Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

Kijek nie dostępny , ale mam 2 pomysł , ale potrzebuje dobrej reki ;D 

Wędka Daiwa Steez AGS 2,25m 7-28g , tylko kwestia 2 multików : Multiplikator Daiwa Steez SV TW 1016 SHL czy Multiplikator Daiwa Morethan PE SV 8.1L-TW ewentualnie 

Multiplikator Daiwa Steez SV 103HL Japan

Dziękuje bardzo za pomoc :)

Edytowane przez LazyPerch
  • Like 1

Nie wybiorę który. Ale... do tej pory łowiłeś xyz. Co brakowało Ci w tym zestawie, prędkości zwijania? Wszystkie typy jeżeli chodzi o model są z wyskoij półki i tu rolę odgrywa zwijanie. No może jeszcze zasięg rzutów ale nie pisłeś jak łowisz.Tak wybierz nawijak. nawiasem mówiąc od kilku lat u mnie expres nie działa.

Widzę, że jest multik Steez SV TW i powiem, że mam go od kilku tygodni. Świetny !!! Przetestowałem go rzutowo nie tylko, było kilka ryb, ostatnio szczupak 92 cm i sum 88 cm. U mnie pracuje z wędziskiem z BB Custom Rods na blanku Bushido o c.w. 1/4 - 1 oz. Ten zestaw spokojnie obsługuje przynęty poniżej 9 g, i zasięg rzutu jest więcej niż satysfakcjonujący. Dotychczas maksymalnie lowilem przynętą 24 g. Sam multik podobno miota z odpowiednim kijem od 3,5 g. Nie testowałem, bo nie mam wędki do tak lekkiego łowienia. Ten multiplikator jest bardzo przyjazny dla początkującego (ja nim jestem). Moim kolejnym wyborem do cięższych i solankowych łowów będzie Daiwa Morethan, a wędzisko ...., jeszcze nie wiem, pewnie coś z pracowni na blanku St.Croix.

Witam, chciałbym kupić jakiś zestaw wędka castingowa 1,9m około i cw 60-80gr i multik jakiś ale najlepiej taki, który przetrwa słoną wodę bo raz na rok może na szkiery pojadę, wszystko do 1000 zł łącznie? Rzucać będę maksymalnie przynętami do 100 gr więc nie chcę jakiejś mcnej sztwynej pały. Co byście polecili?

Witam, chciałbym kupić jakiś zestaw wędka castingowa 1,9m około i cw 60-80gr i multik jakiś ale najlepiej taki, który przetrwa słoną wodę bo raz na rok może na szkiery pojadę, wszystko do 1000 zł łącznie? Rzucać będę maksymalnie przynętami do 100 gr więc nie chcę jakiejś mcnej sztwynej pały. Co byście polecili?

Ryzykowna sprzeczność...

Niewielkie prawdopodobieństwo realności. Szukaj czegoś na giełdzie używanego sprzętu.

Edytowane przez Alexspin

• 2 tygodnie później...

Panowie,

Jest potrzeba w skompletowaniu porządnego zestawu dedykowanego sandaczowi.

Myślę o Tatuli Type - R CT 100 HSL tej z przełożeniem 8:1:1 na lewą rękę i kij StC, tylko tu nie wiem jaki. W oko wpadła mi (z racji zboczenia ku tej serii) LXC70MF2. Łowisko to duże jezioro. Miejsca stacjonowania sandaczy: blaty o gł. 2-4m oraz podnóża stoków i górki - max głębokości to 2 do nawet 16 m. Ciężary jigów - od 7g (częściej 10) do nawet 30-35g + ES4". 

Nada się toto czy się nie nada?

A może macie inne sugestie?

Edytowane przez WojtekCIN

Panowie,

Jest potrzeba w skompletowaniu porządnego zestawu dedykowanego sandaczowi.

Myślę o Tatuli Type - R CT 100 HSL tej z przełożeniem 8:1:1 na lewą rękę i kij StC, tylko tu nie wiem jaki. W oko wpadła mi (z racji zboczenia ku tej serii) LXC70MF2. Łowisko to duże jezioro. Miejsca stacjonowania sandaczy: blaty o gł. 2-4m oraz podnóża stoków i górki - max głębokości to 2 do nawet 16 m. Ciężary jigów - od 7g (częściej 10) do nawet 30-35g + ES4". 

Nada się toto czy się nie nada?

A może macie inne sugestie?

Zbyt duże przełożenie, będziesz się męczył. Mam Exsence DC z przełożeniem 8.0:1 i do opadu się nie nadaje. Kolega ma wspomnianą Tatule typ R i jest podobnego zdania. Szukaj czegoś do 7:1, co do kija to na giełdzie jest fajny kijek pod Twoje wymagania w bardzo atrakcyjnej cenie.

http://jerkbait.pl/topic/111972-s-stcroix-tbc66mf-cast/

Pozdrawiam.

• Like 1