marcin186 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Garść porad dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Jak się sprawdzi to zawsze można "upgrade" zrobić w celu obniżenia wagi,a przy gramaturach przynęt do jakich jest dedykowany to powinien spokojnie wytrzymać nawet intensywne użytkowanie.Też o tym myślałem,napewno te paręnaście lub dziesiąt gram da sie zgubić. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Moze nie pierwszy zestaw castingowy, ale mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Dwa lata temu kupiłem tatulę, przelatałem z nią sezon. W zeszłym roku zamówilem od majfrenda z chin tatule ct, tez przelatałem z nią sezon. Teraz szukam czegoś nowego, multika który obsłuży komfortowo (bez żadnych upgrejdów szpuli na lżejszą) gramaturę 8g + 3cale do 18g + 3cale. Moze dla odmiany jakieś abu albo shimano Zastanawiałem się nad sprzedażą ct i zakupem tatuli sv. Budżet do tysia, używki raczej odpadają. Wędka której będę używał w tym sezonie to dragon nanocore 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Szkoda, że używki odpadają bo jest na giełdzie Steez 103HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Widziałem. Gdyby była w Szczecinie i mógłbym podjechać, pomacać, pokręcić to spoko.Na odległość i słowo sprzedającego, używanych młynków nie kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Moze nie pierwszy zestaw castingowy, ale mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Dwa lata temu kupiłem tatulę, przelatałem z nią sezon. W zeszłym roku zamówilem od majfrenda z chin tatule ct, tez przelatałem z nią sezon. Teraz szukam czegoś nowego, multika który obsłuży komfortowo (bez żadnych upgrejdów szpuli na lżejszą) gramaturę 8g + 3cale do 18g + 3cale. Moze dla odmiany jakieś abu albo shimano Zastanawiałem się nad sprzedażą ct i zakupem tatuli sv. Budżet do tysia, używki raczej odpadają. Wędka której będę używał w tym sezonie to dragon nanocore 21.W Ravenie masz Curado K 201 za niecałe 600 zł, spokojnie ogarnie tę gramaturę.Kręciłem nim na Rybomani, spasowanie i kultura pracy znacznie lepsza niż Tatuli 103 SV TW. Ponoć ta Tatula to i od 3-4g rzuca, tutaj jej niewątpliwy atut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Własnie też oglądałem Curado K. Pierwsze wrażenie było takie u ze jest lepiej poskładany niż tatula, i materiał z którego jest zrobiona obudowa bajka ale mam obawy czy rzuci tak samo dobrze to 10g + guma Nie zależy mi na gramaturach 3-4 gramy, bo od tego mam klasyczny kołowrotek. Edytowane 19 Lutego 2018 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja jako początkujący wybrałbym chyba steeza tylko do nowego trzeba by parę setek dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie ukrywam ze tysiak jak za zabawkę to i tak sporo, nie mam potrzeby wydawać więcej, więc dokładnie nie wchodzi w grę. Próbuję odnaleźć kompromis cena jakość, w przedziale który sobie założyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Przeczytaj sobie recenzję tego Curado na TackleTour. Możesz też napisać do jednego z użytkowników 201 w wersji poprzedniej czyt. I, tj. Sławka Sobolewskiego.Z tego co widziałem szpula ma taką samą wagę, została delikatnie zmodyfikowana, żeby jeszcze bardziej zniwelować wibrację podczas rzutów.Wg mnie od 8g + guma 3" i więcej będzie latać swobodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie ukrywam ze tysiak jak za zabawkę to i tak sporo, nie mam potrzeby wydawać więcej, więc dokładnie nie wchodzi w grę. Próbuję odnaleźć kompromis cena jakość, w przedziale który sobie założyłem To bierz używkę. A tak na marginesie to niedawno na stronach internetowych największego lombardu w Polsce poszedł nieznacznie zarysowany nowy multik za około 900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Moze nie pierwszy zestaw castingowy, ale mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Dwa lata temu kupiłem tatulę, przelatałem z nią sezon. W zeszłym roku zamówilem od majfrenda z chin tatule ct, tez przelatałem z nią sezon. Teraz szukam czegoś nowego, multika który obsłuży komfortowo (bez żadnych upgrejdów szpuli na lżejszą) gramaturę 8g + 3cale do 18g + 3cale. Moze dla odmiany jakieś abu albo shimano Zastanawiałem się nad sprzedażą ct i zakupem tatuli sv. Budżet do tysia, używki raczej odpadają. Wędka której będę używał w tym sezonie to dragon nanocore 21.Przemek,rozumiem że chcesz po prostu spróbować czegoś zupełnie nowego?Bo zwykła CT to przecież spokojnie ogarnie gramatury o których piszesz.Mnie też bardzo kusi Tatula SV.Tym bardziej że dostępna w Polsce w przyzwoitej cenie.Obie wersje CT już przerobiłem z różnymi przełożeniami,chętnie sprawdzę jak szpula SV działa.Myślę że do "normalnego" okoniowego kija 8-14lb może być w sam raz.A i z budżetu jeszcze sporo zostanie na inny szpej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 @SlawekNikt z tymi używkami jest trochę jak umawianie się na rankę przez internet. Na zdjęciu cudownie na żywo już nie koniecznie, a niesmak pozostaje @Drag dokładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 @SlawekNikt z tymi używkami jest trochę jak umawianie się na rankę przez internet. Na zdjęciu cudownie na żywo już nie koniecznie, a niesmak pozostaje Na forum koleżeńskim takie jazdy ? No coś Ty ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Na forum koleżeńskim takie jazdy ? No coś Ty ? Sławek,wiesz jak jest.W interesach nie ma kolegów . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie chodzi mi o to ze "ktoś" Cie oszuka i sprzeda Ci badziewie. Bardziej o oczekiwania a rzeczywistość. Dla kogoś to możne być igła, wydałeś ciężki szmal. Po pracy patrzysz czy listonosz już idzie ulica z Twoja paczka. Otwierasz, a tam rysa, która w zasadzie nic nie zmienia, ale zamiast ucieszonego ryja myślisz a mogłem dołożyć i kopić nowy :) Wędki spoko, ale kołowrotki czy miltiplikatory wolę/lubię mieć nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie chodzi mi o to ze "ktoś" Cie oszuka i sprzeda Ci badziewie. Bardziej o oczekiwania a rzeczywistość. Dla kogoś to możne być igła, wydałeś ciężki szmal. Po pracy patrzysz czy listonosz już idzie ulica z Twoja paczka. Otwierasz, a tam rysa, która w zasadzie nic nie zmienia, ale zamiast ucieszonego ryja myślisz a mogłem dołożyć i kopić nowy :)Wędki spoko, ale kołowrotki czy miltiplikatory wolę/lubię mieć nowe O tym samym piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Na forum zazwyczaj uszkodzenia są opisane, ale ww lombard często sprzęt uszkodzony opisuje jako idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) miał/ma ktoś może shimano casitas 151 ?? Cena daje rade, tylko trochę łożysk się dołoży tam gdzie są braki Edytowane 20 Lutego 2018 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Chciałbym skompletować zestaw castingowy ML. Generalnie, nie będzie pierwszy, ale w tej kategorii wagowej już tak. Zestaw ma obsłużyć przynęty w zakresie:4 g + guma 2 cale do 10 g + guma 4 cale, czyli sumując ok. 6 - 22 g. Wybrałem wstępnie kij - nowy Dragon Millenium do 21 g lub Okuma BR II do 21 g. Oglądałem oba, mogą być.Problem mam z multiplikatorem. Cena max to 500 zł, najlepiej jakiś seryjny, bez żadnych przeróbek typu lekka szpula, wymiana łożysk, itp. Macie jakieś propozycje? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Musi być wszystko nowe ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Musi być wszystko nowe ?Niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Zerknij tutaj http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?board=2.0 Często trafia się coś ciekawego. Ja skorzystałem. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 https://m.olx.pl/oferta/xzoga-taka-g66-4kg-cast-shimano-curado-71hg-nie-st-croix-fenwick-spin-CID767-IDq1Ugh.html#:b81505dcc1 Curado 71hg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Albo Tatula CT type-r, ponoć ogarnie te 6g. Ostatnio była na giełdzie w podobnych pieniądzach a z Aliexpress wyjdzie tak że na dobrą plecionkę zostanie. [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi