meme174 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Przyjacielu gdyby bylo duzo lektury na temat takich kolowrotków pewnie by mnie tu nie bylo...Generalnie zaczalem od lektur angielskojezycznych ale oni nie bardzo zajmuja sie wyjasnianiem spraw technicznych...troche inna mentalnosc...dla tego zaczalem szukac tutaj...nie wiem o tym kompletnie nic. Chodziło mi o forum jest katalog multiki jest x tematów na forum - jak w sumie pisałeś sporo tego i aby cos znaleść troche trzeba poczytać ale warto Co do wchodzenia z wysokiego I w klasę sprzętu, tez bym troche niżej zaczął ale to Twoja sprawa :-) Jak cos pytaj, postaramy sie odpowiedzieć :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Za jaki zestawem do casta rozglądać się w kwocie ~1000zł [wędka +kołowrotek] do połowu na jigi >25g ? Miał ktoś możliwość porównania: Shimano Caenan 151 A i Team Dragon SHS200iL ? Co sądziecie o Dragon Guide Select Chucky Cast 213/25g -wart jest kwoty 300zł ? Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Fly^Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Team Dragon jest mało trwały.Moim zdaniem nie jest wart zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Za jaki zestawem do casta rozglądać się w kwocie ~1000zł [wędka +kołowrotek] do połowu na jigi >25g ? Wkradł się mały błąd. Chodziło mi o ciężar główek mniejszych lub równych 25g. Zatem powinien byc znak "<" @MARIUSZ 69- w których miejscu pęka, gdzie się rozlatuje? Zatem jaki trwalszy polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Miałem na myśli multika, po sezonie można go zjechać ,szczęście w nieszczęściu że jest na gwarancji.Myślę że multiki to zaczynają się od Daiwy Tatuli, te tańsze potrafią skutecznie zniechęcić do tej metody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Wkradł się mały błąd. Chodziło mi o ciężar główek mniejszych lub równych 25g. Zatem powinien byc znak "<" @MARIUSZ 69- w których miejscu pęka, gdzie się rozlatuje? Zatem jaki trwalszy polecasz?Do 1K skompletujesz poczatkowy solidny zestaw bez problemu. Zacznij tak jak Mariusz napisał od Tatuli albo Revo, kij czasami na gieldzie trafi się w sam raz - obserwuj, zdarzają się fajne propozycje. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Super, więc zacznę od Tatuli.Nie wiem tylko czym różni się Tatula 100HSL od Tatula 100XSL Type R ? Co do kija wcześniej zasugerowanego przeze mnie to macie jakieś zastrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Wersja R jest ciutkę lepsza - troszkę lżejsza szpula chyba ekstra łożysko czy tez dwa no i inne kolory cos jak golf i golf R aaa no i przełożenie :-) Co do kijow kiedyś miałem Guide selecty - nawet fajne choc dla mnie wyważenie do bani 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) To może w tej cenie lepiej kupić Daiwa Ballistic-x Baitcast 2.10m 7-28g?Z 100XSL Type R pownna tworzyć fajną parę i zmieszczę się w tysiaku. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Fly^Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 To może w tej cenie lepiej kupić Daiwa Ballistic-x Baitcast 2.10m 7-28g?Z 100XSL Type R pownna tworzyć fajną parę i zmieszczę się w tysiaku.Poszukaj daiwe powermesh, przyzwoity kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Guide Select Bandit Cast i Chucky - warte są tych 300zł, zwłaszcza Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja tydzień temu kupiłem Daiwe Tatule CT 100 HSL type R Powiem Tak multiplikator super bez najmniejszego problemu rzucałem główka 7g + guma (na spore odległości 30m+) mniejszymi narazie nie próbowałem. Wędkę jaka mam to Dragon MS-X 2,28m 2,5-16g Bardzo fajna, no ale 25 g plus guma to bym się bał tym rzucać za całość dałem 1200 zł z plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertpaa Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Chodziło mi o forum jest katalog multiki jest x tematów na forum - jak w sumie pisałeś sporo tego i aby cos znaleść troche trzeba poczytać ale warto Co do wchodzenia z wysokiego I w klasę sprzętu, tez bym troche niżej zaczął ale to Twoja sprawa :-) Jak cos pytaj, postaramy sie odpowiedzieć :-) OK wracam do tematu...Steez zamówiony...Dostalem taka propozycje: NFC MB 666 IM , ktos cos wie na ten temat ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) WitamOd nowego sezonu mam chęć poskładać pierwszy zestaw castingowy, troche poczytałem i wybór padł na ten multik:- Daiwa Tatula 100XSL Type R, szukam jeszcze kija pod gumy ważące 25-30gr + główki 15-20gr - czyli CW 50 gram max.co byście polecili długości ok 2,0m do 500zł? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez bony20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam kolegów, w 2017roku planuję rozpocząć przygodę z castingiem co za tym idzie trzeba sie zaopatrzyć w odpowiedni sprzęt. I tu rodzi się pytanie jaki kij a jaki do niego multiplikator. Kij bym chcial z cw do 75-90g koszt do 350 zł, multiplikator do 250 zł.Wstępnie już coś szperałem i myślałem nad kijem Dragon Guide Select Skinner cast 1,95m cw 40-80g ale czekam na inne propozycję,Co do multi to kompletnie nie wiem co, myślałem nad czymś ze stajni Okumy,Spro, Abu Garcia. Niestety kompletnie się nie orientuję które multi są dobre tzn wytrzymałem i który będzie odpowiedni do casta z takim wyrzutem co za tym idzie ze sporymi przynętami Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Podstawowa rada - kup kij za setkę a multik za 500-600 zł. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Posluchaj Eksperta, ma racje. Ja na poczatek kupilem uzywki, Shimano curado 7, i abu stx 2. Uzywam do dzis, latwo sie uczy rzucac, nie zniechecisz sie do casta. Przy tanim multku, mauka rzucania moze Cie zniechecic, a wtedy dobry kij Ci nie pomoze Ja, zanim kupilem sprzet, naprawde duzo czytalem na forum. Tez Ci to polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Wyszukiwarka i dział baitcasting-tam też powinieneś zadać to pytanie.Mnóstwo tam jest odpowiedzi na Twoje pytania. Zastosuj się do rady Andrzeja.Kij zawsze możesz zmienić,lepiej zacząć od tanizny,.ujowy multik kompletnie może Ci obrzydzić metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ok dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witaj Nie popełnij takiego błędu jak ja .Na początek kupiłem taniego multika i była kicha .Brody i krótkie rzuty zniechęciły do casta na 1rok .Był powrót i zakup ABU STX i strzał w 10 to dobry multik .Obecnie DAIWA TATULA 103 i nie narzekam .Kija zawsze można zmienić ale dobry multik to 99% sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mówicie o dobrych multikach, czy do takich się zaliczaja się multiki ze stajni Dragona np Team Dragon SHS200iL lub Big Bait MF250iL, czy lepszym wyborem by był np Shimano citica 201 ? Nie ukrywam, że zależy mi na multiku nowym a nie używanym. Multik do 550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dragon multiki<Citica201E czy Tatula A kijek Dragon GS Skinner Cast, dobry kij, sztywniejszy ale czuły. Z dragona też Miulenium, miększy blan ale ładował kiedyś i trzymał rybę ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Citica będzie lepsza. Nie śpieszy się to Tobie pewnie więc obserwuj giełdę lub czekaj na okazję w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ok, dzięki wielkie za pomoc, tylko jeszcze jedno pytanko czy citica będzie nadawałą się do przynet 60 g ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 201E tak, miałem kiedyś i dobrze wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi