Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

• 9 miesięcy temu...

Witam,

jako że sezon tuż tuż, a ja dojrzalem do decyzji o spróbowaniu sił w castingu,mam kilka dylematów i proszę o pomoc bardziej ogarnietych kolegów w tej dziedzinie.

Myślałem nad kijami:

- Dragon Millenium Fatso Jerk cast 195 25-60g( cena za nowy ok 200 zł)

- Dragon Thytan Jerk Cast 195 40-80( w tej chwili na allegro jest za 99,90zł)

- ewentualnie inne propozycje? Mogą być Kije używane.

Kije miałyby ogarnąć slidery 10, max sweepery 14.

Druga sprawa to multiplikator. Tu w ogóle nie wiem co wybrać, raczej lecialbym w jakąś używkę,bo nie chciałbym wywalić fortuny na nówkę,a że zaraz odbieram chałupę i budżet ograniczony to mogę przezbaczyc max 300-350 zł.

Będę wdzięczny za rady:-)

Edytowane przez mackot_88

Multik prosto - aby revo S, sx - pierwszy ma odśrodkowy drugi magnetyk - na początku proponował bym ten 2 :) co do Kijów miałem kiedyś milenium i jakoś mi nie podeszły - jak w sumie cała ta seria - juz lepszy był by expres bo nie jest az takim kołkiem - Tytan dobra relacja cena- do walorów użytkowych :) w sumie każdy kij jaki wybierzesz na początku bedzie dobry :) w tych cenach jednak wszystkie bedą podobne - możesz sie rozejrzeć na forumowej giełdzie - czasem mozna kupić kij klasy wyżej w tych lub niższych pieniążkach :)

Ważne aby zacząć pózniej to juz rozwija sie bardzo szybko :)

• Like 1

Wędkę proponowałbym taką:

http://jerkbait.pl/topic/72821-s-lekka-jerk%C3%B3wka-shimano-forcemaster-ax-180h-15-50g/?hl=forcemaster

Fajnie się tym łowi w gramaturach które podałeś. Przesiadłem się kiedyś z Millenium właśnie na Forcemastera i poczułem duuuużą ulgę :)

• Like 1

Widziałem te namowy ;-) tylko cena Ultimy już nie jest tak przystępna jak Thytana, Expressa... Chyba wolę kupić tańszy kijek,a lepszy multik :-)

Zastanawiam się jeszcze nad Shimano Forcemaster ax, ale jego cw jest trochę mniejszy ;-)

http://allegro.pl/wedka-dragon-ultima-cast-alps-ti-1-98m-40-80g-sale-i6040892642.html

Przez chwilę zastanawiałem się czy zaoferować ci swoją Ultimę ale przy tej cenie nówki to chyba nie ma sensu

Widziałem te namowy ;-) tylko cena Ultimy już nie jest tak przystępna jak Thytana, Expressa... Chyba wolę kupić tańszy kijek,a lepszy multik :-)

Zastanawiam się jeszcze nad Shimano Forcemaster ax, ale jego cw jest trochę mniejszy ;-)

ja tak właśnie zrobiłem, multiplikator lepszy wędka słabsza..... :D

już wędka cieszy nowego własciciela

Zawsze możesz mi jakiś multik zaoferować;-)

Wybór padnie raczej na Dragon Express, a jak mi się spodoba takie łowienie,wtedy będę myślał o lepszych kijach:-)

Ma krótki uchwyt. Taki sam jak w wersji do 60 gramów . Dla mnie zdecydowanie za krótki i z tego powodu bym nie kupił.

Weź pod uwagę jeszcze Abu orra, Zbiku miał na zbyciu.

Z tego co wiem to już poszedł do ludzi.