lepszych kijach:-)Ma krótki uchwyt. Taki sam jak w wersji do 60 gramów . Dla mnie zdecydowanie za krótki i z tego powodu bym nie kupił. Weź pod uwagę jeszcze Abu orra, Zbiku miał na zbyciu.Z tego co wiem to już poszedł do ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi