Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem ci kolego od siebie nie kupuj na początek sprzętu używanego,chyba że znasz sprzedającego.Rok temu stałem przed tym samym problemem"pierwszy cast"kupiłem z giełdy i to był błąd.Wędka przyszła z przelotką uszkodzoną,mnustwo nerwów i po co to potrzebne.Kolejna sytuacja i kol.Jaaras na zawsze wykeczył mnie z kupowania na giełdzie JB.????dostałem nauczkę,za co mu dziękuję.????

Edytowane przez Marioo

Nie do końca się z Tobą Mariusz zgodzę. Fakt, lepiej " znać" sprzedającego, choćby wirtualnie. Pewnie, że pojedyńcze przypadki się zdarzają, ale w cenie nowych multików kupionych w naszych sklepach z gwarancją, mamy multik co najmniej o klasę wyżej kupiony jako używany z pewnego źródła.

Nie do końca się z Tobą Mariusz zgodzę. Fakt, lepiej " znać" sprzedającego, choćby wirtualnie. Pewnie, że pojedyńcze przypadki się zdarzają, ale w cenie nowych multików kupionych w naszych sklepach z gwarancją, mamy multik co najmniej o klasę wyżej kupiony jako używany z pewnego źródła.

????????????Pewnie masz rację co nie zmienia mojego zdania na temat "używanego sprzętu"????,a zwłaszcza pierwszego zestawu.???? Edytowane przez Marioo
  • Like 1

Wg mnie lepiej kupić zestaw średniej klasy po pierwsze żeby się nie zrazić do casta po drugie żeby nie wydawać od razu kasy na kolejne, lepsze sprzęty.

Tu się zgodzę z kolegą ;) zawsze jak by ci się nie spodobało ( a spodoba się na pewno :wub: ) zawsze lepiej odsprzedać prawie nówkę lub zamienić na inny sprzęt :D

Przepraszam,a średnia klasa to jaka pòłka cenowa?????Ja próbiwałem z takowym tanim sprzętem,Vantex i Expres dragona masakra ,ile jerków straciłem i nerwów.Poczytałem JB????i zakupiłem Curado hihi przesiadka z poloneza na passata????

Edytowane przez Marioo

W tym roku też zakupiłem swojego 1 casta. Kupiłem zestaw głownie pod duże gumy, cały zestaw kosztował mnie 650zł. Wędka KONGER IMPACT CAST PRO JERK 198/30-80 oraz multik Abu REVO STX. Jestem zadowolony jako amator casta myślę że idzie mi  bardzo dobrze. Pozdrawiam

• Like 3

Pewnie na bolenie :)

A na poważnie to wg.mnie do jerkowania optimum to 1,70-1,90 m.

Ultima świetna wędka.Miałem ale jak dla mnie za długi dolnik.

Teraz Maniek1972 bawi się tą wędką :)

Dla mnie też króciaki były optymalne. Zmieniło się po kilku latach. Teraz do cięższych jerków typu Buster 15 cm wolę 2,10 - 2,20 i długi dolnik. Dłuższy kijek lepiej się ładuje a dolnik pomaga w wyrzucie i po kilku dniach orki i zmęczeniu materiału ludzkiego można go włożyć pod pachę i jerkować. 

Edytowane przez godski

Pewnie na bolenie :)

A na poważnie to wg.mnie do jerkowania optimum to 1,70-1,90 m.

Ultima świetna wędka.Miałem ale jak dla mnie za długi dolnik.

Teraz Maniek1972 bawi się tą wędką :)

Oczywiście że na bolki , ale często łowię z brzegu i traki kijek się przydaje . Owy kijek Morrum to stara seria w IM7 i szybko się ładuje , nawet przy 10g ,praca parabolik . Mam też Abu Super 7 o cw -7-28 i długości 213cm i jego z Morrumem ZX używam do łódki .

• 1 miesiąc temu...