Marioo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ja potrzebuję czegoś co ogarnie jerki do 90 gr .Chodzi Mi o kompletny zestaw raczej nie budżetowy .Mam pytanie do ciebie,czy możesz mi podać nazwy jerków które mają 90 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Cannibal Roberta ,Znader160 Jerk Shad Tomka 70gr,Buster Jerk 75gr, Savage Gear 3D Trout Line 93gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Z tego co mi napisałeś chcesz łowić na jerki 10/15cm 50-75gr.polecam "sakure sportismo neo cast"14-75 gr.koszt 109 euro lub Ultime dragon 40-80 w jednym kawałku koszt 340 zł(alegro)pytanie tylko jaki multik ci leży? Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Nie zamierzam kupować czegoś na styk a pózniej płakać że nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Aby poszaleć musisz określić ile pieniążków chcesz przeznaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Myślałem nad Batsonem lub Lamiglasem .Do tysiaka. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 A multik niski profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Powiem szczerze nie wiem .Do tej pory ogarniałem te tematy stałoszpulowcem ale od tego roku gramatura przynęt się zwiększyła i rozglądam się za czymś mocniejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Wybór miedzy niskim profilem, a okraglakiem wynika z indywidualnych preferencji. Ja mam małą dłoń i okraglaki mi nie leżą. Dobrze by bylo jakbys mial możliwość wziecia jednego i drugiego do ręki wtedy na pytanie "ktory dla mnie lepszy?" sam sobie odpowiesz. Mozesz tez kupic Abu revo sx bo jak Ci sie nie spodoba to szybko mozesz go na naszym forum puscic dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witajcie, tak się zastanawiam nad pierwszym sprzętem, wstępny wybór padł: wędka Daiwa Generation Black GB661MHFB-BD Twitchin Stick 1.98m 7-28g plus Daiwa Tatula 100HSL, zagra to? czy ewentualnie coś do zmiany? za pomoc dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Wybór miedzy niskim profilem, a okraglakiem wynika z indywidualnych preferencji. Ja mam małą dłoń i okraglaki mi nie leżą. Dobrze by bylo jakbys mial możliwość wziecia jednego i drugiego do ręki wtedy na pytanie "ktory dla mnie lepszy?" sam sobie odpowiesz. Mozesz tez kupic Abu revo sx bo jak Ci sie nie spodoba to szybko mozesz go na naszym forum puscic dalej. Racja, ale niski profil, niskiemu profilowi też nierówny. Ja od lat mam Daiwę Procaster Rojo i porównując np. z Revo od Abu, to Szwed "siedzi" na kiju dużo niżej i muszę przyznać, że chyba lepiej leży w ręce... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witajcie, tak się zastanawiam nad pierwszym sprzętem, wstępny wybór padł: wędka Daiwa Generation Black GB661MHFB-BD Twitchin Stick 1.98m 7-28g plus Daiwa Tatula 100HSL, zagra to? czy ewentualnie coś do zmiany? za pomoc dzięki z góry Pewnie ze zagra tylko jak kolega pisał wyżej abu nizej leży na kiju jest roszke szerszy .Jak masz możliwość to najlepiej przymierzyć jak to leży w łapie ,jeżeli nie to ryzyk fizyk.Pozatym jak to pierwszy zestaw to raczej różnicy nie będziesz widział ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zestaw zamówiony, z niecierpliwością czekam już na kuriera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam od dłuższego czasu męczyła mnie chęć łowienia wędką z krowim rogiem w uchwycie Wbrew wskazaniom bardziej doświadczonych kolegów chciałem zacząć bardziej od "lajta" niż "hewi". Nadarzyła się okazja- kupiłem Curado 101d. Naczytałem się, że da radę z dość lekkimi przynętami. Teraz wystarczy dokupić kij. I tu jest pies pogrzebany. Potrzebuję szybkiego (może być i bardzo ) kija który machnie maksymalnie 15 gramową główką, a 5 gramową pośle na fajną odległość. Bardzo zależy mi na tym, by szczytówka była czuła. Kij ma służyć, jak już się pewnie domyślacie , do opadingu za sandaczem na lekko, okoniem na średnio.Długość maks. 7 stóp (213cm). Jeśli chodzi o seryjniaki, nie chce wydać więcej niż 400zł. Jako że mam już drobne doświadczenia z rodbuildingiem myślę, że dałbym radę uskrobać casta. Tutaj cena blanku też maks 400zł.Czekam na wszelkie propozycje, podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Może coś takiego Savage Gear Finesse Cast 202/4-18g . Nie wiem jak z tymi czterema gramami bo tak lekko nie wędkuje .Kijek bardzo fajny . Edytowane 2 Lipca 2016 przez kolo807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Tylko właśnie w jednoskładzie, a wolałbym dwu -zapomnialem o tym wspomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Mam Finezze 3-12 i nada się do takiego łowienia. 194 cm nie jest trudne w transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Rowerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Chyba że... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A jak wygląda podbicie 4 calowego cannibala na powiedzmy 10g główce? W przypadku modelu 3-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Początkującym castingowcom polecam obejrzeć nowe Dragony CXT-bardzo sympatyczne,dobre wykonanie i cenka coś lekko ponad 4 stówek-miałem je dzisiaj w łapie w CWMw Gdańsku,warto zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Ja też rozglądam sie za czymś seryjnym i w miare tanim do UL, na chwile obecną posiadam T.Dragon cast 5-18 i myśle że w takich pieniądzach warto (na alledrogo jest w promo za 250zł nówka). Szkoda ze lżejszej wersji nie ma w tej cenie bo pewnie bym już kupił. Z tym że jest trochę dluższy niż chcesz (230cm). Jak lubisz troche ryzyka to zobacz na Aliexpress, tam można kupić kijki do super-ul castingu za małe pieniądze ale raczej o opinie w necie ciężko. Ja kupiłem tam swój multik do lekkiego łowienia i jestem bardzo zadowolony więc i o kijku od chińczyków myśle np. taki: http://s.aliexpress.com/aqYVziAv Dodatkowo leci do mnie lekka szpulka od nich. Co do trwałości tej maszynki to wypowiem sie po jakimś czasie bo narazie ma za sobą kilka miesiecy Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Lipca 2016 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Dobra rada dla początkującego castingowca)) Jeżeli chcesz się wyleczyć z casta,polecam wobler 5/6 gr.przy wiaterku w buźkę,))).Jak można polecać przygodę z castem od 5 gr.? Edytowane 5 Lipca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Ale tu nikt nikogo do tego nie namawia, kolega sam pisał że chce spróbować takiego a nie innego łowienia, prosił o porady co do kijka więc dostał ;-) Pozdrawiam Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Lipca 2016 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A jak wygląda podbicie 4 calowego cannibala na powiedzmy 10g główce? W przypadku modelu 3-12Da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi