SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Niekoniecznie. I teraz to można poszaleć Wędka. Lubisz szybsze ? To dragon msx cxt od smoka 2,5 - 16 g. Spokojnie pociągnie więcej tyle ile zakładasz. Jak za słaby to guide select 5 - 25 cena podobna. Używane około 200 - 300 zł. A multik zakupiłbym u koleżków na ali, a jeżeli takiego nie chcesz to scorpiona szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Będzie Pan zadowolony???????? Edytowane 21 Lutego 2018 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jeszcze nie oglądałem, ale może jakiś spoiler? Tatula czy Curado?A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jeszcze nie oglądałem, ale może jakiś spoiler? Tatula czy Curado?A.3x Curado ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 I teraz to można poszaleć Wędka. Lubisz szybsze ? To dragon msx cxt od smoka 2,5 - 16 g. Spokojnie pociągnie więcej tyle ile zakładasz. Jak za słaby to guide select 5 - 25 cena podobna. Używane około 200 - 300 zł. A multik zakupiłbym u koleżków na ali, a jeżeli takiego nie chcesz to scorpiona szukaj. Kijek raczej szybszy. Długość max 213 cm.Ma to być lekka, uniwersalna szczupakówka. Musi obsłużyć:- popperki 6 do 9 g (raczej te mniejsze),- małe jerki do 12 g,- gumki w opisanym wcześniej zakresie, w tym na na offsetach,- obrotówki 2, 3 i wahadła do Algi 2 włącznie,- niewielkie woblery do Karasia Jaxona 7 cm (13 g) włącznie. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Chciałbym skompletować zestaw castingowy ML. Generalnie, nie będzie pierwszy, ale w tej kategorii wagowej już tak. Zestaw ma obsłużyć przynęty w zakresie:4 g + guma 2 cale do 10 g + guma 4 cale, czyli sumując ok. 6 - 22 g. Wybrałem wstępnie kij - nowy Dragon Millenium do 21 g lub Okuma BR II do 21 g. Oglądałem oba, mogą być.Problem mam z multiplikatorem. Cena max to 500 zł, najlepiej jakiś seryjny, bez żadnych przeróbek typu lekka szpula, wymiana łożysk, itp. Macie jakieś propozycje? A.Mam podobny zestaw jak na pierwszym zdjęciu wyżej, Tatula 100HSL z trzema szpulami (standardowa, jdm i lekka z Ray Studio), oraz Shimano Zodias 204cm 4-12g w dwóch kawałkach.Jeśli zainteresowany zapraszam na priv.PozdrawiamTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Jesienią miałem takiego Zodiasa w ręku nad wodą. Bardzo przyzwoite wędzisko. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Jesienią miałem takiego Zodiasa w ręku nad wodą. Bardzo przyzwoite wędzisko.Zgadza się, bardzo szybki i czuły kijek o pięknym ugięciu. Jednak od lat używam wędek w jednym kawałku i jakoś nie mogę się przekonać do dzielonych. Druga sprawa to mam kilka wędek o podobnych parametrach .PozdrawiamTomek Edytowane 21 Lutego 2018 przez xeniowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo55 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Panowie a ta wędka da rade w tym zakresie ?? Dragon CXT Fast Cast 198/25gTeż celuje w tym kierunku a kij już zamówiłem bo okazja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Panowie a ta wędka da rade w tym zakresie ?? Dragon CXT Fast Cast 198/25gTeż celuje w tym kierunku a kij już zamówiłem bo okazja była Na spokojnie, jeszcze zapas będziesz mieć ???? za ile ta okazja jeżeli to nie tajemnica ? Edytowane 21 Lutego 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo55 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Bardziej chodzi mi o dół ( czy załaduje się od tych 5-7 gram ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Bardziej chodzi mi o dół ( czy załaduje się od tych 5-7 gram )Będzie twardo czyli sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo55 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) To niedobrze Zobaczymy jak to w boju będzie Sławku 320 z wysyłką ( nowa ) dobry deal ?? Edytowane 21 Lutego 2018 przez mateo55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jestem tu nowy, więc poruszam się trochę po omacku. Po pierwsze się przywitam " cześć". Jestem też zielony w castingu a chcę zacząć. Potrzebny jest oczywiście zestaw, wiem że mogę przejrzeć forum ale może ktoś zechce pomóc bez mojego szukania. Może kilka uwag naprowadzi pomocnika. Wędkuję brodząc( nie mam pływadła) więc kij powinien chyba trochę dłuższy od standardowych, na rybach jestem max 4 razy w miesiącu więc zestaw raczej w rozsądnej cenie. Łowiłem do tej pory jerkami ale zajeżdżałem kołowrotki o stałej szpuli przynętami 50-60 gram mimo nie wielu wypadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Witaj. Jednak warto przewertować forum, wyławiając wiele różnych informacji. Warto znaleźć odpowiedni watek na początek ... i serfować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Bardzo dużo czasu przy kompie aż oczy bolą. Serfowałem już po forum, jeszcze bez zarejestrowania i oczopląs. Kije raczej ok 2m, ceny zestawu który się opłaca to ponad tysiaka trzeba wydać, tyko przy tak niewielu wypadach czy się opłaca. Nie jestem z tych " kto bogatemu zabroni". Wiele wpisów jest z przed kilku lat, sprzęt w sklepach już nie występuje. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Marconi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Czy naprawdę myślisz, że ktoś zaproponuje Ci coś innego niż było już w tym wątku?Też szukałem zestawu, po lekturze kupiłem Tatulę i wstępnie wybrałem 2 kije, BOB doradził zupełnie inny i tak ruszyło Czytanie nie boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Piałem jestem zielony, czytam jestem jeszcze bardziej zielony. Pisanie chyba boli... Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Tutaj nie chodzi o brak chęci do pomocy, ale naprawdę wszystko już tutaj napisano trzeba tylko wyciągnąć wnioski.Na początek kup np. Tatulę i przeszukaj temat pod kątem kijów, wybierz kilka i sprawdź dostępność u siebie żebyś mógł pomacać.Jeśli nie musisz mieć nówki sztuki to polecam forumową giełdę, czasem można wyrwać naprawdę porządny sprzęt za rozsądne pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Na giełdzie pojawił się Abu Revo SX3, myślę że na początek będzie ok. Zobacz, może się spodoba (Nie jest to moje ogłoszenie ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 No i gdyby kolega oczekiwał sensownych podpowiedzi, musi dać więcej (zdecydowanie) informacji o łowisku, przynętach, metodach połowu i celu wypraw wędkarskich ...itd. (a my będziemy kopiowali i wklejali swoje wcześniejsze podpowiedzi dla innych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Piałem jestem zielony, czytam jestem jeszcze bardziej zielony. Pisanie chyba boli... Dzięki za pomoc Ile masz kasy ? W jakich zakresach jeśli chodzi o masę przynęt ma sprzęt pracować ? Może być używany czy ma być nowy ? I jaką akcję wędziska preferujesz ? Edytowane 21 Lutego 2018 przez SlawekNikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Powtórzę jestem zielony ale pisałem , chodzi o jerki 50-60 gram,jeziora brodząc, Tatula za 700pln i w górę i kij na 4 razy w miesiącu czy warto dla takiego nowicjusza ? Raczej nowy sprzęt. Myślicie że multiki (nowe) za 300 do 400 to lipa dla zieleniaka / Edytowane 21 Lutego 2018 przez Marconi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Moim skromnym zdaniem warto.Tutaj masz za 600zł, ale tez czasami trafiają się w okolicach 5 stówek. (ogłoszenie nie moje)http://jerkbait.pl/topic/105587-daiwa-tatula-ct-type-r-100hsl-lekka-szpula/?hl=tatula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Powtórzę jestem zielony ale pisałem , chodzi o jerki 50-60 gram,jeziora brodząc, Tatula za 700pln i w górę i kij na 4 razy w miesiącu czy warto dla takiego nowicjusza ? Raczej nowy sprzęt. Myślicie że multiki (nowe) za 300 do 400 to lipa dla zieleniaka /Na 4 razy w miesiącu i do takich przynęt to kastking royale legend za sto parę zlotych i wędka za okolo 200 o odpowiednim c.w. Jak podejdzie Ci castowanie to potem zaczniesz wydawać i to duuużo ???? Edytowane 21 Lutego 2018 przez SlawekNikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi