Alexspin Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) "Pax, pax między chrześcijany", na zgodę zastosuję 0,23mm... Dzięki wszystkim za wskazówki. Edytowane 9 Lipca 2017 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) bardzo was prosze,nie wchodzimy w extremum ,ja rowniez znam pare ciekawych historyjek co wcale nie znaczy o przemianach sprzetowychzaden z pajkow jakie wyciagnalem nie wyciagnal mi z multiplikatora wiecej jak 5m linki,byly w tym ryby 10kg i mas Edytowane 9 Lipca 2017 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 "Pax, pax między chrześcijany", na zgodę zastosuję 0,23mm... Dzięki wszystkim za wskazówki. Olek, jaki chcesz kupić zestaw (kij+ multik)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Chyba ostatecznie wybiorę Millenium 30-60g i SHS200IL DRAGONA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Nie lepiej to na przykład:http://jerkbait.pl/topic/94414-nowe-daiwa-tatula-ct-100-hs-l-i-type-r-ct-100-hs-l/,jeśli chodzi o multik?Raptem parędziesiąt złociszy dołożysz.Myślę że warto,znaczy wiem.Ten multik w żaden sposób nie zepsuje Ci początku zabawy i raczej nie będzie robił przykrych niespodzianek.Poza tym,daje możliwości tunningowania.Jak Cię wciągnie to kupujesz lekką szpulkę na Ali i masz go do lżejszej zabawy.A jak zaczniesz to Cię wciągnie,wierz mi .(kolegi sprzedającego nie znam,to tylko przykład). Edytowane 9 Lipca 2017 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 60lb czyli okolo 0,30-0,40mm tez nie bedzie przesada,wszystko zalezy w jakim miejscu lowisz i czy lubisz zostawiac przynety na krzaku czy tez nieZdecydowana przesada w większości warunków. Przecież nikt z reguły nie jerkuje na małych zakrzaczonych rzeczkach.Jak dla mnie 30-40 Lb przy przynętach do 50 gramów i 40-60 Lb wyżej. 70m odpowiedniej linki na kolowrotku zupelnie ci wystarczymoc kija a moc linki-czesto to pomijam,wynika to ze specyfiki ryby,lowiska ktora polawiamnp:wszelkiej masci frogi,ktorych waga nie przekracza 1oz,kij 24lbXF-plecionka 55-65lb co ty na to?tu jak widzisz zgrany zestaw Nie zgadzam się z tym zupełnie. Jedna bródka i do domu wracasz albo sięgasz po zapas. mozna BOB1 sie nie zgadzac,ale tak wlasnie to wygladazestaw zgrywa sie pod katem lowiska i ryby ktora sie polawia,nie inaczejkomfort czasem nie idzie w parzeTwoim zdaniem tak to wygląda. Dobrze , że to nie jest wiążące. Zestaw zgrywa się generalnie pod przynęty których zamierzasz używać.Ryby na które się nastawiamy przy jerkowaniu to pewnie w ponad 90 % szczupaki a jeśli chodzi o łowisko to przy takim łowieniu często taki sam zestaw stosujesz na 5 hektarowej wodzie jak i na Żarnowcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Chyba ostatecznie wybiorę Millenium 30-60g i SHS200IL DRAGONA. Nie lepiej to na przykład:http://jerkbait.pl/topic/94414-nowe-daiwa-tatula-ct-100-hs-l-i-type-r-ct-100-hs-l/,jeśli chodzi o multik?Raptem parędziesiąt złociszy dołożysz.Myślę że warto,znaczy wiem.Ten multik w żaden sposób nie zepsuje Ci początku zabawy i raczej nie będzie robił przykrych niespodzianek.Poza tym,daje możliwości tunningowania.Jak Cię wciągnie to kupujesz lekką szpulkę na Ali i masz go do lżejszej zabawy.A jak zaczniesz to Cię wciągnie,wierz mi .(kolegi sprzedającego nie znam,to tylko przykład).Też bym brał CT. Jeśli za drogo i masz trochę czasu to weź bezpośrednio z Aliexpress. Lub weź brzydkiego ale sprawdzonego zielonego Procastera z giełdy. Ja bym tak zrobił. Edytowane 9 Lipca 2017 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Nie lepiej to na przykład:http://jerkbait.pl/topic/94414-nowe-daiwa-tatula-ct-100-hs-l-i-type-r-ct-100-hs-l/,jeśli chodzi o multik?Raptem parędziesiąt złociszy dołożysz.Myślę że warto,znaczy wiem.Ten multik w żaden sposób nie zepsuje Ci początku zabawy i raczej nie będzie robił przykrych niespodzianek.Poza tym,daje możliwości tunningowania.Jak Cię wciągnie to kupujesz lekką szpulkę na Ali i masz go do lżejszej zabawy.A jak zaczniesz to Cię wciągnie,wierz mi .(kolegi sprzedającego nie znam,to tylko przykład).A prosto z Aliexpress wyjdzie jeszcze 100zł taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Alek, chłopaki mają rację. Co z tego , że ten multik ma 5 lat gwarancji? Może ci się tak trafić, że cztery lata przeleży w serwisie! Masz na to czas i nerwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 A prosto z Aliexpress wyjdzie jeszcze 100zł taniej...Tak jak piszesz.Tyle że trzeba czekać,czasem długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Trzeba trzeba niestety, czasem dwa czasem trzy tygodnie ale warto widziałem że Alexspin chce ograniczyć koszty na ile się da więc wg mnie Tatula prosto z Aliexpress będzie najlepszym rozwiązaniem. Trwała, sprawdzona przez wielu, bezproblemowa obsługa... a jeśli nie podejdzie to bez problemu odsprzeda się na giełdzie z niewielką stratą! Chętni na 100% się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Zdecydowana przesada w większości warunków. Przecież nikt z reguły nie jerkuje na małych zakrzaczonych rzeczkach.Jak dla mnie 30-40 Lb przy przynętach do 50 gramów i 40-60 Lb wyżej. Nie zgadzam się z tym zupełnie. Jedna bródka i do domu wracasz albo sięgasz po zapas. Twoim zdaniem tak to wygląda. Dobrze , że to nie jest wiążące. Zestaw zgrywa się generalnie pod przynęty których zamierzasz używać.Ryby na które się nastawiamy przy jerkowaniu to pewnie w ponad 90 % szczupaki a jeśli chodzi o łowisko to przy takim łowieniu często taki sam zestaw stosujesz na 5 hektarowej wodzie jak i na Żarnowcu.1.napisalem ze mozna uzywac grubszej linki ale nie koniecznie,ew na co zwracac uwage2.jesli wyznacznikiem ilosci linki na kolowrotku mialy by byc brody ktorych danego dnia sie spodziewac mozna,to gratuluje za wyczerpujaca i rzeczowa wypowiedz3.pewnie jesli nastawiamy sie na szczupaka to tak jak piszesz,i wcale tego nie neguje,pisze tylko ze nie zawsze komfort idzie w parzemozna przeciez szczupaki lowic na kije 10lb,zylki 0,15 i to wszystko bez przyponu,bo i po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Dobra, uległem pod presją, ale jestem jak ślepe dziecko błądzące we mgle. Znalazłem stronę i nie wiem który wybrać.Drugi problem, to jak zapłacić, tam wszystko w dolarach... nigdy nie robiłem tam żadnych zakupów. PSMasakra, terminy dostawy 60 dni, odpada Edytowane 9 Lipca 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Noooo nie, nie nie ... nie wywijaj tezy. Ta dysputa dowodzi tylko jak ułomne jest komunikowanie się przez maile. Dochodzimy do pewnego poziomu argumentacji, gdzie ton głosu i mimika przy bezpośrednim spotkaniu, może oddać myśl. I często ku zaskoczeniu interlokutorów, okazuje się, że myślimy tak samo Więc w dalszym ciągu twierdzę: póki co, pozostańmy przy swoich zdaniach PS to odpowiedź do kolegi didi Edytowane 9 Lipca 2017 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Dobra, uległem pod presją, ale jestem jak ślepe dziecko błądzące we mgle. Znalazłem stronę i nie wiem który wybrać.Drugi problem, to jak zapłacić, tam wszystko w dolarach... nigdy nie robiłem tam żadnych zakupów. PSMasakra, terminy dostawy 60 dni, odpada Nigdy sam tam nie kupowałem. Zawsze znajdowałem dobrą duszyczkę, która mi pomogła Mam nadzieję, że i Ty znajdziesz wsparcie. A termin 60 dni, często przekłada się na dwa tygodnie Edytowane 9 Lipca 2017 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Alexspin, nie sugeruj się tymi 60 dniami, tyle trwa okres ochronny i jeśli tym czasie nie dostaniesz paczki aliexpress zwraca ci kasę. Zakupy są banalnie proste, dawaj na priv to wytłumaczę ci wszystko krok po kroku albo zamówię ci jeśli nie dasz rady. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 ...a nie mówiłem , że znajdziesz "dobrego duszka"! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Widzisz Olek, wszystko przemawia, za sprawdzoną konstrukcja.Ps.nie ma jak koledzy z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Alexspin, nie sugeruj się tymi 60 dniami, tyle trwa okres ochronny i jeśli tym czasie nie dostaniesz paczki aliexpress zwraca ci kasę. Zakupy są banalnie proste, dawaj na priv to wytłumaczę ci wszystko krok po kroku albo zamówię ci jeśli nie dasz rady.Dzięki, odezwę się, ale chwilę poczekam, bo znalazłem ofertę całego zestawu. Nie jest zamknięta, więc może jeszcze aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Dzięki, odezwę się, ale chwilę poczekam, bo znalazłem ofertę całego zestawu. Nie jest zamknięta, więc może jeszcze aktualna.Możesz spróbować w dziale kupię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) No, operacja "Casting" zakończona. Ostatecznie kupuję od Forumowicza cały zestaw - OKUMĘ Black Rock 213cm/10-35g z Tatulą CT 100HSL. Wędzisko trochę lżejsze niż planowałem, ale już się doczytałem na Forum, że jest niedoszacowane i spokojnie obsłuży do 40g a o takie głównie mi chodziło.Mam nadzieję wypróbować to cudo w przyszły weekend, byleby pogoda dopisała, bo ostatnio nie mam szczęścia a w moim wieku przemoknięcie do kości nie jest wskazane... Dziękuję wszystkim za rady, wskazówki i podpowiedzi. Edytowane 9 Lipca 2017 przez Alexspin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Alek, trzymam kciuki ... i niech cię cast pochłonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Alex gdybyś potrzebował pomocy przy obsłudze- pomogę też jestem z Łodzi,co prawda nie mam kilkuletniego stażu w castingu ale ostatnim razem gdy pojechał że mna nowy kolega zasmakować tej metody chyba się zakochał bo jedzie z nami na zlot na Żarnowcu i już szuka sprzętu dla siebie heheA w Łodzi jest chyba spora ekipa castingowa:)Tatula dobry wybór sam mam i żałuję tylko że nie od niej zaczynałem,teraz od kolegi mefisto zamówiłem cardiffa pod jerki i już nie mogę się doczekać testów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Pytanie do wszystkich..Znawców,znafców, mistrzów i miszczów... Komu rozleciał się niskobudżetowy multik?? Jakiej był marki?? Jakie sam multik może sprawiać problemy??? Bardzo proszę o rzeczowe odpowiedzi,bo jak czytam opinię(przypuszczenie?),że coś może cztery lata w serwisie przebywać,no to nie wiem - śmiać się, czy płakać...Czy też może płakać ze śmiechu? Jeszcze raz powtórzę, jeśli sam nie opanuję podstawowych czynności przy rzucaniu z multika, to ten ani nie pomoże,ani nie przeszkodzi... Jest może inaczej???? No to proszę o uzasadnienie,ze faktycznie jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Miło mi, że rozbawiłem Cię do łez. Sam, bazując na radach doświadczonych kolegów z forum uniknąłem problemów. Może odezwa się ci, którzy bezpośrednio zetknęli się z problemami/duperelami eliminującymi sprzęt na wiele miesięcy niekompetentnego serwisu.Sporo było relacji, utyskiwań i przyznawania racji, że "mądry Polak po szkodzie".PS byli i tacy szczęśliwcy, którzy trafili na egzemplarze, Dragonów, Okum, Kongerów i Jaksonów działających do czasu sprzedania ... po sezonieMyślę że jestem miszczem w swoim znafstwie Edytowane 9 Lipca 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi