maniek1972 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 W tym budżecie stawiał bym na Steeza SV a za resztę fajny patyk pod wobki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Steeza w tym budżecie raczej nie dostanę. Znalazłem T3 SV 6.3L-TW za £250, plus cło bo z Japonii. Edyta: Decyzja zapadła: Kupiłem T3 SV 6.3L-TW tak jak kolega Paavo sugerował zapłaciłem 256$ wraz z przesyłką co w przeliczeniu wyszło £212 plus pewnie cło. Chyba niedrogo. Teraz tylko jakiś fajny kijek i linkę dobrać. Edytowane 8 Października 2016 przez Grzegorz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Steeza w tym budżecie raczej nie dostanę. Znalazłem T3 SV 6.3L-TW za £250, plus cło bo z Japonii. Edyta: Decyzja zapadła: Kupiłem T3 SV 6.3L-TW tak jak kolega Paavo sugerował zapłaciłem 256$ wraz z przesyłką co w przeliczeniu wyszło £212 plus pewnie cło. Chyba niedrogo. Teraz tylko jakiś fajny kijek i linkę dobrać.Za resztę czyli powiedzmy 1000-1500zł,myślę że, swobodnie dobierzesz sobie 2 kije,jeden do powiedźmy do 15-20g,drugi do 50g i elegancko wykorzystasz pełny zakres gramaturowy tego multika. Edytowane 8 Października 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jakieś propozycje dobrych, polecanych kijków...?[emoji4] minimum w dwóch kawałkach cw. do 7-17-20g. Długość: 2.17-274 w budżecie 1000-1500? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Seryjniaki to Elitki od StC ale budżet pozwala spokojnie na customa z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Seryjniaki to Elitki od StC ale budżet pozwala spokojnie na customa z pracowni.Dzięki za odpowiedź. Moje poszukiwania zawęziłem właśnie do tych dwóch opcji. Rozważam zakup ES90MLF2, lub ES90MF2, ale jeżeli się nie zdecyduję, to zostaje pracownia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Tu jest dobrej cenie ; http://stcroixrods.com/shop/freshwater/legend-elite-salmon-steelhead-casting-rods/ Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Dzięki za odpowiedź. Moje poszukiwania zawęziłem właśnie do tych dwóch opcji. Rozważam zakup ES90MLF2, lub ES90MF2, ale jeżeli się nie zdecyduję, to zostaje pracownia.PozdrawiamTe co podałeś to spinningi są nie casty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Moje poszukiwania zawęziłem właśnie do tych dwóch opcji. Rozważam zakup ES90MLF2, lub ES90MF2, ale jeżeli się nie zdecyduję, to zostaje pracownia.PozdrawiamPo co Ci takie długie tyczki?Jak dla mnie komfort łowienia castem kończy się przy długości 2.6m a optymalny to 2.1-2.3m Edytowane 10 Października 2016 przez Patryk1125 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Po co Ci takie długie tyczki?Jak dla mnie komfort łowienia castem kończy się przy długości 2.6m a optymalny to 2.1-2.3mTamizą trochę szeroka, a zależy mi żeby machnąć dalej. Być może jednak kupię krótszy kij. Tu jest dobrej cenie ; http://stcroixrods.com/shop/freshwater/legend-elite-salmon-steelhead-casting-rods/ Z.Dzięki za link[emoji106] Te co podałeś to spinningi są nie casty.Racja. Miało być EC90MLF2, oraz EC90MF2 Który będzie odpowiedniejszy do wobków 7-25g? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Jak to ma być pierwszy zestaw castingowy,to do ''nauki'' i pierwszych kroków będzie lepszy i poręczniejszy krótszy kij max. 2,3m.Unikniesz nad wodą niepotrzebnej frustracji i nerwów,krótszy będzie lepiej zbalansowany,lżejszy i łatwiej na takim wyczuć i nauczyć się odpowiedniego ''timingu'',bo nawyki z zestawu spiningowego mogą być zgubne,zwłaszcza dla linki ,a jeśli chodzi o odległości,to jak już nie jeden kolega tutaj napisał,przyjdą z czasem. Edytowane 10 Października 2016 przez Paavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Miałem okazję już machać castem, ale tak- w tej metodzie będę dopiero raczkował???? Nie ma więc co dyskutować, tylko zgodnie z Waszymi radami Panowie, kupię krótszy kij. Po to też rejestrowałem się na Forum, aby zdać się na rady doświadczonych Kolegów. Jakieś konkretne propozycje seryjnych kijków? Z tego co doczytałem, to StC ma patyki niedoszacowane (nie miałem dotąd z nimi styczności)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 U mnie przy 180cm wzrostu 2.30 to już max, żeby pozostać w miarę w komforcie a 198/200cm to ideały:). Najmilej wspominam Dragon Guide Select Bandit Cast 230cm -miałme ten kij chyba ze 4razy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zdecydowałem się w końcu na LXC70MF2. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 I będziesz Pan zadowolony ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 I będziesz Pan zadowolony [emoji106]Za to moja Pani chyba mniej[emoji3] Znowu trzeba będzie kombinować z drukowaniem faktur i przeklejką cen, żeby bestie załagodzić[emoji4]Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 ???????????? Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Za to moja Pani chyba mniej[emoji3] Znowu trzeba będzie kombinować z drukowaniem faktur i przeklejką cen, żeby bestie załagodzić[emoji4]Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkzabierz bestię na rybki jak się spodoba to ewentualnie dostaniesz łomot że jeden zestaw kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 zabierz bestię na rybki jak się spodoba to ewentualnie dostaniesz łomot że jeden zestaw kupiłeś Próbowałem- bezskutecznie. Na nocnej zasiadce z feederami bezczynnie nie mogła wysiedzieć, to tym bardziej nie będzie chciała tachać za mną podbieraka, czy zapasowego kija[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 nie taka zasiadka jej po głowie chodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Za to moja Pani chyba mniej[emoji3] Znowu trzeba będzie kombinować z drukowaniem faktur i przeklejką cen, żeby bestie załagodzić[emoji4]PozdrawiamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Raz w roku dajesz swojej pani wolną rękę na zakupy np w takim sklepie http://us.christianlouboutin.com/us_en/ i nie masz żadnych problemów ???? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Raz w roku dajesz swojej pani wolną rękę na zakupy np w takim sklepie http://us.christianlouboutin.com/us_en/ i nie masz żadnych problemów [emoji48] .[emoji23][emoji23][emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Pomimo, że nie jest to mój pierwszy zestaw castingowy to podepnę się do tematu. Na temat multiplikatora trochę poczytałem i nie będę miał problemu z wyborem. Problem mam z wędką. Kij będzie obsługiwać przede wszystkim nieduże woblery od 5 do 15 w porywach do 20gram. Długość max. 2 metry.Wiedzę mam marną więc zastanawiam się czy taki kij byłby w stanie ogarnąć również opad w tym przedziale cw. Jeśli nie to nie było tematu. Najważniejsze żeby obsługiwał woblery . W grę wchodzą przede wszystkim używki (do przyszlego sezonu jest trochę czasu na poszukiwania ) w kwocie 500-600zł. Edytowane 2 Listopada 2016 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Od długości ważniejszy jest rodzaj woblera, bo 20 gramowy minnow to nic przy 20 gramów crankbaicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Od długości ważniejszy jest rodzaj woblera, bo 20 gramowy minnow to nic przy 20 gramów crankbaicie Racja .Chciałbym pobawić sie w twitching oraz nocne sandacze więc raczej przynety nie stawiające zbyt dużego oporu w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi