Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

Alku i polecam Ci na początek przygody z UL "chńczyka" Teton do 4gr. Połowiłem nim praktycznie przez cały urlop nad jeziorem. Łowiłem głównie na obrotówki od 1 do 3 i gumki 2' i 3' na główkach od 1,5gr do 8gr. Pięknie sygnalizował nawet małe okonki. A największy 37cm dał dużo uciechy. Przyłowem było kilka szczupaczków. Największy 67cm i kijek też dał radę. 

(Kij uzupełniał Aldebaran BSF 2016)

• Like 2

No tak ale zdecydowanie wolę "składaka" od Kamila niż nie wiadomo jak opisane pseudo UL seryjne. Co do ABU LT to raczej nie mamy wątpliwości no może tylko co do różnicy w cenie w stosunku do pseudo UL, firm mających niewielkie doświadczenie w konstruowanie takich modeli ;)  

...revo lt na lozyskach kattobi daje rade juz obrotówką w rozmiarze 0.

3 gramowa głowka plus paproch czy jakas inna mala gumka - czyli lotna przyneta to juz pelen komfort. Lepszego mlynak na "juz" nie znajdziesz.

Jezeli chodzi o kijek to jak najbardzie kuying z tym ze ja zaproponuje ta mocniejsza wersje czyli 662 L 2-10gr 3-8lb. Kijek laduje sie od samego machania a bedziesz mogl i polowic troszke ciezej 

Naprawde warto kupic tetona!

Edytowane przez hose4ras

witam koledzy mam do was ogromna prosbe chcialbym zebyscie mi doradzili w zakupie pierwszego multiplikatora shimano caius 151,okuma ceymar c 266 wlx,Abu Garcia black max3,spro cimca. Przynet jakich bede uzywal to od 10 do 70g. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie

witam koledzy mam do was ogromna prosbe chcialbym zebyscie mi doradzili w zakupie pierwszego multiplikatora shimano caius 151,okuma ceymar c 266 wlx,Abu Garcia black max3,spro cimca. Przynet jakich bede uzywal to od 10 do 70g. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie

Znowu wynalazki z naszego rynku sklepowego. Co Was tak ciągnie do tych sklepowców. Że nowe? Że opisane przez dystrybutora jako najwyższej klasy?Odpuść sobie ten marketingowy belkot i poczytaj forum.

• Like 9

jak chcesz to mam shimano scorpion 1501 na sprzedaż. poczytaj na forum, dużo już o nim było.
  • Like 1

Casting "wciągnął" mnie na całego i zastanawiam się na ultra lightem. Wyczaiłem taki zestaw:

EFFZET Zibi,

Quock D-Lite,

co o nim myślicie?

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Major-Craft-Go-Emotion-GEC-652L-Bait-Finesse-Rod-REDUCED-/263057568513?hash=item3d3f73f301:g:6JMAAOSw5UZY-KxD

http://www.ebay.co.uk/itm/major-craft-fishing-rod-/272802953920?hash=item3f8452bac0:g:oB4AAOSwLF1X8DfF

Zapytaj moze sprzedawca da sie namowic na wysylke do Polski.

A tak przy okazji jeszcze zapytam. Istnieja jakies casty travel powiedzmy ok 2.13 m CW 10-50g w budzecie do 300pln?

Edytowane przez Luckyguliver

Mam Morruma, leżał sobie u mnie z 10lat nieużywany, teraz go przesmarowałem i zamierzam połowić w Szwecji. Ciężkimi jerkami w okolicy 70-90g go nie zajadę? Mam jeszcze Revo.

nie zajedziesz:-) pozdrawiam jak masz jakies wieksze pytania to smialo pisz do uzytkownika Novis mi bardzo pomogl:)

3601 da radę jednak nie jest to jego docelowa masa przynęt . Najlepiej sprawdza się przy 10 do 50 gram ,pojemność szpulki jest za mała do ciskania takich przynęt na zadowalające odległości. U mnie pracują przy kijach do 1 oz. Jak masz revo s ,sx lub stx to znacznie wygodniej nimi połowisz. Edytowane przez welpa1809
  • Like 2

Pawelku, hm, nic Tomkowi o Morrumach nie pisalem. Wyrwal się nieco przed szereg.Oczywiście masz rację, Szkoda Morruma na tak ciężkie przynęty. A i pojemność nie ta.Chociaż u Seby to na dziś multik do jerków.No, ale my nie dziabiemy z brzegu.Spokojnie Janku 10s pociągniesz.Mam na myśli 3601.

• Like 1

SG Hitch Hiker CCS odpada. Mialem wersje spin i ten kij mi nie podszedl. Za sztywny jak na moj gust. Przerzucialem szybko oferte SG i znalazlem Savage Gear XLNT2 Roadrunner Rod 198cm CW do 70g. Mialem spin wersje 10-40 i byla w miare ok choc wolalbym widziec wieksze ugiecie tego kija. Do tego trzeba dodac ze kij do 35g. Jak wyzej to juz trzebabylo rzucac z "namaszczeniem" :) Ciekaw wiec jestem jak sie ma pod tym katem wersja do 70g.

Jesli chodzi o Okume Black Rock to chyba pierwszy wypust zawieral casty travel. Niestety obecna oferta juz ich nie ma.