mackot_88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Mówimy o takim? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6021554082 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Mówimy o takim? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6021554082Dokładnie ten,Miałem wersje winch - czyli dłuższa korba i mniejsze przełożenie. Kręcił całkiem nie źle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dobra cena i przełożenie odpowiednie. Dla mnie Winch ma zdecydowanie za mały nawój. Do trolla czy też prowadzenia przynęt stawiających duży opór w wodzie jak wielkie obrotówki czy wobki z łopatami Winch byłby idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Powiem ci kolego od siebie nie kupuj na początek sprzętu używanego,chyba że znasz sprzedającego.Rok temu stałem przed tym samym problemem"pierwszy cast"kupiłem z giełdy i to był błąd.Wędka przyszła z przelotką uszkodzoną,mnustwo nerwów i po co to potrzebne.Kolejna sytuacja i kol.Jaaras na zawsze wykeczył mnie z kupowania na giełdzie JB.????dostałem nauczkę,za co mu dziękuję.???? Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Nie do końca się z Tobą Mariusz zgodzę. Fakt, lepiej " znać" sprzedającego, choćby wirtualnie. Pewnie, że pojedyńcze przypadki się zdarzają, ale w cenie nowych multików kupionych w naszych sklepach z gwarancją, mamy multik co najmniej o klasę wyżej kupiony jako używany z pewnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie do końca się z Tobą Mariusz zgodzę. Fakt, lepiej " znać" sprzedającego, choćby wirtualnie. Pewnie, że pojedyńcze przypadki się zdarzają, ale w cenie nowych multików kupionych w naszych sklepach z gwarancją, mamy multik co najmniej o klasę wyżej kupiony jako używany z pewnego źródła.????????????Pewnie masz rację co nie zmienia mojego zdania na temat "używanego sprzętu"????,a zwłaszcza pierwszego zestawu.???? Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Marioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wg mnie lepiej kupić zestaw średniej klasy po pierwsze żeby się nie zrazić do casta po drugie żeby nie wydawać od razu kasy na kolejne, lepsze sprzęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wg mnie lepiej kupić zestaw średniej klasy po pierwsze żeby się nie zrazić do casta po drugie żeby nie wydawać od razu kasy na kolejne, lepsze sprzęty.Tu się zgodzę z kolegą zawsze jak by ci się nie spodobało ( a spodoba się na pewno ) zawsze lepiej odsprzedać prawie nówkę lub zamienić na inny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Przepraszam,a średnia klasa to jaka pòłka cenowa?????Ja próbiwałem z takowym tanim sprzętem,Vantex i Expres dragona masakra ,ile jerków straciłem i nerwów.Poczytałem JB????i zakupiłem Curado hihi przesiadka z poloneza na passata???? Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 http://jerkbait.pl/topic/73219-abu-garcia-orra-2sx/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No dobra, jak nie uda się kupić używki Abu Revo,to co innego kupić? :-)Zarezerwowałem ci multik na giełdzie JB na godzinkę????link BOB przesłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 W tym roku też zakupiłem swojego 1 casta. Kupiłem zestaw głownie pod duże gumy, cały zestaw kosztował mnie 650zł. Wędka KONGER IMPACT CAST PRO JERK 198/30-80 oraz multik Abu REVO STX. Jestem zadowolony jako amator casta myślę że idzie mi bardzo dobrze. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ja również jako początkujący w metodzie cast też kupiłem ciut lepszy sprzęt Abu - wędka Morrum 2,70 cw. 15-40 i Ambassadeur Morrum ZX 3601 IV CB i daje radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) A mnie chodzi po głowie Ultima albo sakura???????????? Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ja również jako początkujący w metodzie cast też kupiłem ciut lepszy sprzęt Abu - wędka Morrum 2,70 cw. 15-40 i Ambassadeur Morrum ZX 3601 IV CB i daje radę .No trudno aby ten multik nie dawał rady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Owszem wybacza wszystkie błędy tylko nie wiem czy 30 - 40g. to dla niego nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Spokojnie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ja również jako początkujący w metodzie cast też kupiłem ciut lepszy sprzęt Abu - wędka Morrum 2,70 cw. 15-40 i Ambassadeur Morrum ZX 3601 IV CB i daje radę .Po co Ci tak długi kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Pewnie na bolenie A na poważnie to wg.mnie do jerkowania optimum to 1,70-1,90 m.Ultima świetna wędka.Miałem ale jak dla mnie za długi dolnik.Teraz Maniek1972 bawi się tą wędką Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Pewnie na bolenie A na poważnie to wg.mnie do jerkowania optimum to 1,70-1,90 m.Ultima świetna wędka.Miałem ale jak dla mnie za długi dolnik.Teraz Maniek1972 bawi się tą wędką Dla mnie też króciaki były optymalne. Zmieniło się po kilku latach. Teraz do cięższych jerków typu Buster 15 cm wolę 2,10 - 2,20 i długi dolnik. Dłuższy kijek lepiej się ładuje a dolnik pomaga w wyrzucie i po kilku dniach orki i zmęczeniu materiału ludzkiego można go włożyć pod pachę i jerkować. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na Multiplikator.pl są jakieś propozycje na giełdzie - zerknij .Jest zestaw do jerkowania w dobrej cenie i kijki również . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Pewnie na bolenie A na poważnie to wg.mnie do jerkowania optimum to 1,70-1,90 m.Ultima świetna wędka.Miałem ale jak dla mnie za długi dolnik.Teraz Maniek1972 bawi się tą wędką Oczywiście że na bolki , ale często łowię z brzegu i traki kijek się przydaje . Owy kijek Morrum to stara seria w IM7 i szybko się ładuje , nawet przy 10g ,praca parabolik . Mam też Abu Super 7 o cw -7-28 i długości 213cm i jego z Morrumem ZX używam do łódki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Myślę że to kwestia gustu,ja z brzegu max 210,a z pontonu 1.80.???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Oczywiście że to kwestia gustu ale dłuższy kij z brzegu mnie nie męczy jeśli z tyłu nie ma krzaków. Przy dłuższym kijki łatwiej zaciac , ramię dłuższe. Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez fisherking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ja potrzebuję czegoś co ogarnie jerki do 90 gr .Chodzi Mi o kompletny zestaw raczej nie budżetowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi