erqgth Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Racja .Chciałbym pobawić sie w twitching oraz nocne sandacze więc raczej przynety nie stawiające zbyt dużego oporu w wodzie.W sumie z tymi 20g mogło mnie trochę ponieść. Wolałbym się skupić na tych max. 15-17g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dla mnie dosyc prosty wybór - no z major crafta kije o mocy M czyli 8-16 lb i cw 1/4-3/4 oz - w 80-90% kazdy kij podobnie opisany spelni Twoje wynagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Przejrzałem ofertę corona-fishing i niestety nic ciekawego z Major Craft-a nie znalazłem. Ewentualnie Basspara-662M.Wędki które posiadam (dwa fenwicki HMG i jeden CD Blue Rapid) mają zaniżone górne cw dlatego, mimo mojego nikłego doswiadczenia,wolałbym jednak kij do 5/8 oz(najlepiej dobrze opisany ) i w jednej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 tak na szybko mozesz obejrzec wedki sakury - nawet fajne kijki np ten model http://allegro.pl/sakura-shinjin-neo-602-m-183cm-5-21g-casting-i5954635770.html#thumb/2Jeżeli Ci sie nie spieszy, można poczekać na używki, ogołnie kije do 3/4 oz bedą wspołpracować z tymi przynetami ( pisze o jdm w sensie major craft, palms, megabass, evergreen itp itd). W polskim asortymencie bardzo słabo sie orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 tak na szybko mozesz obejrzec wedki sakury - nawet fajne kijki np ten model http://allegro.pl/sakura-shinjin-neo-602-m-183cm-5-21g-casting-i5954635770.html#thumb/2 Jeżeli Ci sie nie spieszy, można poczekać na używki, ogołnie kije do 3/4 oz bedą wspołpracować z tymi przynetami ( pisze o jdm w sensie major craft, palms, megabass, evergreen itp itd). W polskim asortymencie bardzo słabo sie orientuje Bardzo ciekawa propozycja . Ciężko znaleźć mi coś konkretnego z wymienionych przez Ciebie producentów więc jeśli jesteś wstanie podać jeszcze jakieś konkretne modele to będę bardzo wdzieczny:). Czekam również na jakieś inne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) HejCzytam to forum od niedawna z racji tego że zakupiłem moj pierwszy zestaw pod casta i uczę się na razie tej techniki,chciałem tutaj wpisać czym operuje.A więc jest to kijek SavageGear Black Savage Jerk do 60g oraz multik Okuma Tormenta 266xl.Czy ktoś z was również operuje tym sprzętem?jak się sprawdza?jakieś rady?Jak narazie odstrzeliłem dwie przynety raz blachę bo za późno zwolniłem szpule a drugi raz świeżutkiego sliderka przez splatanie na szpuli i teraz bardziej już zwracam na to uwagę.Wie ktoś czy da się dokupić dodatkowa szpule do takiego multika?Na dwóch z trzech wyjazdoów udało mi się wyjąć z casta po szczupłym ,metoda mi się spodobała do tego stopnia że wystrugałem swoje pierwsze jerki i w piątek ruszam je testować.EDITPrzepraszam ale jeszcze zapytam czy taki multik nada się również do jakiegoś lżejszego casta?Pozdro Edytowane 9 Listopada 2016 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 HejCzytam to forum od niedawna z racji tego że zakupiłem moj pierwszy zestaw pod casta i uczę się na razie tej techniki,chciałem tutaj wpisać czym operuje.A więc jest to kijek SavageGear Black Savage Jerk do 60g oraz multik Okuma Tormenta 266xl.Czy ktoś z was również operuje tym sprzętem?jak się sprawdza?jakieś rady?PozdroCześć, najpierw zapraszam do stosownego przywitania się na Forum. Przejrzeć regulamin też nie zaszkodzi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Przepraszam nie wiedziałem gdzie się przywitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Przepraszam nie wiedziałem gdzie się przywitać.Nie ma problemu: http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-98 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wrócę jeszcze do tematu doboru sprzętu,czy miotacie castem gumami na główkach w przedziale 10-20g,da się dobrze pojigowac castem?Przepraszam że takie pytania ale w końcu początkujący jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wrócę jeszcze do tematu doboru sprzętu,czy miotacie castem gumami na główkach w przedziale 10-20g,da się dobrze pojigowac castem?Przepraszam że takie pytania ale w końcu początkujący jestem.Da się jigować.Ja na baitcasting łowię też na drop shota, boczny trok, jak też jazie i klenie na małe woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Da się i to pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wrócę jeszcze do tematu doboru sprzętu,czy miotacie castem gumami na główkach w przedziale 10-20g,da się dobrze pojigowac castem?Przepraszam że takie pytania ale w końcu początkujący jestem.Cześć Ziomal!Gdzie dokładnie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Da się jigować.Ja na baitcasting łowię też na drop shota, boczny trok, jak też jazie i klenie na małe woblerki.W takim razie możesz mi podpowiedzieć jak wygląda sytuacja z wielkościami multika pod takie przynety,mam tormente 266lx w normalnych kolowrotkach wielkość powiedzmy jest 1000,2000, czy 4000 czy 266 to odpowiednik 2000?Jak to wygląda?Bo powiem szczerze że odkąd zacząłem operować multikiem to zwykły spin jakoś mi w ręku przestał leżeć ciężko się przestawić spowrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 W takim razie możesz mi podpowiedzieć jak wygląda sytuacja z wielkościami multika pod takie przynety,mam tormente 266lx w normalnych kolowrotkach wielkość powiedzmy jest 1000,2000, czy 4000 czy 266 to odpowiednik 2000?Jak to wygląda?Bo powiem szczerze że odkąd zacząłem operować multikiem to zwykły spin jakoś mi w ręku przestał leżeć ciężko się przestawić spowrotem.Ciężko to opisać w kilku słowach. Mam kilka multiplikatoròw pod ròżne przynęty i zastosowanie.Prawie wszystko zostało opisane na tutejszym forum, poszukaj poczytaj.I skontaktuj się z kol.@ Novis, to dobry praktyk z dużą wiedzą, powie i pokaże co i jak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Ciężko to opisać w kilku słowach. Mam kilka multiplikatoròw pod ròżne przynęty i zastosowanie.Prawie wszystko zostało opisane na tutejszym forum, poszukaj poczytaj.I skontaktuj się z kol.@ Novis, to dobry praktyk z dużą wiedzą, powie i pokaże co i jak.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Ciężko to opisać w kilku słowach. Mam kilka multiplikatoròw pod ròżne przynęty i zastosowanie.Prawie wszystko zostało opisane na tutejszym forum, poszukaj poczytaj.I skontaktuj się z kol.@ Novis, to dobry praktyk z dużą wiedzą, powie i pokaże co i jak.Rafałku, zrobiło mi się przyjemnie.Kolegę już zaprosiłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Może w takim razie mogli byście mi polecić kijek z cw do 25g,w przedziale cenowym do 250zl wiem ze to mało ale na razie nie chcę wiecej inwestować?Żeby to był kijek bardziej uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Porzucasz sobie takim, jak się spotkamy.Przejrzyj priv. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Kupiłem okazyjnie kijek DRAGON Guide Select Skinner Cast 195/40-80Teraz pora na multik - ciekawe że nikt tu nic nie pisze nic o seri multików Dragona właśnie np. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/multiplikatory-dragon-g17-a75-p1612.html(są trzy na fishing marcie).Czy ttoś wie co to za konstrukcje/jakosć itp? Kołowrotki po około 400 stówy z ośmioma łożyskami. Opis jakby były super - hiper. Kusi aby spróbowac nowego zamiast uzywki ABU/Shimano w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Kupiłem okazyjnie kijek DRAGON Guide Select Skinner Cast 195/40-80Teraz pora na multik - ciekawe że nikt tu nic nie pisze nic o seri multików Dragona właśnie np. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/multiplikatory-dragon-g17-a75-p1612.html(są trzy na fishing marcie).Czy ttoś wie co to za konstrukcje/jakosć itp? Kołowrotki po około 400 stówy z ośmioma łożyskami. Opis jakby były super - hiper. Kusi aby spróbowac nowego zamiast uzywki ABU/Shimano w podobnej cenie.Na giełdzie masz citice 201 za 350, na pewno będzie fajniejsza niż DragonPzdr Widzę za juz go masz:) dobra decyzja! Edytowane 13 Listopada 2016 przez hose4ras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Dzięki za zwrócenie uwagi - szybo się zmienia sytuacja (sprawdzałem rano na giełdzie to nie było tej oferty). Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 może będzie z kim pobiegać z ruchomą szpulą we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Dzięki za zwrócenie uwagi - szybo się zmienia sytuacja (sprawdzałem rano na giełdzie to nie było tej oferty). Pozdrawiam.Napisz do sprzedającego na priv. Jego ogłoszenie zostało usunięte ze strony z powodu naruszenia regulaminu.Ale jak się dogadacie poza forum to wasza sprawa. Spojrzałem na giełdę i jest ten multik z Twoją deklaracją - zabieram Edytowane 14 Listopada 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 dla spokoju kliknąłem równeż przez Allegro - wiec chyba sprawę dopniemy. Dziękuje za zaangażowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi